Deze crypto is het beste voor daytrading

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Daytrading is een populaire methode om te handelen in crypto. Iedereen kan daytraden, zolang je maar weet waar je mee bezig bent. Bovendien doe je dit alleen met geld dat je in theorie kunt missen. Welke crypto is het beste voor daytrading? Hieronder een aantal goede voorbeelden.

Tip: maak een handelsaccount aan en trade de eerste € 1000 gratis!

Zo werkt daytraden

Daytraden oftewel daytrading is een term uit de aandelenmarkt. Het idee hiervan is simpel: een positie op een en dezelfde dag openen en sluiten. Hierbij ga je voor een kleine winst. Doe je dit dagelijks dan loopt de wekelijkse winst aardig op.

Hoe werkt daytraden precies? Hiervoor is allereerst een account op een handelsplatform vereist. Stort een bedrag en begin met het kopen en verkopen van cryptocurrency. Wanneer je de laptop of computer ‘s avonds afsluit moet de positie zijn gesloten.

Sta je aan het eind van de dag op verlies? Beginners houden hun crypto uit angst vast, gevorderen zullen de positie toch sluiten. Wetende dat ze de volgende dag vaak weer winst behalen.

Beste crypto voor daytrading

Beginners starten met een klein budget. In dit geval kun je het beste kiezen voor crypto met lage prijzen. Ook omdat dit soort coins wat meer in prijs schommelt, waardoor je de winst verhoogt. Wanneer je wil daytraden met bitcoin heb je vooral een groot budget nodig. Hieronder de beste crypto voor daytrading.

Shiba Inu Coin (SHIB)

Ooit als grap bedoeld maar inmiddels een serieus project. De prijs van Shiba Inu Coin staat betrekkelijk laag (minder dan 1/10 cent). Hierdoor kun je zelfs met een tientje daytraden. Overigens is het aan te raden om met minimaal vijf tientjes te starten. Het kan namelijk best zo zijn dat je op een lager moment bijkoopt, zodat je de dag positief kunt afsluiten.

Shiba Inu Coin is op verschillende beurzen verhandelbaar. Onder andere bij het Nederlandse Bitvavo. Maar ook via Binance en veel andere grote beurzen.

Bittorrent (BTT)

Het BitTorrent netwerk wordt gebruikt voor het uitwisselen van films, muziek en andere bestanden. Het gaat hier om een peer-to-peer netwerk, iets dat al heel lang populair is. Sinds januari 2019 is de BitTorrent token in gebruik genomen. Het biedt gebruikers een beloning voor het uploaden van bestanden of betalingen zodat de downloads sneller verlopen. Uiteraard allemaal vrijwillig, maar daar is BTT dus voor bedoeld.

De koers van deze munt is vanaf de start in mei 2022 iets gestegen, met ondertussen hoogtepunten en diepe dalen. Op een dag tijd kan hij makkelijk met 5% in koers wisselen, en bij een sterke bullish of bearisch markt nog wel meer. Het handelsvolume is wat lager dan bij SHIB maar voldoende om mee te daytraden. Ook BTT behoort dus tot de beste crypto voor daytrading.

Tron (TRX)

Deze munt heeft een relatie met de vorige (Bittorrent). Het is namelijk zo dat Tron jaren geleden het BitTorrent netwerk kocht. Tron is een op zichzelf staande cryptocurrency die in 2017 werd opgericht. Er zijn 98,18 B TRX in omloop, maar dat zegt beleggers niet veel. De munt staat in mei 2022 namelijk op plek 15 met betrekking tot marktwaarde. Hij is en blijft populair.

De koers schommelt al enige tijd tussen de 3 en 10 cent. Hij lijkt redelijk stabiel, maar je kunt er op een dag tijd toch een mooie winst mee halen. Uiteraard aankopen op een moment dat de koers (naar gevoel) laag staat.

Munten met hoogste liquiditeit en activiteit

Welke crypto is het beste voor daytrading? Bovenstaande munten zijn een goed idee. Daarnaast kijk je naar munten met een zeer hoge liquiditeit en activiteit.

De activiteit noem je ook wel het handelsvolume. Bekijk de lijst op https://coinmarketcap.com/ en klik op het gedeelte ‘Volume (24h)’. De meest verhandelde munten staan bovenaan. Let op: er staan ook veel stable coins tussen, die zijn niet geschikt voor daytrading.

Liquiditeit staat voor de verkoop van een cryptocurrency zonder dat dit de prijs negatief beïnvloedt. Maar ook hoe goed de munt verhandelbaar is. Bitcoin is een munt met een hoge liquiditeit. Hij is op elke beurs verhandelbaar en wanneer je hier wat van verkoopt, stort de prijs echt niet ineen.

Kijk ook goed naar het verschil tussen bied- en laatprijs. Wanneer dit verschil klein is, dan gaat het vaak om een liquidate munt. Maar wanneer het verschil groot is dan kan er sprake zijn van onenigheid tussen kopers en verkopers. Er zullen dan weinig transacties plaatsvinden, waardoor je waarschijnlijk de positie dezelfde dag niet krijgt afgesloten.

Daytrading bot

Steeds meer handelaren maken gebruik van speciale software om te daytraden. Dit noem je ook wel een daytrading bot. Een aantal voorbeelden van trading bots zijn:

  • HaasOnline
  • CryptoHopper
  • Bitsgap

Een trading bot is praktisch wanneer je niet in staat bent om de hele dag achter de computer door te brengen. Een dergelijke bot is ook vele malen sneller dan menselijk handelen. Handel je op Bitvavo, dan koppel je Crypto Bot aan je account.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Deze crypto is het beste voor daytrading
Schuiven naar boven