Cryptomunten koersen

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Waar vind je de actuele cryptomunten koers? Wanneer je hier in handelt dan is het wel zo handig om de actuele koersen te kennen. Dit is vooral belangrijk voor de actieve belegger. De koers is te volgen via verschillende websites of een app voor de smartphone. Wil je snel reageren bij een stijging of daling, dan heb je meer aan de realtime streaming koers.

Wat is realtime streaming?

Vroeger konden beleggers op een aandelenbeurs de koers niet continu volgen. Via Teletekst op televisie werden de koersen met een vertraging van een kwartier uitgezonden. Daarnaast konden actuele koersen telefonisch worden opgevraagd. Met de komst van het internet werd het steeds eenvoudiger om aandelenkoersen direct te tonen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een realtime streaming koers, iets dat ook bij cryptocurrency van toepassing is.

Een realtime streaming koers is de actuele koers van nu. Er is dus geen vertraging aanwezig, of hooguit een fractie van een seconde. Naast de realtime streaming koers vind je vaak ook het orderboek. Dit is vooral interessant voor de actieve en grotere beleggers.

Cryptocurrency koersen

Waar vind je actuele cryptocurrency koersen? Hieronder een aantal websites waarbij je koers van digitale valuta volgt.

  • Coinmarketcap.com
  • Crypto-valuta.nl
  • Cryptostart.nl
  • Cryptocompare.com

Daarnaast zijn de koersen natuurlijk te volgen via een cryptocurrency handelsplatform. Hierbij is het vaak wel nodig om je aan te melden. Een bekend voorbeeld is Bitvavo. Hier vind je niet alleen de actuele koersen, ook handel je razendsnel in verschillende cryptomunten.

Meld je aan bij Bitvavo en betaal over de eerste € 1000 geen handelskosten. Alleen geldig via onderstaande link.

Korting bij Bitvavo

Litebit is een Nederlands bedrijf dat cryptomunten koopt en verkoopt. Het gaat hier om een broker of tussenpersoon. Je vindt hier actuele koersen van munten die hier ook verhandelbaar zijn. Houd er wel rekening mee dat de koersen wat afwijken van de marktkoersen. Dit komt omdat alle koersen inclusief fee zijn, zodat je direct ziet wat je betaalt.

Open een account bij Litebit

Koersen volgen via een app

Ga naar de Google Play Store of Apple Store en zoek op cryptocurrency. Al snel verschijnen er verschillende apps. Welke app is het beste om de koersen te volgen?

Delta is een populaire app. Deze toont zeer veel cryptomunten. Hierbij is het mogelijk om te kiezen voor een overzicht per uur, dag of week. Per cryptomunt bekijk je ook actuele gegevens zoals een koersgrafiek, marketcap en andere gegevens. Bijzonder aan de Delta app is dat cryptomunten koersen razendsnel worden bijgewerkt. Om de paar seconden verschijnen de nieuwste koersen. Dit is iets wat je niet snel bij andere apps terugvindt.

Ook de Coinmarketcap-app is een aanrader. Hier wordt veel met kleur gewerkt, iets dat voor meer herkenbaarheid zorgt. Ook in deze app is het mogelijk om voorkeuren in te stellen en een selectie te maken van favoriete cryptomunten. Het is zelfs mogelijk om een alert in te stellen. Bij het bereiken van een bepaald koersdoel, verschijnt er een melding op je telefoon. Dit koersdoel kan zowel onder als boven een bepaalde prijs liggen.

Als derde is er Cryptotracker. Deze app is iets eenvoudiger dan de vorige twee. Toch zie je een duidelijk overzicht van alle munten. Cryptotracker vertoont de nieuwste koersen per 5 minuten.

Dit kun je met de koersen

Iedereen heeft een andere reden om de laatste koersen van cryptomunten bij te houden. Actieve beleggers willen snel in kunnen springen op een stijging of daling. Dit kan alleen door de koers goed bij te houden.

Beleggers die hun munt een langere tijd vast willen houden, controleren niet altijd de nieuwste koers. In dit geval is het niet noodzakelijk om op zoek te gaan naar realtime streaming koersen. Een app op de telefoon voldoet prima om regelmatig op de hoogte te blijven van de prijzen. Het is ook aan te raden om een of meerdere alerts in te stellen. Zo blijf je op de hoogte zonder en er dagelijks mee bezig te zijn.

Wat de koers over de toekomst vertelt

Niks zo beweeglijk als de koers van cryptomunten. Binnen enkele minuten kan een koers met meer dan 10% stijgen of dalen. In tegenstelling tot beleggen op de aandelenbeurs zegt de koers over cryptomunten weinig over de toekomst. De prijs van cryptomunten is gebaseerd op vertrouwen en toekomstverwachtingen.

Stijgt de prijs van een cryptomunt een korte periode zeer snel, dan kan deze net zo hard weer dalen. Deze correctie vindt in veel gevallen plaats. Beter is om te kijken naar de lange termijn. Wat doet de koers over een periode van een week, een maand of een jaar? Dit zegt veel meer over de toekomst dan stijgingen en dalingen op korte termijn.

Cryptomunten geven geen recht op een aandeel in een bedrijf of iets van waarde, uitgezonderd NFT’s. De prijs hangt samen met het sentiment op de markt. Handelen in cryptomunten brengt dan ook een zeker risico met zich mee. Beleggers moeten hier altijd rekening mee houden en alleen handelen of speculeren met geld dat ze kunnen missen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Cryptomunten koersen
Schuiven naar boven