Diamond painting dieren: zet je creativiteit om in een kunstwerk

Bijgewerkt: 25 september 2022

Er zijn verschillende hobby’s die voor urenlang plezier zorgen. Een van die creatieve hobby’s is diamond painting. Dit is een mozaïek kunstvorm die erg populair is. Het is ook een leuke en uitdagende manier om meer met kunst bezig te zijn.

Wanneer je van dieren houdt dan is diamond painting hierin de meest logische keuze. Heb je het al vaker gedaan dan wil je misschien een nieuwe uitdaging aangaan.

Erg populair: olifant diamond painting. Meer dan 1390 keer beoordeeld!

Olifant – 30x40cm

Inclusief schudbakje, wax en pen

Waarom diamantschilderijen zo geweldig zijn

Iedereen kan zich toeleggen op diamond painting. Het is een laagdrempelige hobby waar je canvas, diamantjes en een diamond painting pen voor nodig hebt. Ben je brildrager of zie je het allemaal wat slechter, dan kan een tafelloep je helpen om alles beter te zien.

In het begin moet je nog vaardigheden ontwikkelen. Het maakt hierbij niet uit of je voor diamond painting van dieren, bloemen, gebouwen of iets anders gaat. Is het werk eenmaal voltooid dan heb je een prachtig schilderij, helemaal zelf gemaakt.

Diamond painting dieren kopen? Onze tips!

Gepassioneerde diamond painting kunstenaars zijn op zoek naar nieuwe en boeiende uitdagingen. Je vindt hieronder een aantal leuke dieren- pakketten op een rij.

Dieren Gekke Bekken

  • 30 × 40 cm
  • Verschillende dieren afgebeeld die een gekke bek trekken
  • Prijsindicatie: € 12,95

Bekijk de set

Mozaïek diertje

  • 30 × 40 cm
  • Afbeelding van een fantasiediertje in mozaïekstijl
  • Prijsindicatie: € 9,95

Bekijk de voorraad

Pcasso Leeuw gekleurd

  • 30 × 40 cm
  • Prachtige leeuwenkop in fantasierijke kleuren
  • Prijsindicatie: € 4,95

Bekijk in de webshop

Je ontvangt altijd het complete pakket

Maak je geen zorgen wanneer je een dieren diamond painting pakket koopt. Dit is altijd inclusief canvas met zelfklevende laag en de benodigde steentjes. Vaak zit er ook een pen bij, maar veel hobbyisten gaan voor een luxe diamond painting pen. Dat is een keuze die je zelf maakt.

De voordelen en nadelen van diamond painting

Het leuke aan diamond painting is dat er heel veel kunstwerken in verschillende categorieën verkrijgbaar zijn. Dat zijn niet alleen dieren maar ook steden, mensen, voertuigen, fantasie, werk, sport en nog veel meer.

Voor beginners is het makkelijk om met vierkante of ronde steentjes te werken. Daarnaast zijn er ook steentjes met een stervorm of hartjes voor een. Die zijn erg leuk om zelf ansichtkaarten of wenskaarten te maken.

Let op: diamond painting is verslavend

Voordat je start met je eerste diamond painting dierenschilderij, moet je weten dat deze hobby erg verslavend is. Dit heeft te maken met de herhalende beweging die je met je hand maakt. Het steentje uit het schutbakje prikken en op het juiste symbool plakken. Je wil continu door blijven gaan.

Neem daarom de tijd voor deze hobby. Het heeft geen zin om dit te doen wanneer je maar vijf minuutjes tijd hebt. Kom op een later moment terug, je moet toch minimaal 30 minuten ongestoord achter elkaar kunnen werken.

Dit is wat je met de schilderijen doet

Iedereen heeft zijn eigen unieke hobby of interesses. Veel mensen vinden het fijn om hierover te praten of om ermee te pronken. Wanneer je aan diamond painting doet dan heb je altijd iets om aan de buitenwereld te tonen.

Als echte dierenliefhebber hang je het schilderij in je woning, op de slaapkamer of op kantoor. Het is ook leuk om de schilderijen aan liefhebbers te verkopen. Probeer eens om wat schilderijen op Marktplaats of eBay aan te bieden. Er is altijd wel iemand die hier interesse in heeft.

Het is nog leuker om je diamond painting dierenschilderijen tussen je privéfoto’s en filmposters te hangen. Zo creëer je een muur vol kunstwerken. Je bezoekers weten niet wat ze zien.

Is het een hobby voor iedereen?

Ja, diamond painting is een hobby die iedereen kan doen. Zowel kinderen als senioren, mannen als vrouwen. Wel moeten de oog-handcoördinatie goed zijn. Ook moet diegene over een fijne motoriek beschikken. Daarom is diamond painting minder geschikt voor kinderen onder de zes jaar oud. Laat ook nooit kleine kinderen ermee spelen. Ze kunnen de kleine steentjes inslikken met kans op verstikkingsgevaar.

Wees verder voorzichtig met huisdieren. Die kunnen met de steentjes gaan spelen en het per ongeluk doorslikken. Kijk ook uit wanneer je vogels in huis los heb vliegen. Die vinden het leuk om de steentjes op te rapen en ermee weg te vliegen, waarna ze ergens anders terechtkomen. Je wil niet continu de steentjes gaan zoeken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Diamond painting dieren: zet je creativiteit om in een kunstwerk
Schuiven naar boven