Het beste taartplateau

Bijgewerkt: 10 november 2022

Een taart presenteren is niet altijd makkelijk maar maakt het wel extra feestelijk. Een taartplateau, of taartstandaard als je het zo wil noemen, laat het er allemaal indrukwekkend uitzien. Het is de mooiste manier van presenteren, want de taart staat letterlijk op een voetstuk. Als zoetekauw ging ik op zoek naar het beste plateau voor taart en gebak.

Montana Pati – 32 cm

Of je nu een verse appeltaart, een romige slagroomtaart of een zoete chocoladetaart maakt, een taartplateua helpt om hem goed uit te laten zien. Hiermee voorkom je ook het week worden van de taartbodem. De Montana Pati is een glazen taartplateau met een diameter van 32 cm. Hij heeft een mooie en toch een tijdloze uitstraling en past hierdoor bij elke stijl.

Presenteer op het plateau de lekkerste taarten of gebakjes. Het plateau is met de hand afwasbaar (niet in de vaatwasser). Voor een prijs van ongeveer € 15 vonden we dit een zeer goede koop.

Montana Pati – bestellen

Clayre & Eef Taartplateau – goudkleurig

Wanneer je voor het beste taartplateau met een luxueuze uitstraling gaat, zou je zeker eens bij dit model moeten kijken. De goudkleurige laag op een ondergrond van melanine is van een hoogwaardige kwaliteit. De randen zijn sierlijk afgewerkt zodat de presentatie van taart of gebak perfect is. We adviseren om deze serveerschaal in de vaatwasser te doen en met de hand af te wassen (lauwwarm water).

Het Clayre & Eef Taartplateau heeft een doorsnede van 32 cm en een hoogte van 10 cm. Het fraaie design is een groot pluspunt, en het is dan ook een aanwinst voor elk modern tot klassiek huishouden.

Het plateau kost ongeveer € 22, maar wanneer je er meerdere van bestelt dan ontvang je een korting.

Clayre & Eef Taartplateau – bekijk de voorraad

Pasabahce plateau met stolp

Vind je het leuk om taart te bakken, zelfs wanneer je dit af en toe doet? Het is nog leuker om de taart op een mooie manier te serveren. Wanneer je het gebak wil beschermen tegen insecten, stof of uitdrogen, dan kunnen we de taartplateau met stolp aanbevelen.

De Pasabahce is een prachtig plateau met een design uit de jaren 50 (retro). Hij staat op een glazen voet heeft een sjieke uitstraling. De hoge stolp van glas geeft goed zicht op de lekkernijen, en beschermt het gebak. Met een diameter van 32,2 cm is het overigens een ruim taartplateau.

Het glas is makkelijk afwasbaar en mag zelfs in de vaatwasser. Dit geldt niet alleen voor het plateau maar ook voor de stolp. Dit model wordt geleverd in een mooie geschenkverpakking. De prijs ligt rond de € 25.

Pasabahce plateau + stolp – bestel

Over ons onderzoek

Natuurlijk houden we van taart, gebak en andere lekkernijen. We staan regelmatig in de keuken om een lekkere appeltaart te bakken, maar een slagroomtaart slaan we ook niet af. Vroeger maakten we gebruik van een eenvoudige taartdoos, maar een taartplateau is veel mooier en praktischer.

Bij het ontvangen van bezoek is een taartplateau een mooie manier om taart of gebak te presenteren. Denk ook eens aan andere lekkernijen zoals macarons, Belgische bonbons of mini roomsoesjes. We hebben veel onderzoek gedaan naar de verschillende taartplateaus. Het is ons opgevallen dat het aanbod niet zo heel groot is, veel modellen lijken op elkaar. Daarom hebben we de beste geselecteerd en hier en mooi overzicht van gemaakt.

We keken allereerst naar de uitstraling oftewel het design. Ook het materiaal en de kwaliteit was belangrijk. De afmeting was iets dat we niet mochten vergeten, want een plateau moet zeker niet te klein zijn. Je wil niet dat de taart ernaast valt of dat je voor de gebakjes te weinig ruimte hebt.

Het laatste onderdeel waar we naar keken is de prijs. Een taartplateau voor een bedrag tussen de € 20 en € 40 vinden we een normale prijs. De hele goedkope modellen waren te laag van kwaliteit en de dure versies hadden geen meerwaarde.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Het beste taartplateau
Schuiven naar boven