Cryptomarkt herstelt – zo handel je

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Wanneer de cryptomarkt herstelt is iedereen in een optimistische stemming. Komt de langverwachte bull market er eindelijk aan? Ja en nee. Dat de bullmarket ooit weer begint, dat lijkt bijna een feit te zijn. Maar het kan ook om een tijdelijk herstel gaan. Hoe je het beste tijdens een herstelperiode handelt, dat lees je hieronder.

Handel bij Bitvavo en betaal tijdelijk geen handelskosten. Slechts één week geldig.

Meld je aan

De duur van een bear market en bull market

De schrik van elke belegger of crypto-investeerder: het aantreden van de bear market. Dit is de periode waarbij de koersen gedurende lange tijd dalen. Een bull market is het tegenovergestelde waarbij de koersen vanaf het laatste dieptepunt 20% of meer stijgen, en dat gedurende langere tijd.

Een bull market in crypto duurt tussen de 1 en 8 jaar. De bear market duurt tussen de 3 maanden en anderhalf jaar.

Cryptomarkt herstelt: tussen bear en bull market in

Net wanneer iedereen wanhopig wordt omdat de koersen blijven dalen, vindt er herstel plaats. Voorafgegaan aan de consolidatiefase. Wanneer de cryptomarkt herstelt is dit soms een teken van een aankomende bull market. Maar dit hoeft niet direct zo te zijn, want het kan ook om een tussentijds herstel gaan. Waarbij de bear market zich tóch nog voortzet.

Wat moet je doen?

Bij een herstel van de cryptomarkt is voorzichtigheid de boodschap. Al helemaal wanneer dit herstel net enkele uren aan de gang is. Pas wanneer het herstel na vijf dagen doorzet, dan is de kans groot dat de markt opnieuw in een bull market zit.

Die voorzichtigheid is belangrijk, want het is zonde om crypto te duur aan te kopen. Maar te lang wachten kan er weer voor zorgen dat je achter het net vist. Dus wat moet je doen wanneer de koersen langzaam weer beginnen te stijgen?

Dat hangt er vanaf of je daytrader bent of iemand die voor de lange termijn investeert. Hieronder de mogelijkheden.

Daytraden: het actieplan

Bij daytraden kun je het beste zo vroeg mogelijk in actie komen. Wanneer de cryptomarkt herstelt, is dit een teken om snel aan te kopen. Maar ook om dit zo snel mogelijk weer te verkopen, dat is ook de gedachte achter daytraden.

Investeren voor de lange termijn

Degene die investeert voor de lange termijn moet wat voorzichtiger zijn. Bij het eerste herstel kun je aankopen, maar de kans is altijd aanwezig dat de koersen uiteindelijk verder doorzakken. Daarom is het aan te raden om gedurende een dag of drie een afwachtende houding te nemen.

Vervolgens is het zaak om te kopen of bij te kopen. Want wanneer je al crypto in bezit had, dan is dit het moment om bij te kopen en hiermee je gemiddelde aankoopprijs te verlagen. Het kopen van andere crypto die al in je portfolio zit is ook een manier om te profiteren van de herstellende markt.

Koop hier crypto en betaal met iDEAL – de meest populaire coins

Het juiste moment om te verkopen

Voor de daytrader is er altijd wel een goed moment om te verkopen. Of crypto nu in een bear- of bullmarket zit, koersen zullen altijd volatiel blijven. In een bearmarket zal de daytrader soms op een lager moment bij moeten kopen om uiteindelijk de positie positief te kunnen sluiten. Terwijl herstel of een bull market de winst verder opdrijft dan ingecalculeerd was.

De investeerder voor de lange termijn heeft geen haast met verkopen. Een goed moment om te verkopen is wanneer de nettowinst naar wens is. Hebzucht is wel verraderlijk, dus wacht zeker niet te lang met verkopen. Voordat je het weet bevindt crypto zich in de volgende bear-periode.

Zoek naar crypto met loyale fans

Soms wordt gezegd dat je niet in memecoins of hypecoins moet investeren. In de basis schuilt hier een kern van waarheid in, maar niet altijd. Wanneer een memecoin of nieuwe munt veel loyale fans heeft, dan kan dit voor de toekomst positief uitpakken.

Siba Inu Coin is een bekend voorbeeld van een memecoin die in 2021 een hypecoin werd. Het aantal gebruikers groeide explosief en op social media was dit de meest besproken munt van 2021. Sinds 16 maart 2022 is het tij gekeerd. Het aantal gebruikers nam plots fors af, en dit kan een rode vlag zijn.

Zoek vooral naar crypto met een stijgend aantal gebruikers, niet waarbij het aantal gebruikers afneemt. Wanneer de cryptomarkt herstelt zit je met coins met een toenemende populariteit vrijwel altijd goed.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Cryptomarkt herstelt – zo handel je
Schuiven naar boven