Clusterverlichting kerst/ kerstboom – de beste verlichting

Bijgewerkt: 18 mei 2022

Kies voor clusterverlichting kerst. Hiermee versier je de kerstboom of de woning op een bijzondere manier. Clusterverlichting voor buiten of binnen, het kan allebei. Hierbij wordt de classic warm het meest verkocht. Wat dit type verlichting precies is en hoe je het gebruikt, dat lees je in dit artikel. Inclusief de beste verlichting van dit moment.

Wat is clusterverlichting?

Heb je nog nooit van deze verlichting gehoord of ben je benieuwd wat clusterverlichting is? Het gaat hier om een snoer met hieraan kleine snoertjes waaraan meer lampjes zitten. Dit type verlichting is ideaal voor de kerstboom maar ook voor het verlichten van een boompje of struik in de tuin. Clusterverlichting wordt dan ook veel met kerst ingezet. Daarnaast zie je het bij sommigen het hele jaar door buiten.

Clusterverlichting is sfeervol. Doordat er gebruik wordt gemaakt van soft ledlampjes hebben deze een warme kleur. Bovendien is ledverlichting zeer energiezuinig.

Clusterverlichting kerst

De bekendste toepassing is clusterverlichting kerst. Dit is namelijk een zeer goede verlichting voor buiten. Natuurlijk kun je het ook binnen gebruiken. Tover de kerstboom, schutting, de gevel of de vensterbank om tot een kerstparadijs.

De beste clusterverlichting kerst/ kerstboom

Op zoek naar goede clusterverlichting voor kerst of in de kerstboom? Er is veel verkrijgbaar, van heel goedkoop (bijvoorbeeld bij de Action) tot erg duur. Bovendien kun je clusterverlichting bijna overal kopen. Dus ook bij de Praxis, Intratuin, Karwei of Kruidvat.  Dit maakt het nog lastiger om een goede keuze te maken.

Om je te helpen vind je hieronder de beste clusterverlichting kerst. Gevolgd door wat tips en ideeën.

Top 5 beste clusterverlichting kerstboom

Hier vind je de top 5 beste clusterverlichting kerstboom die momenteel verkrijgbaar is. Bekijk het overzicht, dan vind je daaronder extra informatie (zet eventueel je addblocker uit, anders zie je niks).

Alternatief: bekijk alle kerstverlichting

Best verkocht

Clusterverlichting warm wit

Je ziet dat de clusterverlichting warm wit het erg goed doet. Dit noem je ook wel classic warm. Wat is het verschil tussen warm wit, extra warm wit en andere lichtkleuren?

Warm wit komt overeen met 2700k tot 3000k (kleurtemperatuur). Dit is geen werkverlichting maar sfeerverlichting. De lichtkleur noem je warm wit maar heeft een beetje een gele tint. 2700k noem je extra warm wit en is wat donkerder dan clusterverlichting met een lichtkleur van 3000k.

Dan heb je ook nog flame oftewel 2200k. Deze clusterverlichting neigt meer naar oranje. Prima als sfeerverlichting maar natuurlijk niet geschikt als algemene verlichting. 1000k ziet er heel donker uit en is zelfs als clusterverlichting niet geschikt.  De beste clusterverlichting heeft een warm witte of extra warmwitte lichttemperatuur. Dat zie je ook in het overzicht hierboven.

Witte of gekleurde lampjes

Bij clusterverlichting kerst heb je ook nog de keuze tussen witte of gekleurde lampjes. De meeste mensen kiezen voor witte lampjes. Dit is neutraal, geeft een mooie sfeer en leidt niet teveel af. In sommige gevallen kunnen gekleurde kerstlichtjes een betere keuze zijn. Bijvoorbeeld wanneer je extra wil opvallen of gebruik maakt van meerdere kerstversieringen zoals verlichte figuren. Gekleurde clusterverlichting is ook leuk als binnenverlichting. Bovendien kun je dit ook nog eens in de zomermaanden gebruiken, bijvoorbeeld tijdens een tuinfeest.

Het aantal ledlampjes

Je zult merken dat clusterverlichting kerst toch aardig wat ledlampjes heeft. Het kleinste snoer heeft 240 ledlampjes, voor het verlichten van een kerstboom, gevel of struik is dit vrij weinig. Maar voor op de vensterbank zijn 240 lampjes wel meer dan voldoende. Wil je een boompje, struik of kerstboom verlichten dan heb je clusterverlichting met 800 tot wel 2000 lampjes nodig.

Clusterverlichting buiten

Gebruik je clusterverlichting buiten? Dan is het belangrijk dat deze bestand is tegen verschillende weersinvloeden. Clusterverlichting buiten heeft namelijk een minimale IP waarde. Dit betekent dat de verlichting tegen vocht of zelfs stromend water kan. De meeste clusterverlichting is goed beschermd tegen het vochtige weer en de kou. Maar onder water, dat kan niet.

Laat clusterverlichting buiten daarom nooit in water hangen, bijvoorbeeld in een vijver. Maar een regenbui, daar kan clusterverlichting wel weer tegen. Let bij aankoop van deze kerstboomverlichting er goed op dat hij ook echt geschikt is voor buiten.

Kerstverlichting op netstroom of batterij

Wist je dat clusterverlichting (kerst/kerstverlichting) zowel op netstroom als batterij verkrijgbaar is? Het is belangrijk om hier even bij stil te staan. Clusterverlichting op netstroom heeft als voordeel dat je altijd de beschikking hebt over deze verlichting. Je hoeft namelijk geen rekening te houden met het vervangen van batterij of accu.

Wanneer clusterverlichting op netstroom werkt is deze soms ook koppelbaar. Dit betekent dat je meerdere van deze lichtsnoeren aan elkaar kunt koppelen. Zoek hierbij wel specifiek naar ‘clusterverlichting koppelbaar’.

Bekijk clusterverlichting koppelbaar

Houd er rekening mee dat koppelbare clusterverlichting niet altijd goed verkrijgbaar is. Normale koppelbare kerstverlichting is wel volop verkrijgbaar.

Wanneer kiezen voor clusterverlichting op batterij? Ideaal wanneer je geen toegang hebt tot een stroompunt, bijvoorbeeld wanneer de kerstboom of de struik te ver van de woning afstaat. Maar ook wanneer je geen kabels aan wil leggen dan is clusterverlichting op batterij zeer geschikt. Houd er wel rekening mee dat je de status van de batterij in de gaten moet houden.

Clusterverlichting met app

Heel modern: de clusterverlichting met app. Hierbij bedien je de verlichting vanaf een applicatie op je smartphone. Hoe werkt het? In veel gevallen moet je de QR-code die op de verpakking staat scannen. Hiermee verbind je de kerstverlichting met een gratis applicatie op je iPhone, Android of andere smartphone.

Vervolgens kun je alles vanuit de app bedienen. Bijvoorbeeld het in- en uitschakelen van de clusterverlichting, dimmen of kiezen uit een van de verschillende lichteffecten. De betere clusterverlichting met app maakt het ook mogelijk om de lampjes te synchroniseren met muziek. Hierbij twinkelen de lichtjes op de maat van de muziek. Via de app is elk ledlampje individueel in te stellen.

Voor clusterverlichting met app ben je iets duurder uit. De goedkopere modellen kosten tussen de € 30 en € 50. Maar wanneer je voor de uitgebreide versie met synchronisatie en verschillende showeffecten gaat, dan moet je rekenen op ongeveer € 165.

Bekijk clusterverlichting met app

Clusterverlichting Kruidvat, Praxis, Intratuin, Karwei

Clusterverlichting is zowel online als in fysieke winkels verkrijgbaar. Zo wordt er veel gezocht naar clusterverlichting Kruidvat, dit is een drogist. Helaas is het aanbod heel beperkt. Clusterverlichting Praxis is over het algemeen wel goed verkrijgbaar. Dit geldt ook voor clusterverlichting Intratuin, hoewel de prijzen hier hoger liggen. Clusterverlichting Karwei is vergelijkbaar met het aanbod van Praxis.

Het is tegenwoordig net zo eenvoudig om clusterverlichting online te bestellen. Vooral in de periode voor de kerstdagen groeit het aanbod enorm. Het voordeel van online clusterverlichting kerst bestellen is dat je uitgebreid kunt vergelijken. Je hoeft de deur niet uit want de postbezorger brengt het naar je toe. Bovendien geldt er altijd een minimale zichttermijn van 14 dagen.

Conclusie beste clusterverlichting kerst

Aan de hand van bovenstaande tips en adviezen vind je de beste clusterverlichting kerst. Houd er rekening mee dat je de meeste clusterverlichting zowel binnen als buiten kunt gebruiken. Toch blijft het belangrijk om even te bekijken of de verlichting ook echt buiten kan, anders is deze snel kapot.

Er zit altijd garantie op clusterverlichting. Het is daarom belangrijk om de aankoopbon goed te bewaren. Wanneer je online bestelt krijg je ook online een factuur. Makkelijk, want deze factuur bewaar je in je e-mail of print je nog even uit.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Clusterverlichting kerst/ kerstboom – de beste verlichting
Schuiven naar boven