Beste condensatormicrofoon – gaming/ muziek opnemen

Bijgewerkt: 8 april 2022

Een goede condensatormicrofoon heeft een groot frequentiebereik. Dit betekent gedetailleerd geluid en dat is ideaal tijdens het gamen, live streamen of het opnemen van muziek (zang). De beste condensator microfoon is voorzien van een draaibare arm, een plopkap en een ruisfilter. Welk model je moet nemen, dat wordt hieronder besproken.

LifeGoods Condensator
Bekijk prijs

LifeGoods Condensator microfoon

  • Frequentie 100 Hz – 18.000 Hz
  • Geschikt voor spraak, studio, gaming, streaming
  • Richtprijs: € 39,99

De beste condensator microfoon is die van LifeGoods, en dat heeft vooral met de goede prijs-kwaliteitverhouding te maken. Dit model is uitermate geschikt voor gamers, het opnemen van podcasts, muzieknummers opnemen of live streaming. Maar ook voor het maken van YouTube video’s waarbij gesproken uitleg een belangrijke rol speelt. Daarnaast wordt hij veel ingezet op Discord of videobellen.

Deze condensatormicrofoon is voorzien van een 180° draaibare arm en een tafelklem. Hierdoor heb je veel bewegingsvrijheid en beweegt de arm met je mee. Sluit hem eenvoudig op je pc, laptop, gameconsole of MacBook aan. Dit gaat middels het handige plug&play systeem.

De microfoon heeft een helder en puur geluid, hiermee realiseer je kwalitatieve opnames. Het gaat hier om een cardioïde microfoon die het geluid vanuit één richting registreert. Dit betekent dat hij minder gevoelig is voor geluiden van achteren. Je voorkomt dus dat je reflectiegeluid via de muren opneemt of opvangt. Kortom: dit model is een echte aanrader.

Bekijk LifeGoods Condensator microfoon

Urgoods Cardioïde microfoon

  • Frequentie 20 Hz – 20.000 Hz
  • Geschikt voor gaming, zang, spraak, streamen

Ook dit merk is een uitstekende keuze wanneer je op zoek bent naar een kwalitatieve condensator microfoon. Je hebt keuze uit het eenvoudige model op een lage standaard of die met draaibare arm. Hier zit dan ook gelijk het prijsverschil in.

De uitgebreide versie is voorzien van plopkap en een ruisfilter. Geluiden worden van voor geregistreerd en opgenomen en ruis wordt naar de achtergrond verdrongen. Het goedkopere model beschikt niet over dit ruisfilter.

Het bijgeleverde plopkapje voorkomt dat de ‘p’ en de ‘b’ als een plop klinken, waardoor je beter verstaanbaar bent. Zeker aan te raden tijdens het streamen of gamen, maar ook het inzingen van muzieknummers. Mocht je per ongeluk tegen de microfoon stoten dan zorgt het popfilter ervoor dat dit niet hoorbaar is.

De microfoon is eenvoudig aan te sluiten op elke pc of laptop. Hier is geen specifiek programma voor vereist, je hoeft alleen maar de microfoon in de USB-poort van de computer of laptop te pluggen. Het apparaat herkent de microfoon automatisch waardoor hij direct klaar voor gebruik is.

Naar Urgoods Cardioïde microfoon

Overige merken en modellen

Wat is de beste condensator microfoon? Eerdergenoemde merken zijn zeker een aanrader en heel betaalbaar. Een ander model dat goed naar voren komt is de Fifine T669, maar die is wel wat duurder geprijsd (ongeveer € 69). Dit model wordt geleverd inclusief tripod statief en een draaibare arm, waardoor hij multifunctioneel in gebruik is.

Ook de Jammin Pro Stream studio Pack wordt goed verkocht. Het gaat hier om een condensator microfoon inclusief een Live Station mixer. Hiermee heb je diverse instelmogelijkheden en geluiden dat je beschikking. Dit model kost ongeveer € 59.

In onderstaand overzicht vind je veel verschillende merken en modellen in alle prijsklassen. Verkrijgbaar vanaf € 13,50, oplopend tot € 99. Sommige modellen zijn voorzien van een ingebouwde geluidskaart.

Bekijk overzicht condensator microfoons

Verschil tussen dynamische en condensator microfoon

Je hebt vast wel eens van de dynamische microfoon gehoord. Dit ding kom je het vaakst tegen, maar is weer wat anders dan de condensatormicrofoon. Dit zijn de belangrijkste verschillen tussen dynamische en condensator microfoon:

  • Dynamisch: eenvoudig, betaalbaar, goed bestand tegen vocht en temperatuurwisselingen en heeft geen stroom nodig. De klank wijkt af van het natuurlijke.
  • Condensator: constructief, wat duurder en gevoeliger voor vocht en temperatuurwisselingen. Heeft altijd stroom nodig. De klank is natuurlijk.

Over de voedingsspanning

Een condensatormicrofoon heeft stroom nodig. Wanneer je hem aansluit op de PC, laptop, gameconsole, recorder of mixer dan wordt dit automatisch geregeld. De voedingsspanning voor condensatormicrofoon noem je fantoomvoeding of fantoomspanning.

Sommige apparaten leveren minder dan 48 volt fantoomvoeding. De meeste microfoons werken hier prima op, maar sommige modellen tonen dan eerder vervorming. Dit gebeurt vooral bij luide geluidsbronnen. Bij het aansluiten van de microfoon, en dit geldt vooral voor gespecialiseerde apparatuur, zet je de fantoomvoeding pas aan nadat microfoon is aangesloten. Voor pc’s en laptops geldt dit uiteraard niet.

Beschikt de mixer niet over fantoomvoeding, dan kun je gebruik maken van een externe fantoomvoeding. Dit kastje verbind je met de microfooningang van het apparaat. Vervolgens sluit je de microfoon op dit kastje aan.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste condensatormicrofoon – gaming/ muziek opnemen
Schuiven naar boven