Beste draadloze presenter – presentatie klikker

Bijgewerkt: 8 april 2022

Digitaal onderwijs en interactieve lessen, maar ook presentaties geven. Dit werkt perfect met de beste presenter. Volledig draadloos dus erg praktisch in gebruik. De modellen zijn voorzien van knoppen voor diavoorstellingen en een rood laserlicht. Hiermee zet je de uitleg of argumenten kracht bij.

LifeGoods Draadloze USB Presenter

  • Bereik van 20 m
  • Werkt op 2 AAA batterijen
  • Prijs: ongeveer € 20

De beste presenter is van het merk LifeGoods. Dit draadloze model werkt middels een USB-stick. Installeer hem binnen enkele seconden en geef de perfecte presentatie. Navigeer bijvoorbeeld eenvoudig door slides, waardoor je duidelijk maakt wat je bedoelt. Dit doe je met behulp van de knoppen op dit apparaatje.

De rode laserpointer is ideaal voor het aanwijzen van belangrijke zaken. Hierdoor is ook achterin de zaal of klas zichtbaar wat je aan wil wijzen. De draadloze presenter heeft een bereik van 20 m en werkt hierdoor perfect op grotere afstand.

Geschikt voor Windows, Apple, Linux, PowerPoint en Prezi. De presenter legt middels 2,4 GHz-technologie verbinding met de USB stick. Hij werkt op twee AAA-batterijen die eenvoudig vervangbaar zijn. Dit model wordt geleverd inclusief een praktische opbergetui.

Bekijk LifeGoods Draadloze USB Presenter

Draadloze Presenter met Laser Aanwijzer

  • Bereik van 100 tot 200 m
  • Werkt op batterijen
  • Prijs: ongeveer € 19

Een merkloos model dat gezien de functionaliteiten en de prijs zeker tot de beste draadloze presenter behoort. Hij is namelijk smal en compact, hierdoor past hij makkelijk in de hand. Opvallend is het grote bereik van maar liefst 100 meter. Dit betekent zelfs in de grootste zalen uitstekende presentaties houden.

De presenter beschikt over verschillende knoppen waarmee je door een diavoorstelling swipet. De laser maakt het mogelijk om op grote afstand belangrijke zaken aan te wijzen. Dit model werkt met verschillende programma’s zoals Prezi, Excel, KeyNote, OneNote en PowerPoint.

Absoluut pluspunt: er is tijdens het gebruik van deze presenter geen klikgeluid hoorbaar. Je schakelt dus geruisloos over naar de volgende dia. Voor die prijs een echte aanrader.

Naar deze draadloze presenter

Dabé Presentatie klikker

  • Bereik van 10 m
  • Werkt op batterijen
  • Prijs: ongeveer € 14

Speciaal voor zakelijk gebruik of voor school is er de Dabé Presentatie klikker. Deze ligt net zo comfortabel in de hand als een compacte afstandsbediening. Onmisbaar bij het geven van presentaties, want je navigeert door dia’s en wijst items met de rode laserpointer aan.

Dit model heeft een bereik van ongeveer 10 meter. In de meeste situaties is dit meer dan voldoende. Het installeren van deze presenter is betrekkelijk eenvoudig en duurt slechts enkele seconden. Dankzij de plug-and-play installatie is hij direct klaar voor gebruik.

Vergroot de interactie met het publiek en ga direct met deze presenter aan de slag. Hij werkt op batterijen die er gratis worden bijgeleverd. Het model is geschikt voor alle Windows computers/laptops en Apple computers- en Macbooks.

Bekijk Dabé Presentatie klikker

Wat is een Presenter?

Een presenter is geen merknaam maar de naam van een apparaatje. Met dit draadloze model blader je vanaf een afstand door de diapresentatie. De laseraanwijzing geeft je de mogelijkheid om belangrijke items of details aan te wijzen. Op het LCD-scherm is zichtbaar hoe lang je al aan het praten bent, zodat je ook controle houdt over de presentatie.

Dankzij dit apparaat loopt de presentatie gelijk aan het verhaal dat je vertelt. Dit apparaat is dus onmisbaar bij presentaties, zakelijk gebruik en op school. Een goede wireless presenter is ook nog eens (bijna) geluidloos. De toeschouwers of leerlingen horen niet dat je verder klikt.

Presentatorweergave PowerPoint werkt niet goed

Elke presenter werkt perfect samen met PowerPoint. Dit is het meest toegankelijke programma om een diavoorstelling te tonen. Maak gebruik van de timer, notities of andere hulpmiddelen. Helaas kan het gebeuren dat de presentator van PowerPoint niet goed werkt.

Dit probleem is eenvoudig op te lossen door bovenaan het PowerPointscherm naar tabbladen te gaan. Klik op het gedeelte diavoorstelling > monitoren > present weergave gebruiken (Presenter Vieuw).

Via een Mac computer (of laptop) ga je naar het tabblad diavoorstelling > instelling voor twee beeldschermen > weergave Presentator. Zorg er op een Mac laptop voor dat het scherm niet gespiegeld wordt.

Draadloze presenter werkt niet

Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de draadloze presenter niet werkt. Controleer eerst de batterijen en vervang deze eventueel. Bij installatie wordt soms gevraagd om het onbekende apparaat te identificeren.

Wanneer deze melding verschijnt, laat je de presenter op het apparaat aangesloten en start je de computer of de laptop opnieuw op. Meestal werkt hij dan perfect. Op een Windows computer- of laptop controleer je of de USB-poort wel van stroom wordt voorzien. Sluit de presenter eventueel op een andere USB-poort aan. Opnieuw opstarten van de computer of laptop is vaak ook de perfecte oplossing voor het probleem.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste draadloze presenter – presentatie klikker
Schuiven naar boven