Beste koop combimagnetron

Bijgewerkt: 26 mei 2022

Je hebt de vrijstaande en de inbouw combimagnetron. Goede merken zijn Samsung, Siemens, Inventum en nog een aantal anderen. De vraag is wat de beste koop combimagnetron is. Hierbij kijk je naar verschillende zaken waaronder functies, inhoud, kwaliteit, prijs en beoordelingen/reviews. Ontdek de beste koop combimagnetron van dit moment.

Combimagnetron versus gewone magnetron

Voordat je kijkt naar de beste koop combimagnetron, eerst iets over de werking hiervan. Een combimagnetron is namelijk geavanceerder dan een normale magnetron. Met een magnetron warm je gerechten op. Een combimagnetron werkt ook als oven en soms als grill. Daarnaast is het mogelijk om producten te ontdooien.

Dit is de beste koop combimagnetron

Wat is nu de beste combimagnetron? Je kunt natuurlijk naar een test van de Consumentenbond kijken, maar dit is altijd een momentopname. Daarom is het belangrijk om naar de best verkochte combimagnetrons te kijken. Let hierbij vooral op reviews en beoordelingen van gebruikers. Deze groep kan jou uitstekend vertellen welk product het beste is.

Hieronder vind je in ieder geval de best verkochte en kwalitatieve merken. Bij elk merk lees je iets over de voor- en nadelen.

Samsung combimagnetron

De meeste mensen kennen Samsung als een merk voor smartphones. Maar ze produceren ook verschillende huishoudelijke apparatuur. De Samsung combimagnetron staat voor een hogere kwaliteit. Populair zijn de modellen uit de serie beginnende met MC3 en MC4.

Wat kun je van dit merk verwachten? Dat hangt er helemaal vanaf welk model je neemt. Het vermogen van de magnetron ligt op maximaal 900 W. Er is een ontdooifunctie, grillfunctie en heteluchtfunctie aanwezig. De inhoud varieert van 28 tot 45 liter.

Samsung gaat voor slimme functies. Bijvoorbeeld met automatische ontdooiprogramma’s, kookprogramma’s en een warmhoudfunctie. Bovendien zijn er verschillende sensoren aanwezig. Dit maakt het gebruik en de veiligheid er een stuk beter op.

Er is al een Samsung combimagnetron verkrijgbaar voor een bedrag vanaf € 170. De betere modellen kosten meer dan € 400 maar dan heb je ook wat.

Bekijk Samsung combimagnetrons

Siemens magnetron met meerdere functies

Behoort Siemens tot de beste koop combimagnetron? Jazeker, dit merk staat voor kwaliteit en een mooi design. De modellen met iQ500 of iQ700 in de naam zijn erg geliefd. Siemens richt zich vooral op inbouwapparatuur. De inbouw combimagnetron van Siemens is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 550. Voor het betere model betaal je meer dan € 1000. Dan heb je wel een zeer grote combimagnetron met alle functies die je wenst.

Misschien is Siemens niet de goedkoopste maar kwalitatief wel ontzettend goed. Wil je een vrijstaande magnetron, dan kom je vaak bij een ander merk uit.

Naar Siemens combimagnetron

Inventum vrijstaande combimagnetron (ook inbouw)

Bij Inventum vind je zowel vrijstaande als inbouw combimagnetrons. Hier is voldoende keuze in. Het inbouwmodel IMC6150RK werd in mei 2021 door kieskeurig.nl goed beoordeeld. Het vrijstaand model MN325CS kreeg in maart 2021 van kieskeurig.nl de beste review.

Inventum doet het ontzettend goed en behoort absoluut tot de beste combimagnetron. Nagenoeg elk model beschikt over verschillende functies waaronder ontdooien, hetelucht en grillen. De inhoud van de magnetron varieert van 25 l tot 44 l. Je hebt dus voldoende mogelijkheden. Tip: sommige van deze modellen hebben een maximaal vermogen van 1000 watt. Dit is meer dan bij andere merken!

De prijs van Inventum valt echt wel mee. Voor een topmodel betaal je tussen de € 400 en € 600. Maar er zijn ook combimagnetrons verkrijgbaar vanaf € 179.

Bekijk Inventum combi magnetrons

Overige merken

Het is natuurlijk niet zo dat alleen bovenstaande merken het goed doen. Ook andere merken mogen er wezen. Wel is het zo dat je beter voor een bekend merk kunt gaan, die zijn kwalitatief toch wat beter. Een merkloos model is vaak een stuk goedkoper maar ook eenvoudiger. Zo heb je de Severi combimagnetron met een inhoud van 20 l. Deze kost rond de € 100 en is prima voor ‘n een- of twee persoons huishouden. Hij is alleen wat minder geavanceerd.

Je hebt ook nog merken als Salora, Etna, Medion, Frilec en Domo. Niet iedereen is met deze merken bekend. Ook de kwaliteit is heel wisselend, maar dit zie je vaak ook in de prijs terug.

Merken als Sharp en LG zijn wel weer goed. Zo worden een aantal modellen van Sharp goed door gebruikers beoordeeld.

Naar Sharp

Dit merk is dus ook zeker een aanrader. Nogmaals, kijk altijd naar de verschillende functies, wat gebruikers over het product vertellen en natuurlijk de prijs. Maar ook de inhoud en het vermogen van de combimagnetron, net zo belangrijk. Aan de hand van bovenstaande aandachtspunten maak je de juiste keuze.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste koop combimagnetron
Schuiven naar boven