Goedkoopste hotel Nederland

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Een weekendje weg of een zakenreis: je zoekt het goedkoopste hotel van Nederland. Nederlandse hotels zijn een stuk duurder dan elders in Europa. In Amsterdam betaal je het meest, in een klein dorpje ben je relatief goedkoop uit. Ontdek het goedkoopste hotel van Nederland.

Dit kost een hotelkamer per nacht

In 2021/2022 betaal je gemiddeld € 123 voor een tweepersoons hotelkamer. En ja dat is naar verhouding duur, want in andere Europese landen betaal je een stuk minder. Kijk je buiten Europa dan ben je soms nóg voordeliger uit.

In Duitsland betaal je gemiddeld € 92 per hotelkamer (twee personen). In Spanje betaal je rond de € 100. Tsjechië is vrij goedkoop met een gemiddelde prijs van € 79.

Let op want de prijs is ook afhankelijk van het aantal sterren dat het hotel heeft. In Nederland kom je voornamelijk drie- en viersterrenhotels tegen. In andere Europese landen hebben ze ook veel tweesterren hotels.

Naar de leukste reisgidsen

Goedkoopste hotel in Nederland

Zoek je naar het goedkoopste hotel van Nederland? Dan moet je een 2-sterren hotel boeken. Je betaalt dan vanaf € 39 per nacht. Goedkope 2 sterren hotels in Nederland zijn onder andere:

 • Easyhotel Den Haag
 • Hello I’m Local Den Haag
 • Bud Gett Hostels Groningen
 • Martini hotel Groningen
 • City Hostel Vlissingen
 • Stayokay Terschelling
 • New City Hotel Scheveningen
 • Alibi Hostel Leeuwarden
 • Hotel ‘t Anker Leeuwarden
 • Hotel Renesse
 • Beach Hotel Katwijk aan zee

Bij deze hotels betaal je minder dan € 70 per nacht. Dit is voor een tweepersoonskamer. In veel gevallen is de prijs exclusief ontbijt. Voor het ontbijt betaal je, afhankelijk van het hotel, tussen de € 5 en € 10 per persoon. Soms zit het ontbijt bij de prijs inbegrepen.

Goedkoopste hotel ter wereld

Wat verder dan Nederland reizen? Ga naar het goedkoopste hotel ter wereld. Dit is Hotel Faridpur in Bangladesh, namelijk in de stad Dhaka.

Hotel Faridpur straalt eenvoud uit. Voor sommigen misschien wel armoede. Het hotel is opgebouwd uit vijf losse bootjes. Deze bootjes bevinden zich aan de oever van de Buriganga-rivier. Er zijn 48 gedeelde kamers aanwezig. Je maakt gebruik van een stapelbed maar er is geen matras. Neem zelf iets mee. Verder gedeelde sta-toiletten, een ventilator en drinkwater. Meer kun je echt niet verwachten. Voor een ontbijt moet je het elders zoeken.

Het zijn voornamelijk lokale forenzen die in het goedkoopste hotel ter wereld verblijven. Soms wonen ze hier maandenlang achter elkaar. Prijs van een gedeelde hotelkamer: tussen de € 0,36 en € 0,70. Wil je een privécabine dan ben je tussen de € 1,25 en € 1,50 kwijt.

Houd er rekening mee dat Dhaka de dichtstbevolkte stad ter wereld is. Je komt hier niets anders dan mensen maar ook vervuiling tegen. Toch behoren de inwoners van Bangladesh tot de meest tevreden mensen wereldwijd. Eenvoud maakt toch wel tevreden.

Goedkoop op vakantie

Je kunt natuurlijk voor het goedkoopste hotel in Nederland gaan, maar ook op een andere manier goedkoop op vakantie. Heb je bijvoorbeeld al eens aan een camping gedacht? Voor enkele euro’s per nacht verblijf je op een leuke camping. De zogenaamde boerencampings zijn goedkoper dan de grote en luxe campings.

Bij verblijf op een camping neem je zelf een onderkomen mee. Denk hierbij aan een kampeertent, caravan of camper. Op de luxere campings zijn ook verblijven aanwezig, maar dan betaal je naar verhouding meer.

Een luxe 4-persoons tent koop je al vanaf € 299, bijvoorbeeld van het merk Coleman. Je hebt ook goedkopere vier persoons tenten vanaf € 99.

Bekijk 4-persoons tenten

Waarom een tent voor vier personen kopen wanneer je met twee of drie personen bent? Omdat je dan net wat meer bewegingsvrijheid en luxe hebt. Echt een aanrader. Enne, die tent is een ‘eenmalige’ aanschaf want hij gaat toch zeker 10 jaar mee. Meestal heb je die tent na 1-3 vakanties alweer terugverdiend.

Tip: Ibis budget hotel

Niet op een camping verblijven maar wel in het goedkoopste hotel (Nederland)? Kijk dan eens bij hotelketen Ibis. Dit staat ook wel bekend als het ibis budgethotel. Je vindt hier comfortabele bedden, gratis wifi en 24/7 toegang tot het hotel.

Er is een onbeperkt ontbijtbuffet aanwezig. De prijs van een hotelkamer is mede afhankelijk van de locatie. Ondanks dat Ibis zich als budgethotel profileert, betaal je toch nog meer dan € 100 per kamer.

Goedkope koffers voor je goedkope vakantie

Of je nu in het duurste of goedkoopste hotel verblijft: je hebt een of meerdere koffers nodig. Bekijk goedkope koffers van uitstekende merken. De beste koffers zijn verkrijgbaar vanaf € 39.

Naar koffers

De meeste koffers zijn afsluitbaar middels een sleutel of cijferslot. Reis je naar het buitenland met het vliegtuig of ander openbaar vervoer, dan is een afsluitbare koffer zeker aan te raden. Hiermee voorkom je verlies of diefstal van de inhoud van de koffer.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Goedkoopste hotel Nederland
Schuiven naar boven