Beste oogcrème (2022) tegen wallen, rimpels en nog veel meer

Bijgewerkt: 23 mei 2022

Maak je al gebruik van een oogcrème? Niet iedereen doet dit, toch is oogcrème wel een aanrader. Het werkt namelijk tegen donkere kringen onder de ogen, wallen en rimpels. Een optimale verzorging voor de huid rondom de ogen. Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat je voor de beste oogcrème gaat. Er zijn zoveel verschillende merken, dit maakt de keuze er niet makkelijker op. Na het lezen van dit artikel weet je welk product het beste werkt.

De werking van oogcrème

Waarom zou je oogcrème gebruiken? Met het ouder worden gebeurt er van alles met je huid. Het wordt minder elastisch en er ontstaan huidverkleuringen. Dit gebeurt bij de een wat sneller dan bij de ander. Vooral rondom de ogen zul je snel rimpels of kraaienpootjes tegen komen. Een goede verzorging is dan aan te raden.

Bedenk dat de huid rondom en onder de ogen ontzettend teer is. Wanneer je deze huid goed hydrateert voorkom je de zichtbaarheid van rimpels en fijne lijntjes. Ook die vervelende wallen onder de ogen verdwijnen of worden minder.

Dit is de beste oogcrème (2022)

Eerst zie je een overzicht van de beste oogcrème. Lees daarna nog verder want je komt dan ook wat praktische tips over het gebruik van oogcrème tegen.

Oogcrème van Clinique

Een van de beste oogcrème is die van het merk Clinique. Dit is een bekend merk op het gebied van huidverzorgingsproducten. Bijvoorbeeld parfumvrije make-up en gezichtsverzorging. Alles is allergievrij, dat is wel zo prettig. De Clinique oogcreme ontvangt goede beoordelingen van gebruikers. Ze ervaren dat het product goed werkt, de gevoelige en droge huid verzorgt maar ook dat de huid zichtbaar verbetert.

Wat kun je van deze oogcrème verwachten? Het gaat hier om een vochtrijke crème die bedoeld is ter vermindering van donkere kringen, fijne lijntjes of wallen. Het bevat verschillende antioxidanten die ook nog eens goed zijn voor je huid. Daarnaast brengt het een barrière aan waardoor er minder vocht vanuit de huid verloren gaat. Het is dermatologisch getest en bevat geen parfum.

Keuze uit verschillende varianten waarbij je voor 15 ml tussen de € 25 en € 35 betaalt. Je hebt van dit merk ook oogcrème voor mannen.

Bekijk oogcrème Clinique

Biodermal oogcrème

De tweede beste oogcrème is die van het merk Biodermal. Ook alweer een bekend merk met verschillende huidverzorgingsproducten. Vooral de oogcrème tegen wallen en donkere kringen wordt goed verkocht. Deze is dermatologisch getest dus ook geschikt voor de gevoelige huid. Daarnaast heb je nog een variant die beschermt tegen huidveroudering.

Ook eens proberen: het oogserum van Biodermal. Veel gebruikers zijn ontzettend tevreden over dit product. Het bevat namelijk een mix van natuurlijke oliën die de huid voeden en beschermen. De huid onder de ogen voelt zacht aan en ziet er gezonder uit. Voorzien van het co-enzym Q10, dat ken je vast wel van de zalfjes voor de oudere huid.

Voor Biodermal oogcrème met een inhoud van 15 ml ben je voordeliger uit dan voorgaand merk. Kosten liggen ergens tussen de € 12 en € 25, afhankelijk van wat je kiest. De normale oogcrème van dit merk is goedkoper dan de gespecialiseerde crème voor de gevoelige huid.

Naar Biodermal oogcrème

Oogcrème van Rituals

Bijna iedereen kent dit merk wel, want ze hebben een brede lijn producten. Niet alleen voor de verzorging van de huid maar ook bad- en doucheproducten. Opvallend zijn de heerlijke geurtjes van deze producten. Maar ook de kwaliteit, hier zijn velen over te spreken. Is Rituals de beste oogcrème? De keuze binnen dit merk is wat minder maar ze hebben wel een paar goede oogcrèmes in het assortiment.

Bijvoorbeeld het anti-aging concentraat voor de ogen. Een aanrader wanneer je de eerste tekenen van veroudering ziet. Of de hydraterende ooglotion voor de droge huid. Voorzien van een roller waarmee je de huid onder de ogen ook nog eens masseert. Ideaal voor het wegwerken van wallen, want een massage is hier goed tegen.

Met de prijs van deze producten valt het wel mee. Afhankelijk van wat je kiest moet je rekenen op een aanschafprijs van € 25 tot € 30. Je hebt van deze producten maar een klein beetje nodig dus je doet er lang genoeg mee.

Bekijk oogcrème van Rituals

Wat is nog meer de beste oogcrème?

Je hebt hierboven al kunnen zien wat de beste oogcrème volgens gebruikers is. Wat kun je nog meer verwachten? Kijk je naar de best verkochte crèmes, dan zie je de volgende merken voorbijkomen:

  • Olaz
  • Vichy
  • L’Oréal Paris
  • Decubal
  • Collistar
  • Newa

Sommige merken ken je wel, anderen zijn wat minder bekend. Wanneer je naar het overzicht gaat zie je altijd de bestverkochte oogcrème van dit moment.

Naar bestverkochte oogcrème

Beste oogcrème Consumentenbond

Nieuwsgierig wat de beste oogcrème volgens de Consumentenbond is? Uit een test uit 2014 blijkt dat de goedkope crème van de Lidl prima scoort. Het gaat hier niet om een oogcrème maar een antirimpelcrème. De Consumentenbond heeft geen oogcrème getest.

Bovendien dateert de besproken antirimpelcrème test uit 2014. We zijn inmiddels vele jaren verder en merken hebben voldoende tijd gehad om een product te verbeteren.

Hoe oogcrème aanbrengen?

Misschien wist je het nog niet maar je moet oogcrème nooit op de oogleden zelf aanbrengen. Hoe oogcrème aanbrengen? Dit doe je bij voorkeur met je ringvinger, omdat je hier weinig druk mee zet. Breng enkele putjes oogcrème verspreid over de huid aan. Wrijf dit voorzichtig in.

Gebruik nooit teveel crème. Hierdoor kan dit in de ogen terechtkomen en dat het irriteren.

Hoe vaak oogcrème gebruiken?

Je mag dagelijks oogcrème gebruiken. Het beste doe je dit in de ochtend, dan blijft het de hele dag zitten. Gebruik je oogcrème vlak voor het slapen gaan dan moet je zeker niet met je je zicht over het kussen wrijven. Hoe vaak oogcrème gebruiken? Een keer per dag is voldoende. Doe dit zeker geen vier keer per dag, dit heeft weinig zin. Slechts tweemaal per week oogcrème gebruiken is weer te weinig.

Hoe belangrijk is oogcrème?

Op elke leeftijd kun je met oogcrème starten. Vooral wanneer je boven de 40 jaar bent merk je dat de huid droger wordt. Ook verschijnen er sneller rimpeltjes en verkleuringen. Hoe belangrijk is oogcrème? Voor veel vrouwen (en mannen) onmisbaar bij de dagelijkse verzorging. Wanneer je de dagelijkse doet merk je dat de huid er na vier weken zichtbaar beter uitziet.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste oogcrème (2022) tegen wallen, rimpels en nog veel meer
Schuiven naar boven