Smartphones die het snelst opladen

Bijgewerkt: 19 april 2022

Het is bijna niet te geloven maar sommige smartphones kunnen in nog geen 20 minuten tijd van 0-100% opladen. Of dit ook goed is voor de batterij, dat is weer een andere discussie. Meer hierover lees je in dit artikel. Tevens zie je een overzicht van de beste smartphones die het snelst opladen.

1. Xiaomi 11T Pro

  • Oplaadtijd: 21 minuten
  • Prijs: vanaf € 509

De absolute winnaar in de categorie smartphone die het snelst oplaadt is de Xiaomi 11T Pro. Dit model heeft slechts 21 minuten tijd nodig om van 0-100% op te laden. Dit is ontzettend snel, en in de praktijk hoef je hem vaak maar 10 minuten per dag op te laden.

De batterij heeft een capaciteit van 5000 mAh, en dat is op zich al erg krachtig. Maar de grootste kracht zit hem in het laadvermogen van 120 W. Dit is een recordvermogen dat je niet snel bij een ander model tegen zult komen.

Bekijk Xiaomi 11T Pro

2. Realme GT Master-editie

  • Oplaadtijd: 25 minuten
  • Prijs: vanaf € 400

Je zou denken dat een Samsung of iPhone snel kan laden, maar op nummer twee staat de Realme GT Master-editie. De 4300mAh accu heeft slechts 25 minuten nodig om zich volledig op te laden. Uit een test blijkt dat dit zelfs in 22 minuten lukt, maar niet altijd. Ga dus maar van die 25 minuten uit.

Een bijzondere smartphone uit 2021 met een 6,43 inch scherm. Hij ondersteunt twee simkaarten waardoor je ook nog eens gebruik maakt van twee verschillende telefoonnummers. Zoek je een toestel dat razendsnel kan opladen, dan moet je zeker bij dit model kijken.

Realme GT Master-editie

3. OnePlus Nord 2

  • Oplaadtijd: 30 minuten
  • Prijs: vanaf € 405

Dit toestel uit 2021 behoort ook tot de smartphones die het snelst opladen. In 30 minuten ga je van nul naar 100%, en ook dat is razendsnel. Dit betekent dat je hem dagelijks maar ongeveer een kwartiertje hoeft op te laden. Vergelijk dat maar eens met de meeste andere toestellen!

Hij draait oorspronkelijk op Android 11 maar bij aankoop kun je dit direct upgraden naar de nieuwste besturingsversie. Het scherm heeft een afmeting van 6,43 inch, dit is dus ook een van de grotere toestellen. De optische beeldstabilisatie en de 50 MP hoofdcamera maakt de mooiste foto’s.

Bekijk OnePlus Nord 2

4. OnePlus 9

  • Oplaadtijd: 31 minuten
  • Prijs: vanaf € 539

Even opletten want je hebt de OnePlus 9 en de OnePlus 9 Pro. De eerste is de goedkoopste versie en heeft een accu die ontzettend snel oplaadt. Om precies te zijn: de 4500 mAh batterij is in 31 minuten volledig vol, mits hij eerst volledig leeg was. Wanneer de batterij nog halfvol is dan ben je in een kwartiertje wel klaar met opladen.

Ook dit model komt uit 2021 en draait oorspronkelijk op Android 11. Hij heeft een flink groot scherm van 6,55 inch. Dit is ideaal voor het bekijken van video’s, films en foto’s. Aan de andere kant is een groot scherm wat lastiger met een enkele hand te bedienen, houd hier rekening mee.

Naar OnePlus 9

5. Oppo Reno 6 Pro

  • Oplaadtijd: 32 minuten
  • Prijs: vanaf € 580

De laatste in het overzicht smartphones die het allersnelst opladen: de Oppo Reno 6 Pro. Hij stamt uit 2021 en is hiermee bijna net zo oud als de andere modellen. Hij is erg dun en licht van gewicht, dat is iets dat direct opvalt. Ook het grote 6,55 inch scherm wordt direct gezien.

Dit toestel is er een uit het middensegment, en dat is terug te zien aan het design en de prestaties. Een mooie prijs-kwaliteitverhouding, daar kun je van op aan. En de krachtige 4500 mAh batterij is natuurlijk ook een toppertje.

Bekijk Oppo Reno 6 Pro

Welke telefoon laadt het snelst op?

Het draadloos opladen gaat tegenwoordig net zo snel als bekabeld opladen. Maar let op want er is een verschil tussen het opladen op normale snelheid of het snelladen. Zoek je een telefoon die het snelst oplaadt, dan kun je het beste voor een van bovenstaande modellen gaan. Maar zoek je een goedkoper model, kijk dan eens bij Xiaomi. Die heeft ook een aantal modellen in het assortiment die snel kunnen laden.

Draadloos opladen niet altijd goed voor de batterij

Let op want draadloos opladen kan volgens een journalist slecht voor de batterij zijn. Het zou ervoor zorgen dat de batterij sneller door zijn laadcycli heen is. In de praktijk is hier niet direct iets vanop gemerkt, dus die claim klopt niet helemaal. Wel is het zo dat de batterij door snel laden warmer dan normaal wordt. Goede smartphones zijn hiertegen beschermd, maar uiteindelijk kan het toch misgaan.

Conclusie: een smartphone draadloos opladen en dan ook nog op de snelle manier is niet direct slecht. Maar doe dit altijd onder toezicht en zeker niet wanneer je ligt te slapen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Smartphones die het snelst opladen
Schuiven naar boven