De 5 beste laadpaalmerken

Bijgewerkt: 19 maart 2024

Er rijden steeds meer elektrische auto’s rond en wie weet ben jij (binnenkort) ook wel een trotse bezitter. Hoewel er meer dan genoeg laadpunten in Nederland en de rest van Europa zijn, is het heel fijn om je auto thuis te kunnen opladen. En daar zijn tegenwoordig verschillende oplossingen voor. Om je te helpen met de keuze, zetten we de 5 beste laadpaalmerken op een rij.

1. EVBox

EVBox levert slimme laadpalen en software voor elektrische auto’s. Ze leveren een compleet ecosysteem voor het laden van elektrische voertuigen. Flexibele en modulaire laadoplossingen voor iedere locatie. AC-laden van 3,7 kW tot 22 kW, afhankelijk van de behoefte. Met behulp van de app krijg je waardevolle inzichten in de laadsessies.

2. Alfen

De Alfen Compact Mini is één van de meest compacte oplossingen als het gaat om thuisladers. Het is een wallbox die je aan de muur bevestigt. De werking is eenvoudig en er is niets ingeleverd op techniek. De lader is bovendien bestand tegen stof en water. En dat is slechts één van de paradepaardjes van het merk Alfen, dat nog veel meer laadoplossingen biedt.


3. Wallbox Discounter

De Wallbox Discounter heeft als doel om elektrisch rijden betaalbaar te maken en wil daarmee de transitie naar CO2 neutraal rijden versnellen. Ze hebben een zeer breed assortiment laadpalen die ze voor een zeer voordelige prijs kunnen aanbieden. Naast laadpalen kun je hier ook terecht voor mobiele thuisladers, laadkabels en nog meer accessoires voor je elektrische auto.

4. Newmotion

Dit merk heeft een instapmodel lader, de Newmotion Home Standard, met een opvallend, robuust design, dat zelfs internationaal bekroond is. Het is een walbox die in verschillende kleuren verkrijgbaar is en die bovendien onderdeel is van het Shell netwerk. Een slim merk en een slimme laadpaal met het oog op de toekomst.

5. Webasto

Als we het hebben over laadpalen die goedkoop zijn, dan komt het merk Webasto goed uit de bus. Een merk uit Duitsland met een laadpaal, de Webasto PURE, die je elektrische auto laadt op maximaal vermogen. Houd er wel rekening mee dat het maximale vermogen afhankelijk is van de stroomaansluiting in je woning. 

Zo weet je wat de 5 beste laadpaalmerken zijn. Houd bij de keuze rekening met:

  • De maximale laadcapaciteit van je auto
  • De elektriciteitsaansluiting
  • De keuze tussen een wallbox of losse laadpaal

Kijk wat voor jou en voor je auto de beste oplossing is voor het opladen en zorg ervoor dat je meterkast ook is voorbereid. Daar kan een elektromonteur bij helpen. Meer weten over verschillende merken? Lees ook ons artikel over vitamine D-merken en laptopmerken. Altijd handig om goed voorbereid te zijn! 

Dit artikel is in samenwerking met Wallbox Discounter tot stand gekomen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De 5 beste laadpaalmerken
Schuiven naar boven