Goedkope magnetrons – vaak net zo goed

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een goedkope magnetron kopen? Vaak wordt gedacht dat dit een slechte keuze is. Toch valt dit wel mee, want goedkope magnetrons zijn vaak net zo goed. Wel hangt het ervan af waar je hem voor gaat gebruiken. Ook moet je rekening houden met een minder snelle opwarm- of ontdooitijd. In dit artikel lees je enkele belangrijke aandachtspunten.

Dit zijn de beste magnetrons

Kijk je naar het overzicht beste magnetrons dan zitten hier geen goedkope modellen tussen. Dit komt omdat duurdere apparaten meer functies hebben. Ook de kwaliteit en de levensduur zijn beter. Aan de andere kant zijn er mensen die met een goedkope magnetron makkelijk 10 jaar of langer vooruit kunnen.

De beste magnetrons zijn van de merken Bosch, Sharp, Inventum, Siemens en andere topmerken. Opvallend is dat een aantal van deze topmerken ook tot de goedkope magnetrons behoort. Zo is een Inventum magnetron verkrijgbaar vanaf € 65. Ook de eenvoudige Sharp magnetrons vallen in deze prijsklasse.

Goedkope magnetrons: het overzicht

Met een beperkt budget is het niet altijd makkelijk om goede apparaten te kopen. Daarom vind je hieronder een overzicht van de juiste goedkope magnetrons. Maar ook waar je bij aanschaf op moet letten.

Een goedkope magnetron schaf je aan voor een prijs vanaf € 49 (inclusief verzenden). Voor een prijs variërend van € 49 tot € 69 haal je zeker kwaliteit in huis.

Magnetrons van € 49 t/m € 59

De modellen die maximaal € 59 kosten zijn van de merken Medion, Salora, Tomado en Primo, budget merken die een redelijke kwaliteit hebben. Voor dit bedrag ontvang je een magnetron met een inhoud van 17 t/m 20 liter. Het vermogen bedraagt 700 wat en er is een ontdooifunctie en vaak ook een grillfunctie aanwezig.

Deze modellen zijn verkrijgbaar t/m € 59:

MEDION – MD 18687

Salora 20MSM700

Tomado TMS2001W

PRIMO PR202MG

Het vermogen is belangrijk

Het zal je opvallen dat goedkope magnetrons een lager vermogen hebben. Vaak maximaal 700 watt. Terwijl de duurdere varianten een vermogen van 900 watt hebben. Maakt dit veel verschil? Ja, bij een lager vermogen duurt het langer voordat een gerecht zich opwarmt. Hierdoor moet je de tijd langer instellen.

Ben je zo iemand die weinig geduld heeft? Dan kun je beter voor een duurdere magnetron met een hoger vermogen gaan. Maar wanneer het je weinig uitmaakt dan is een model van 700 watt prima te doen. Overigens gaat het om een verschil van enkele minuten, het probleem is dus niet zo heel groot.

Magnetrons van € 60 t/m €70

De iets duurdere modellen, maar nog steeds erg budget, kosten tussen de € 60 en € 70. Bedenk dat dit nog goedkoop is want de duurdere varianten kosten € 70 of meer en de luxe modellen vanaf € 100.

In deze prijsklasse heb je altijd een model met grillfunctie, iets dat bij de hele goedkope magnetrons niet altijd aanwezig is. Het vermogen bedraagt 700 of 800 watt. Bekende merken die tussen de € 60 en € 70 kosten zijn Inventum, Sharp en Tristar. Daarnaast kom je wat minder bekende merken tegen. Hieronder vind je een aantal modellen in de prijsklasse € 60 t/m € 70.

Sharp R200WW

Tristar MW-2706

Een tweedehands magnetron

Zoek je een goedkope magnetron van een A-merk en een uitstekende kwaliteit, dan zou je aan een tweedehandsmodel kunnen denken. Let wel goed op de specificaties, leeftijd en staat van onderhoud van de tweedehands magnetron.

Hoe bepaal je de waarde van een tweedehands magnetron? De levensduur bedraagt gemiddeld 10 jaar. De afschrijving komt uit op 10% per jaar. Stel dat de magnetron nieuw € 150 heeft gekost. Na drie jaar is hier 30% van de waarde vanaf, het ding zou dan nog een waarde hebben van € 100. Na vijf jaar verdwijnt 50% en is de magnetron nog maar € 75 waard.

Verder is het wat de gek ervoor geeft. Je kunt met betrekking tot de prijs heel goed onderhandelen.

Goedkope magnetron van de Lidl of Aldi

De Duitse supermarktketens Lidl en Aldi verkopen ook goedkope magnetrons. De vraag is of dit ook een beetje kwalitatief is. Je komt bij deze winkels zeker kwalitatieve merken zoals Sharp tegen. Maar ook minder bekende merken.

Wanneer je goed vergelijkt dan is de goedkope magnetron van de Lidl of Aldi op de eindstreep helemaal niet zo voordelig. Andere winkels bieden hem namelijk tegen dezelfde prijs aan. Ook nu weer het advies: vergelijk goed. Online gaat dit het beste, je hoeft dan niet van winkel naar winkel te rennen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Goedkope magnetrons – vaak net zo goed
Schuiven naar boven