Beste kinder walkie talkie

Bijgewerkt: 23 mei 2022

Ondanks dat veel kinderen een smartphone hebben blijft het leuk om middels een walkie talkie te communiceren. De beste kinder walkie talkie heeft een goed bereik. Daarnaast verloopt de communicatie zonder hinderlijke storingen. Lees waar je op moet letten bij het kopen van een walkie talkie voor kinderen. Bekijk ook gelijk de beste merken en modellen.

Geen vergunning nodig

Voor sommige portofoons is een vergunning vereist. Een kinder walkie talkie is te gebruiken zonder zendvergunning. Hierdoor is hij geschikt voor alle kinderen, hoewel volwassenen er soms ook gebruik van maken.

Beste kinder walkie talkie

In het overzicht beste kinder walkie talkie zie je de meest populaire modellen voorbijkomen. Deze modellen hebben een aardig bereik (minimaal 5 km afstand) en een lange accuduur. Dit is een leuk communicatiemiddel voor op de camping of vakantie, een fietstocht, outdoor activiteiten of sport.

UPLY Walkie Talkie

Een echte aanrader is de UPLY Walkie Talkie. Vanwege zijn goede specificaties behoort deze tot de beste kinder walkie talkie:

  • Bereik van 5 km
  • 8 radiokanalen
  • Ingebouwde verlichting (zaklamp)
  • Bevestigingsclip
  • AUX aansluiting (hoofdtelefoon of oordoppen)

Dit maakt deze walkietalkie multifunctioneel. De geluidskwaliteit is zeer goed. Ruis wordt namelijk zoveel mogelijk tegengehouden. Je ontvangt drie vrolijk gekleurde walkietalkies tegen een prijs van ongeveer € 30. Echt een goede koop.

Bekijk UPLY Walkie Talkie

TALK-IT Walkie Talkie Set

Dit is absoluut de beste kinder walkie talkie set, voorzien van drie portofoons. Het design is specifiek op kinderen gericht, terug te zien aan het gebruiksvriendelijk ontwerp en de vrolijke kleurtjes. Maar de specificaties mogen er ook wezen:

  • Bereik van 3 km
  • 22 radiokanalen
  • 99 subkanalen
  • Zaklamp functie
  • IP56 (waterbestendig)

Dankzij de handsfree gespreksoptie is het mogelijk om zonder het ding vast te houden toch te communiceren. Om het gebruiksgemak te vergroten is er ook een kanaalvergrendeling aanwezig. Het kind weet wanneer iemand hem wil bereiken dankzij de oproepwaarschuwing.

Naast het feit dat deze walkietalkie waterbestendig is kan hij ook een val van 1,2 m overleven. Perfect voor kinderhanden. Bij aankoop ontvang je een set van drie stuks. Ideaal voor spelende of sportende kinderen, maar ook voor de ouders zodat ze hun kind terug kunnen roepen. Kost ongeveer € 37 (set van drie).

Naar TALK-IT Walkie Talkie Set

Overzicht beste walkietalkie voor kinderen

Er is natuurlijk nog veel meer op het gebied van beste walkie talkie voor kinderen verkrijgbaar. Opmerkelijk is dat al deze modellen uitgerust zijn in opvallende en vrolijke kleuren. Dit maakt het terugvinden van de portofoon er een stuk makkelijker op. Maar ook is dit voor kinderen veel aantrekkelijker.

Hieronder vind je nog een aantal goede merken en modellen. Elke set bestaat uit minimaal twee portofoons. Maar een derde walkietalkie is soms wel zo prettig. Bijvoorbeeld voor de ouders of als reserve.

Bekijk de beschikbare modellen en de prijzen.

Bekijk walkie talkies voor kinderen

Wat is een goede kinder walkie talkie?

Bovenstaande modellen zijn allemaal aanraders. Voor een setje van twee of drie walkietalkie’s betaal je nog geen € 40. Heel betaalbaar dus. Maar gaat het hier ook om goede walkie talkies? Ja, ze hebben allemaal een minimaal bereik van 3 km. Houd er echter rekening mee dat het bereik beïnvloed wordt door verschillende factoren. Bijvoorbeeld de aanwezigheid van hoge gebouwen en met name metaal.

De betere modellen onderdrukken ruis, zodat de communicatie beter verloopt. Wil je echt een goede kinder walkietalkie aanschaffen, wees er dan zeker van dat hij waterbestendig is. En dat hij een val van ongeveer 1,20 m kan overleven. Want kinderen willen hem nog wel eens uit de handen laten vallen. Het zou zonde zijn wanneer het apparaat kapotgaat.

Is een walkie talkie veilig?

Let op want bij de meeste walkie talkies is het voor anderen mogelijk om mee te luisteren. Hoe minder frequentiekanalen er aanwezig zijn, hoe groter de kans dat anderen van dezelfde frequentie gebruik maken. Maar zelfs met meer dan 20 kanalen blijft de kans aanwezig dat anderen meeluisteren.

Het afluisteren voorkom je grotendeels door voor een portofoon met beveiligde kanalen te gaan. Hier is wel een vergunning voor vereist, en die krijg je niet wanneer het om een kinder walkietalkie gaat. Zendvergunningen worden alleen uitgegeven aan beveiligers, hulpverleners of andere mensen die een walkietalkie voor hun beroep nodig hebben.

Zorg dus dat kinderen geen privacygevoelige gegevens via de portofoon overbrengen. Laat ze dus niet hun woonadres, telefoonnummer of andere informatie vertellen.

Deze walkie talkie gebruikt de politie

De politie gebruik natuurlijk hele andere walkie talkie’s, ook wel aangeduid als portofoons. Het gaat hier om project 25 oftewel P25 apparaten. Die zijn specifiek bedoeld voor ambtenaren voor openbare veiligheid. Politie walkie talkie’s zijn verder uitgerust met Bluetooth, wifi, LTE en gps.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste kinder walkie talkie
Schuiven naar boven