Beste cold brew apparaat

Bijgewerkt: 10 november 2022

Ben je een echte koffieliefhebber of valt dat wel mee? Misschien heb je interesse in cold brew koffie. Dit is een variant die je met koud water zet. Dit in tegenstelling tot ijskoffie die je eerst warm maakt en dan met ijsblokjes af laat koelen. De drank smaakt zoet en de koffiesmaak is sterk. We kwamen er achter dat er een aantal goede cold brew apparaten verkrijgbaar zijn.

Hario Mizudashi Cold Brew

Cold brew koffie heb je echt niet in enkele minuten klaar. Wanneer je het goed aan wil pakken dan moet deze drank gedurende 12 uren trekken voordat hij goed op smaak is. Je maakt deze koffie door 250 g kwalitatieve filterkoffie te mengen met een liter koud water. Vervolgens laat je dit minimaal 12 uur in de koeling staan. Hierna is het belangrijk om de koffie te filteren.

De Hario Mizudashi is een handig cold brew apparaat, hoewel het eigenlijk niet onder de apparatuur valt. Dit model bestaat uit een grote kan met geïntrigeerd filter. Je hoeft alleen maar het water en de filterkoffie erin te doen, in de koeling te zetten en de volgende dag schenk je de koffie uit. Dankzij het filter is de cold brew koffie perfect.

Voor een bedrag van ongeveer € 33 is dit product een zeer goede koop. We vonden het leuk om te zien dat deze filterkan in verschillende kleuren verkrijgbaar is. We hebben ook reviews van gebruikers bekeken, en kwamen tot de conclusie dat de Hario Mizudashi hoog beoordeeld wordt.

Hario Mizudashi Cold Brew – bekijk de prijs

Asobu Cold Brew koffiemaker

Het beste col brew apparaat vonden we bij de Abuse. De vormgeving is geweldig, maar dat is natuurlijk niet alles. Het filter aan de bovenkant maakt dit cold brew koffiezetapparaat tot een van de gemakkelijkste hulpmiddelen. Doe grofgemalen koffie in de filterzeef en giet water in de kan. Zet het geheel in de koeling en laat het zich enige tijd trekken.

De dubbelwandige kan heeft een hoge isolatiewaarde. Hierdoor blijft de koffie gedurende lange tijd koel, ook wanneer je onderweg bent. Neem je favoriete koude koffiedrank dus gerust mee naar het werk of een uitstapje. Ook ideaal tijdens het sporten, want koffie geeft je energie.

We zagen dit moderne model voor een bedrag van ongeveer € 55. Je hebt keuze uit de kleur zwart of een combinatie van koper en wit, dit laatste is ook erg mooi.

Asobu Cold Brew koffiemaker – check de voorraad

Cafè Ole – Ijskoffiemaker

De laatste en beste die we kunnen aanbevelen is de ijskoffiemaker van Cafè Ole. Als een professional zet je de lekkerste cold brew koffie. Gewoon in je eigen keuken of misschien wel op het werk. Dit product werkt zeer eenvoudig, je hoeft alleen maar gemalen koffie erin te doen en er koud water overheen te gieten.

Volgens de aanbieder zou de koffie gedurende 24 uur gekoeld moeten blijven staan, maar de ervaring wijst uit dat 12 uur meer dan voldoende is. Het is wel een feit dat de koffie lekkerder wordt wanneer hij langer koel blijft staan. Toch willen we adviseren om de cold brew koffie niet langer dan 36 uur te bewaren. Hierna is het beter om weer nieuwe koffie te zetten.

Dit model lijkt op een ouderwetse koffiekan met handvat. Wanneer je van nostalgie houdt dan zou je zeker deze ijskoffiemaker aan moeten schaffen. Vanwege de compacte vormgeving past hij ook in kleinere koelkasten of wanneer je minder ruimte in de koeling hebt. De aanschafprijs ligt rond de € 24, dus dat valt ook wel mee.

Cafè Ole ijskoffiemaker – bestellen

Hoeveel koffie in cold brew nu echt nodig is

Je hebt drie dingen nodig om cold brew koffie te maken:

  • Goede filterkoffie
  • Koud water
  • cold brew apparaat

Vaak wordt geadviseerd om 250 g filterkoffie op een liter koud water te mengen. Je krijgt dan sterke ijskoffie. Wanneer dit net iets te sterk is, dan begin je met 80-100 g filterkoffie op een liter water. Soms is er een kwestie van uitproberen, want niet iedereen heeft dezelfde smaak.

Heb je de koffie toch te slap gemaakt, dan is het helaas niet mogelijk om hem snel sterker te maken. Volgende keer een nieuwe poging wagen en dan met een andere verhouding.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste cold brew apparaat
Schuiven naar boven