Confetti kanon kopen: van groot tot goedkoop

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een confetti kanon maakt van elke party een knalfeest. Het confettikanon is dan ook geliefd tijdens verjaardagen, de jaarwisseling, een jubileum of ander feest. Je hebt de kleine modellen, erg handzaam en je bent goedkoop uit. Maar je kunt ook een groot confetti kanon huren. Weet je niet wat bij jouw situatie past? In deze blogpost alles over dit bijzondere item.

Een klein confetti kanon

Heel erg leuk, die kleine confetti kanonnen. Je noemt ze ook wel party poppers. Met een enkele en simpele handbeweging schiet je dit kanon af. Er komt confetti of gekleurde slierten tevoorschijn. Dit goedkope confetti kanon is voor eenmalig gebruik, hierna gooi je hem weg.

Ideaal tijdens nieuwjaar, kerstmis, een huwelijk, verjaardag of carnaval. Voor dit kanon betaal je tussen de € 3 en € 6 per stuk. Dit hangt ook weer een beetje van de lengte af.

Bekijk confetti kanonnen (wegwerp)

Confetti kanon goedkoop

Wil je niet teveel uitgeven maar er wel een knalfeest van maken? Dan ben je vast op zoek naar een goedkoop confetti kanon. De meest voordelige exemplaren heb je hierboven al voorbij zien komen (volg de link).

Misschien zoek je een confetti kanon dat niet alleen goedkoop maar ook nog eens bijzonder is. Je hebt bijvoorbeeld de party poppers met hartjes. Zodra je hem activeert komen er heel veel lieve hartjes tevoorschijn. Voor Valentijnsdag, een huwelijk, jubileum of gewoon voor je allerliefste.

Naar hartjes party popper

Een groot kanon (voor grote feestjes)

Er is een groot verschil tussen de party poppers en het grote confetti kanon. Dit laatste noem je ook wel een confetti machine. Hiermee schiet je het hele plein of de tuin vol met confectie. Uitermate geschikt voor grotere feesten en partijen.

Het grote kanon oftewel de machine is niet zo goedkoop in aanschaf. Hoeveel kost een confetti kanon? Reken op een prijs vanaf € 169. Wil je een beetje een luxe en groot confetti kanon dan ben je meer dan € 250 kwijt. Je hebt ook de zogenaamde confetti gun, dit lijkt op een machinegeweer maar er komt natuurlijk alleen confetti uit.

Waar kan je een confetti kanon kopen? Dit doe je gewoon online. Lekker makkelijk want zo heb je ook nog eens een ruime keuze.

Bekijk confetti machines

Confetti kanon huren

Gelukkig is het niet nodig om alles te kopen. Je kunt namelijk ook eenvoudig een confetti kanon huren. Dit kan via verschillende verhuurbedrijven. Een confetti machine huren is vooral geschikt voor grotere feesten en evenementen. De set wordt compleet geleverd met meerdere buizen of basisstations. Je betaalt vanaf € 35 per dag exclusief btw.

Kun je ook als particulier een confetti machine huren? Dat kan. Neem contact op met het verhuurbedrijf en geef aan wanneer je de set nodig hebt. Maar ook op welke locatie dit is. Vraag naar de totaalprijs inclusief btw. Dit is voor particulieren belangrijk.

Dit zit er in een confetti kanon

Het is niet zo je het kanon of de machine moet vullen met die kleine zakjes confetti. Vaak gaat het om grotere stukken confetti, hartjes, rozenblaadjes of papieren slierten. Dit noem je ook wel de springlading. Je koopt de springlading per 100 g maar er zijn ook grootverpakkingen verkrijgbaar.

Bekijk springlading

Zo maak je zelf een confetti kanon

Geen zin om een confetti kanon te kopen of misschien geen tijd ervoor? Maak dan zelf een confettikanon. Wat je nodig hebt is een wc-rolletje, een ballon, plakband en natuurlijk confetti.

Knip de ballon overdwars doormidden en span het gedeelte met het tuitje over een uiteinde van het wc-rolletje. Uiteraard met het tuitje naar beneden toe wijzend. Plak het stukje ballon met plakband stevig op het rolletje vast. Vervolgens kun je de buitenkant van het wc-rolletje versieren, maar dit is niet noodzakelijk (wel zo leuk). Als laatste doe je nog confetti in de opening bovenin. Houd hem rechtop en trek onder aan het tuintje van de ballon. Laat los en de confetti springt uit het wc-rolletje.

Zelf confetti maken

Het makkelijkste is de confetti kant en klaar kopen. Dit past eenvoudig in het kanon, maar misschien is er geen tijd meer om iets te kopen. Hoe maak je zelf confetti? Dit kan op verschillende manieren. Het beste kun je wit of gekleurd papier een aantal maal op vrouwen en hier de perforator overheen halen.

Het is ook mogelijk om het allemaal zelf uit te knippen. Dit gaat het snelst wanneer je het papier enkele malen opvouwt. Bedenk dat je wel even bezig bent met het maken van confetti.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Confetti kanon kopen: van groot tot goedkoop
Schuiven naar boven