Beste laptop voor crypto (trading, wallet en mining)

Bijgewerkt: 23 mei 2022

Ruim 10% van de bevolking handelt in crypto of heeft deze voor een lange periode in bezit. Ben je hier erg actief in? Ontdek de beste laptop voor crypto. Geschikt voor trading, het opslaan van een wallet of voor crypto mining. Welke laptop je nodig hebt hangt van de activiteiten af.

Bonus: meld je aan bij Bitvavo en betaal over de eerste € 1000 geen handelskosten

Een laptop voor trading – daytraden

Het actief handelen in cryptocurrency heet trading. Posities op een en dezelfde dag openen en sluiten valt onder daytrading. Voor normale crypto training volstaat nagenoeg elke laptop. Maar wanneer het op daytrading aankomt heb je een krachtig apparaat nodig. Dit komt omdat er veel meer van de processor wordt gevraagd.

De beste laptop voor crypto trading is een game laptop. Deze beschikt over een snelle processor (minimaal AMD Ryzen 5 of Intel Core i5) met een werkgeheugen van 8 GB of hoger. Verder is er een goede videokaart aan boord, bijvoorbeeld de NVIDIA GeForce GTX. Dankzij die videokaart zie je alle details op het tradingscherm.

Het is aan te raden om voor een model met een scherm van 15,6 inch of groter te gaan. Uiteraard gaat het dan om een full HD scherm (of beter). Een gaming laptop is verkrijgbaar in verschillende prijscategorieën. Te beginnen vanaf € 579, oplopend tot boven de € 1000. De beste laptop voor crypto trading kost tussen de € 600 en € 900.

Bekijk game laptops

Het aanmaken en opslaan van een wallet

Kies altijd voor een veilige opslag van cryptocurrency. Een aantal bekende online wallets zijn gevestigd bij grote handelsplatformen waaronder Bitvavo (Nederland) of Coinbase (VS).

Registreer bij een van deze platformen en maak gebruik van de gratis online wallet. Ideaal voor mensen die niet te veel moeite in het handelen en bewaren van crypto willen steken. Maar 100% veilig is het niet.

Het is altijd beter om gebruik te maken van een offline wallet, bijvoorbeeld door er een op de laptop te installeren. In principe is er geen specifieke laptop voor een crypto wallet nodig. Dit komt omdat een digitale portemonnee niet veel van de processor vraagt.

Beste laptop voor crypto mining

In het begintijdperk van de cryptocurrency kon je met elke laptop minen (delven). Tegenwoordig is hier veel meer rekenkracht voor nodig. Met een normale laptop of pc kom je er niet. Meestal wordt er gebruik gemaakt van een zware computer met meerdere processors. Dit soort computers beschikt over efficiënte CPU’s en GPU’s. Helaas is een specifieke miner ontzettend duur, te beginnen vanaf € 7000.

Toch liever met een laptop minen? Een game-model is de beste laptop voor crypto mining. Maar dan wel een gamelaptop van het hoogste niveau.

De ASUS ROG Zephyrus G14 is een zeer goede keuze. Bedoeld voor de fanatieke gamer, maar ook geschikt voor het minen van crypto. Hij is uitgerust met een AMD Ryzen processor met 16 GB RAM-geheugen. Dankzij de uitstekende videokaart gebruik je deze laptop ook om te gamen, of misschien wel voor crypto trading. Prijs: ongeveer € 1300.

Bekijk ASUS ROG Zephyrus G14

Ook de HP Omen is een aanrader, al is hij met een prijs van ongeveer € 2600 een stuk duurder. Wel is dit een toppertje want hij beschikt over een Intel Core i9 processor met 32 GB werkgeheugen. Beter kun je het niet krijgen. Ongetwijfeld de beste laptop voor crypto mining, want hij zal niet snel vastlopen. Daarnaast ook geschikt voor daytrading.

Naar HP Omen 17

Met deze laptops ben je voordeliger uit dan met een cryptominer. De rekenkracht is lager dan bij een cryptominer, maar er zijn nog steeds voldoende solo-miners die een volgende blok maken en hier veel geld mee verdienen.

Niet doen: een tweedehands laptop aanschaffen

Voor crypto trading of het minen heb je een laptop met een goede processor (trading) of veel rekenkracht (mining) nodig. De aanschaf van een tweedehands laptop is niet aan te raden, of het moet om een vrij nieuw model met krachtige processor gaan. Is de tweedehands laptop ouder dan twee jaar, zoek dan liever voor een nieuwere versie.

Dit geldt ook voor de aanschaf van cryptominers, de meest krachtige computers. Mining bestaat uit het oplossen van een ingewikkelde wiskundige formule. Die formules worden door de jaren heen steeds moeilijker, en dat vraagt ook steeds meer rekenkracht. Dat is de reden waarom professionele miners hun oude miningapparatuur verkopen.

Koop je zoiets tweedehands, dan zit je te met iets dat niet meer krachtig genoeg is. Wat het natuurlijk niet onmogelijk maakt om toch het recht krijgen om een nieuw blok aan te maken en een fikse beloning te ontvangen. Hoop doet leven.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste laptop voor crypto (trading, wallet en mining)
Schuiven naar boven