Beste gaming toetsenbord (2023)

Bijgewerkt: 1 januari 2023

Je bent een actieve gamer en doet dit zo vaak als het mogelijk is. Een gaming toetsenbord maakt het verschil tussen winnen of verliezen. Hij heeft een comfortabel ontwerp, multifunctionele toetsen en is voorzien van ledverlichting. Bovendien zijn er programmeerbare macro’s aanwezig, waardoor je de beste gameskills verbetert.

Trust GXT 830

De Trust GXT 830 is een fantastisch gaming toetsenbord dat alleen al een must is om naar te kijken. Daar komt nog bij dat de verlichting in helderheid aanpasbaar is, maar ook te dempen. Hij is voorzien van 12 multimediatoetsen en een gaming modesknop. Gewoon ongestoord door blijven gamen wanneer je per ongeluk de Windows button indrukt, daar is die modus voor bedoeld. Met de mediasneltoetsen speel je muziek af en bedien je de verlichting.

Dit game toetsenbord is uitgerust met anti-ghosting. Druk tot maximaal 6 toetsen tegelijkertijd in, waardoor je optimaal gebruik maakt van je gameskills. De bediening is vele malen beter en sneller dan andere modellen. Voorzien van een QWERTY-indeling met een fijne toetsaanslag.

Trust GXT 830 – check de voorraad

Razer BlackWidow V3

Dit mechanisch model met QWERTY-indeling hoort zeker thuis in de toplijst beste gaming toetsenbord. Dit model heeft reputatie opgebouwd en is voorzien van verbeterde functies. Hij is voorzien van een groene mechanische switch waardoor je overstapt naar een klikgeluid en een voelbare schok bij elke toetsaanslag.

Het heeft een standaard RGB verlichting, waarbij de verlichting volledig aanpasbaar is. De toetsdoppen zijn voorzien van extra verstevigde wanden die nauwelijks slijten. Zelfs bij intensief gebruik blijft het model langdurig mooi en operationeel.

Voor een extra eenvoudige bediening is er een digitaal scrolwiel en een mediatoets aanwezig. Omdat gamers soms urenlang in het spel zitten, is er ook gedacht aan een ergonomische polssteun. Vermoeidheid behoort hiermee tot de verleden tijd.

Razer BlackWidow V3 – prijslijst

HXSJ V700 RGB

Gaming toetsenborden kunnen soms veel geld kosten. In de lagere prijscategorie komt de HXSJ V700 RGB als beste naar voren. Dit model beschikt over 61 toetsen met een QWERTY-indeling. Hij is voorzien van samengestelde toetsen met uiteenlopende functies waaronder volumeregeling, de achtergrondverlichting aanpassen en een lichtschakelmodes. De knoppen zijn getest op levensduur en gaan meer dan 10 miljoen keer indrukken mee.

Hij is niet alleen geweldig om mee te gamen, maar ook ideaal voor het schrijven van teksten. Een multifunctioneel model dat je volledig naar je wensen en eisen aanpast.

HXSJ V700 RGB – bekijk de prijs

Waar je op moet letten bij het kopen van een gaming toetsenbord

Er zijn redelijk wat game toetsenborden op de markt gebracht, waardoor de consument een ruime keuze heeft. Er zijn wel wat dingen die het overwegen waard zijn. Sommige specificaties maken namelijk het verschil tussen een goede of slechte game ervaring.

De schakelaars op het toetsenbord

Kijk naar de verschillende schakelaars. De blauwe schakelaars zijn zeer geschikt wanneer je gaat typen, ze vragen namelijk wat meer druk. Je kunt ze ook omschrijven als de klikkende toetsen.

De rode schakelaars zorgen voor een stille werking, en zijn het favoriete item van de ervaren gamer. Dan heb je ook de bruine schakelaars, die liggen tussen de blauwe en de rode in.

Connectiviteit

Bekijk hoe je het toetsenbord op de pc of de laptop aansluit. Soms moet dit bekabeld, maar kan ook draadloos (Bluetooth). Denk even van tevoren na wat de meest praktische oplossing is.

Afmeting van het toetsenbord

De meeste gametoetsenborden hebben een standaard afmeting. Maar er kan behoefte zijn aan een groter of kleiner model, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Dat zijn allemaal zaken om goed te overwegen voordat je een aankoop doet.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste gaming toetsenbord (2023)
Schuiven naar boven