Dit moet je doen om rijk te worden

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Bijna iedereen droomt van financiële rijkdom. Misschien heb je al wat ideeën in je hoofd, maar wat moet je doen om rijk te worden? Helaas hebben veel ideeën uiteindelijk geen kans van slagen. Wil je succesvol en rijk worden zonder diploma of grote investering? Dat is zeker mogelijk, hier lees je hoe je dit realiseert.

Sparen levert niets op

Lange tijd stond de spaarrente op 0%, of hier net een fractie boven. Er was in Europa zelfs al sprake van een negatieve spaarrente. Het is een feit dat sparen (nog steeds) niets oplevert. Je bouwt dan wel een potje voor later op, maar het brengt geen rendement met zich mee. Sparen is dus een slechte manier om rijk te worden.

Wat moet ik doen om rijk te worden? Bekijk de tips om je kans op rijkdom te vergroten.

Van hobby naar business

Veel multimiljonairs zijn rijk geworden dankzij hun business. Vaak is dit vanuit hobby ontstaan, bijvoorbeeld vanwege de interesse in beleggen, handelen of techniek. Vervolgens is die hobby uitgegroeid tot serieus werk. Uiteindelijk is er een grote business ontstaan.

Het is heel lastig om te zeggen of je hobby uiteindelijk een succesvolle business gaat worden. Maar bedenk dat dit zeker niet onmogelijk is. Heb je dus een innovatief idee of houd jij je met zaken bezig die zich in de toekomst kunnen ontwikkelen? Denk er dan eens over na om van je hobby een serieuze bezigheid te maken.

Beleggen in aandelen

Warren Buffet werd stinkend rijk dankzij de handel in aandelen. Als kind zijnde vond hij cijfers razend interessant. Hij las in deze periode het boek ‘A 1000 ways to make a 1000 dollars’. Hij besloot om een aantal ideeën uit het boek toe te passen, waaronder huis-aan-huis verkoop. Op 11-jarige leeftijd kocht hij van zijn verdiende geld wat aandelen. Zijn vader was effectenmakelaar en hielp Warren met beleggen.

Warren durft de risico’s te nemen. Dit heeft hem uiteindelijk tot een van de rijkste mensen ter wereld gemaakt. Durf je ook het financiële risico aan? Verdiep je dan eens in aandelen, opties, warrants en andere (vergelijkbare) financiële producten. Investeer nooit meer dan je ook daadwerkelijk kunt missen.

Naar boek ‘Leer beleggen als Warren Buffett’

Moet je veel investeren? Nee, ook met kleine bedragen kun je een vermogen opbouwen. Het duurt alleen wat langer, maar met geduld kom je er wel.

De handel in cryptocurrency

De tijd in de wereld van cryptocurrency gaat vele malen sneller dan in die van de beleggingswereld. Koersen stijgen binnen een bepaalde periode veel harder, maar ze kunnen op korte termijn ook flink dalen. Doe hier je voordeel mee en koop en verkoop op de juiste momenten. Het voordeel van handelen in cryptocurrency is dat je dit al vanaf een tientje doet. Hierdoor is het heel laagdrempelig.

Handelen in cryptocurrency is nu tijdelijk gratis. Bij het Nederlandse platform Bitvavo betaal je gedurende de eerste week geen handelskosten. Fijn om uit te proberen.

Meld je aan bij Bitvavo (inclusief bonus)

Cryptomunten hebben geen fundamentele waarde, zoals je van aandelen gewend bent. Koersen worden bepaald door vraag en aanbod. Daarnaast hebben verwachtingen en ontwikkelingen invloed op de koers. Met een keuze uit meer dan 12.000 crypto is het wel even opletten wat je koopt. De munten die je bij Bitvavo vindt zijn allemaal zorgvuldig gecontroleerd. Dit in tegenstelling tot een DeFi platform.

In vastgoed investeren

Wat moet ik doen om rijk te worden? Het is je vast wel eens opgevallen dat de prijs van vastgoed al decennialang flink stijgt. Sommige mensen zijn miljonair geworden dankzij hun investering in vastgoed. Ook dit brengt risico’s met zich mee, en je moet er het geld voor hebben. Met een tientje kom je er niet, je moet al snel denken aan vele duizenden euro’s. Eventueel kun je aan een beleggingshypotheek denken, zodat je niet zelf je spaargeld hoeft in te leggen.

Je hebt ook mogelijkheid tot het afsluiten van een verhuurhypotheek. Hierbij koop je een woning om deze te verhuren. Je verdienmodel bestaat uit huurinkomsten, maar je gaat natuurlijk ook voor een hogere waarde van het pand. Om deze uiteindelijk met grote winst te verkopen.

Enkele tips om rijk te worden

Rijk worden lukt het makkelijkst wanneer je hier op jonge leeftijd mee begint. Ben je eenmaal boven de 30, dan is dit niet onmogelijk maar moeilijker. En boven de 40 jaar is de kans op grote rijkdom weer wat kleiner.

Verder is het belangrijk om door te blijven zetten. De meeste mensen geven te snel op, waardoor succes altijd uitblijft. Zorg ook dat je blijft bijleren. Er verandert door de jaren heen veel, en mogelijk moet je de geplande koers bijsturen. Durf ook van richting te veranderen, bijvoorbeeld omdat een eerder project niet goed lukt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Dit moet je doen om rijk te worden
Schuiven naar boven