Laptop merken: dit zijn de beste keuzes

Bijgewerkt: 29 november 2022

Op het gebied van laptopmerken heb je het voor het uitkiezen. HP, Dell, Acer of iets anders. Wat zijn de beste laptop merken? Dit is van verschillende factoren afhankelijk. Niet alleen de kwaliteit maar ook je persoonlijke wensen en het budget speelt een belangrijke rol. Kijk maar eens wat je van elke laptopmerk kunt verwachten.

Complete lijst met laptop merken

Iedereen kent wel het laptop merk HP of Acer. Maar wist je dat er nog veel meer laptopmerken zijn? Soms grote namen, in andere gevallen gaat het om kleine of onbekende merken. Wat niet wil zeggen dat een klein of onbekend merk slechter is. Hieronder de complete lijst met laptop merken inclusief de voor- en nadelen van elk merk.

Apple

Zoek je een betrouwbare en stabiele laptop, dan kom je zeker bij het merk Apple uit. Die stabiliteit en veiligheid heeft voornamelijk met het Os besturingssysteem te maken. Hierdoor crashen deze laptops zelden en komen hackers moeilijk binnen.

Een Apple laptop staat altijd voor een hoge kwaliteit. Aan de andere kant is het heel lastig om onderdelen te vervangen. Bij nieuwe Mac-Books zit het geheugen ook helemaal vastgesoldeerd. Bovendien is de prijs van een Apple laptop aan de hoge kant, reken op een prijs vanaf € 1000. Dit merk heeft dus zowel zijn voor- als nadelen.

Naar Apple laptops

Acer

Het Taiwanese bedrijf Acer is een van de vijf grootste op het gebied van pc’s en laptops. Sinds 2007 valt het Amerikaanse Packard Bell ook onder Acer. Dit bedrijf heeft dus flink naam weten te maken. De laptops van dit merk zijn erg populair. Dit heeft voornamelijk met de goede prestaties en de betaalbare prijs te maken.

Een Acer laptop is voorzien van een goede videokaart, snelle processor, grote werkgeheugen en een full HD scherm. De Intel Core processors hebben veel rekenkracht. Voor een laptop van dit merk betaal je vanaf € 399. De gaming laptops kosten iets meer dan € 1000.

Bekijk Acer laptops

Asus

Vaak wordt gedacht dat Acer en ASUS bij elkaar horen maar dit klopt niet. ASUS is een Taiwanees bedrijf en produceert laptops, desktops en smartphones. De kwaliteit is een beetje vergelijkbaar met die van Acer. De processors die je in deze laptops tegenkomt zijn wisselend, van Intel Core tot AMD Ryzen.

ASUS richt zich ook op gaming laptops, bijvoorbeeld met een quad HD beeldscherm en een zeer snelle processor en goede videokaart. De game laptops van ASUS zijn beter dan die van Acer. De prijs voor een laptop begint vanaf ongeveer € 450. De allerbeste gaming modellen kosten meer dan € 2000.

Chromebook

Een Chromebook is niet direct een merk maar een type laptop. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Google services. Opslag gebeurt via Google Drive, zo is hij een stuk sneller. Verschillende merken bieden een Chromebook aan waaronder Acer, ASUS, Lenovo en HP.

Dell

Het Amerikaanse bedrijf Dell bestaat sinds 1984. Ze zijn producent van computers, televisietoestellen, printers en nog veel meer. Dell staat al jarenlang voor een goede kwaliteit. De laptops worden als een van de beste op de markt gezien. Dit komt vanwege de geavanceerde functies.

Er wordt bij een Dell laptop altijd gebruik gemaakt van een zeer goede en snelle processor met een groot werkgeheugen. Daarnaast maak je gebruik van een (minimaal) full HD-scherm waardoor beelden er helder uit zien. Voor een Dell laptop moet je rekenen op een aanschafprijs vanaf € 550. De betere versies kosten meer dan € 1000. Dat kan voor sommigen een nadeel zijn.

Bekijk Dell laptops

Huawei

Ook Huawei is een bekende op het gebied van laptops. Daarnaast staat het merk bekend vanwege de smartphones. Een Huawei laptop wordt ook wel een Matebook genoemd. De meeste van deze modellen hebben veel rekenkracht en zijn geschikt voor multitasking. Zo vind je onder de motorkap een Intel Core processor met (vaak) een SSD geheugen.

Huawei laptops hebben vooral een sjieke uitstraling. Met een Matebook kun je uitstekend foto’s en video’s bewerken. Daarnaast is hij geschikt voor werk en studie. Voor een laptop van dit merk betaal je vanaf € 600.

HP

Weer een van die laptop merken die er mag wezen. HP staat voor Hewlett-Packard, een Amerikaans technologiebedrijf. Vanwege de merknaam en de kwaliteit zou je denken dat apparaten van HP duur zijn. Toch valt dit wel mee, je hebt al een uitstekende laptop vanaf € 419. Deze heeft dan een AMD Athlon Gold processor met 8 GB werkgeheugen.

Wanneer je wat dieper in de buidel tast krijg je meer waar voor je geld. Bijvoorbeeld de HP Pavilion gaming laptop met 15,6 inch scherm en een Intel Core processor. Verkrijgbaar vanaf ongeveer € 800. Dit merk heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding en velen zijn hier dan ook tevreden over.

Lenovo

Het Chinese bedrijf Lenovo produceert consumentenelektronica en computerhardware. Dit doen ze al sinds 1984. Soms wordt gedacht dat de kwaliteit van Aziatische bedrijven minder is. Lenovo heeft laten zien dat het een uitstekende kwaliteit weet te leveren. In dit laptopmerk kom je Intel Core of AMD Ryzen processors tegen.

Afhankelijk van het model vind je ook een NVIDIA GeForce videokaart, ideaal voor foto en video bewerking of gaming. Deze laptops zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 379. Je krijgt dan een compact model. Wanneer je vanaf € 600 betaalt heb je een van de beste laptops van dit merk te pakken.

Medion

Een van de laptop merken die voordelig is: Medion. Je koopt al een laptop vanaf tweemaal € 79. Aan de andere kant heeft dit merk ook kwalitatieve gaming laptops met een zeer goede videokaart en processor. Je betaalt dan meer dan € 1000. De kwaliteit van dit laptopmerk is over het algemeen goed.

Microsoft

Ook Microsoft brengt zijn eigen laptops op de markt. Dit doet het in de vorm van de Microsoft Surface. Het gaat hier om een combinatie van een laptop en tablet, hartstikke praktisch. De Surface wordt dan ook voornamelijk zakelijk ingezet.

Een Surface werkt met wifi maar je kunt geen gebruik maken van het mobiel internet. Hierdoor loop je tegen wat beperkingen aan. Aan de andere kant is dit een zeer praktische en compacte laptop/tablet. Verkrijgbaar vanaf € 459.

MSI

Zoek je een goede gaming laptop, dan moet je zeker eens bij het merk MSI kijken. Dit is een van die laptop merken die zich volledig bezighoudt met de game industrie. De laptops zijn niet goedkoop maar wel uitstekend. Zeer geschikt voor de fanatieke gamer.

Zoek je gewoon een werklaptop, dan kun je beter voor een ander merk gaan. Houd er rekening mee dat een MSI laptop zwaarder en dikker is dan veel andere merken.

Bekijk MSI laptops

Sony

Dan heb je nog het laptopmerk Sony. Op zich is de keuze bij dit merk beperkt. De Sony VAIO is in ieder geval een laptop die redelijk bekend is, maar daar blijft het ook een beetje bij.

Toshiba

De laatste in het rijtje laptop merken: Toshiba. Met dit merk ontvang je goede specificaties tegen een aantrekkelijke prijs. Aan de andere kant maakt Toshiba gebruik van een goedkope behuizing en dat merk je. Hierdoor kunnen deze laptops minder goed tegen een stootje. Prijs: vanaf ongeveer € 249.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Laptop merken: dit zijn de beste keuzes
Schuiven naar boven