Beste festival oordoppen – met muziekfilter

Bijgewerkt: 17 mei 2022

Wie naar een concert of festival gaat loopt het risico op gehoorbeschadiging. Bescherm jezelf hiertegen met de beste festival oordoppen. Deze zijn uitgerust met een muziekfilter. Dit beschermt de oren waarbij je de muziek nog uitstekend hoort. Het is zelfs mogelijk om gewoon een gesprek te voeren.

Thone concert/festival oordopjes

  • Demping van 20 tot 26 dB
  • Prijsindicatie: vanaf € 24,95

Bescherm je oren tijdens een muziekfestival, concert of het uitgaan. De beste festival oordoppen zijn van het merk Thone. Deze zorgen voor een demping die tussen de 20 en 26 dB ligt. Dit is allemaal te danken aan het uitstekende membraanfilter, waardoor ruis eruit wordt gehaald. Oftewel: een optimale beleving van de muziek.

De Thone M1 oordoppen zijn erg populair. Deze gehoorbescherming dempt tot 23 dB en zit erg comfortabel. De muziekkwaliteit blijft behouden terwijl de achtergrondruis weg wordt gefilterd. Ook de D1 oordoppen worden goed verkocht en zijn zelfs wat goedkoper. Ondanks de lagere prijs dempen ze beter (tot 26 dB).

Dit merk ontvangt zeer goede beoordelingen van gebruikers. Positieve punten zijn het draagcomfort, het goede geluid en natuurlijk de hoge kwaliteit. Het ontwerp van de case is volgens een aantal gebruikers wat minder praktisch, dat is toch een persoonlijk dingetje.

Bekijk Thone festival oordopjes

Loop gehoorbescherming

  • Demping van 18 tot 27 dB
  • Prijsindicatie: vanaf € 18,50

De voordelige geprijsde Loop oordoppen zijn een echte aanrader. Niet alleen de beste festival oordoppen maar ook geschikt voor concerten, een rit op de motor of wanneer je rust wil. Bijvoorbeeld tijdens het studeren of slapen. Ze zitten namelijk zeer comfortabel en voorkomen geluidsoverlast.

Bescherm je gehoor optimaal, de Loop oordopjes zijn voorzien van een akoestisch filter. Het schadelijk geluid wordt gefilterd maar aan de andere kant geniet je nog steeds van muziek en communiceer je op een normale manier. Afhankelijk van het model heb je ook nog eens de keuze om het geluid meer of juist minder te dempen. Dit bereik je middels de bijgeleverde filters.

De Experience Pro (ongeveer € 35) zijn populair en verkrijgbaar in verschillende maten. Dit model is ook voorzien van akoestisch filter en extra of juist minder demping. Beoordeeld met 4,8 van de 5 sterren. Ga je voor iets uit de lagere prijsklasse, dan zijn de Quit oordoppen (ongeveer € 19) met een demping van 27 dB ook een prima keuze.

Naar Loop gehoorbescherming

Eargasm oordoppen voor concerten en festivals

  • Gepatenteerd dempingsfilter
  • Prijsindicatie: € 59

Deze modellen zijn wat duurder geprijsd maar verkopen (redelijk) goed. De Eargasm is namelijk voorzien van verzwakkingsfilters en behoort hierdoor tot beste festival oordoppen. Het vermindert het geluid gelijkmatig waarbij het gehoor optimaal beschermd wordt. Dankzij het extra lange treklipje haal je de oordoppen weer moeiteloos uit het oor.

Voor een optimaal draagcomfort zijn deze modellen vervaardigd van zacht en hypo allergeen siliconen materiaal. Hierdoor zijn deze oordoppen ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Er ontstaat geen jeuk of drukpijn, zelfs niet wanneer je ze langdurig of vaak achter elkaar draagt.

Verkrijgbaar in verschillende maten. De kleinste maat is XS en geschikt voor de smallere oorschelpen of voor kinderen. De grootste maat is vooral bedoeld voor heren. Verkrijgbaar als transparante modellen maar ook met regenboogkleuren.

Bekijk Eargasm oordoppen

Festival oordoppen op maat

Bovenstaande oordoppen hebben altijd een goede pasvorm en zitten in de meeste gevallen erg comfortabel. Wanneer je hele goedkope modellen aanschaft dan is de pasvorm minder. Hierdoor kan er drukpijn of irritatie ontstaan.

Een alternatief zijn de festival oordoppen op maat. Hierbij moet rekening worden gehouden met een hogere aanschafprijs. Wanneer je oordopjes voor festival en concert op maat laten maken, dan moet je rekenen op een aanschafprijs vanaf € 100. De prijs kan oplopen tot meer dan € 150.

Let op: soms wordt beweerd dat de zorgverzekeraar een gedeelte van het bedrag vergoed. Dit klopt niet, je krijgt festival oordoppen op maat alleen vergoed wanneer je hier een medische indicatie voor hebt. Dit komt zelden voor.

De concert oordoppen op maat zijn vooral geschikt voor professionele dj’s en muziekliefhebbers die regelmatig festivals of concerten bezoeken.

Zo lang gaan de oordoppen mee

Bij festival oordoppen speelt de kwaliteit een belangrijke rol. Of je nu voor op maat gemaakte of standaard oordoppen gaat, ze moeten vooral een lange levensduur hebben. Bij intensief gebruik gaan de oordopjes ongeveer twee jaar lang mee. Hierna is het aan te raden om voor andere modellen te gaan, ook omdat de vorm van het oren langzaam verandert.

Onderhoud

Wanneer de oordopjes vies zijn, spoel je ze eenvoudig onder lauwwarm water af. Maak je gebruik van wat zeep, zorg dan dat je alle zeepresten grondig afspoelt. Overigens is het niet aan te raden om agressieve reinigingsmiddelen te gebruiken, die tasten het materiaal aan.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste festival oordoppen – met muziekfilter
Schuiven naar boven