Beste doppler voor thuis – hartje beluisteren

Bijgewerkt: 19 april 2022

Wat is er mooier dan het hartje van je ongeboren kind te beluisteren? Dit kan met de beste doppler voor thuis. Praktisch in gebruik, van een hoge kwaliteit en uiteraard betaalbaar. De Luvion is hier een goed merk in, maar ook andere merken verkopen goed. Het is in ieder geval belangrijk dat de doppler de geluidsgolven goed omzet in een hoorbare hartslag.

Luvion doppler

  • Originele dopplers
  • Prijsindicatie: € 39,95 – € 55

Je hebt het merk al even voorbij zien komen maar hij behoort dan ook zeker tot de beste doppler voor thuis. De Angelsound is een van de oudste en meest bekende modellen, en ook nog eens de originele. Beluister thuis de hartslag maar ook de bewegingen van de ongeboren baby.

Dit is mogelijk vanaf de 14e week van de zwangerschap, soms al iets eerder. Bij een tweede zwangerschap kan dit af en toe al vanaf de 13e week. Luister via de koptelefoon naar de hartslag, hikjes en schokjes van het kind. Neem dit op via de computer en deel de geluiden met familie, vrienden of op social media.

Een gebruiksvriendelijk apparaat dat ook voor veel geruststelling zorgt. Veel zwangere vrouwen gebruiken hem eenmaal per week, niet alleen ter geruststelling maar ook omdat het zo fijn is. De batterijen kunnen bij intensief gebruik wel snel leeg lopen. Kies uit de originele Angelsound of de Deluxe uitvoering met digitaal scherm.

De Luvion doppler werkt het beste met de speciale echogel, maar als alternatief is massageolie, babyolie of bodylotion ook prima.

Bekijk Luvion dopplers

Honeyy – moderne uitvoering

  • Professionele doppler
  • Prijsindicatie: € 39 – € 49

Een goed en betrekkelijk nieuw merk is Honeyy, dat binnen korte tijd de markt heeft veroverd. Deze professionele doppler is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Het goedkoopste model kost ongeveer € 39,95 en is erg compact. Hij beschikt over een digitaal scherm waarop je de hartslag heel duidelijk afleest. Het wat duurdere model heeft een ergonomisch gevormde dopplerstaaf die makkelijk over de buik glijdt.

Voor welk model je ook kiest, het LCD-scherm is van een hoge kwaliteit en voorzien van backlight. Hierdoor is het scherm altijd goed afleesbaar, zowel in het donker als wanneer zonlicht erop valt. Het is aan te raden om de doppler vanaf 16 weken zwangerschap te gebruiken, maar eerder is soms ook al mogelijk. Te gebruiken met of zonder ultrasound gel. De speciale gel maakt het gebruik van de doppler er een stuk prettiger op.

Consumenten geven dit merk een beoordeling van 4,4 van maximaal 5 sterren. Pluspunten zijn de goede prijs-kwaliteitverhouding, hoog gebruiksgemak en de levenslange fabrieksgarantie. Door een fabricagefout heeft een enkeling in het verleden problemen met het scherm ervaren. Dit werd door de verkoper direct opgelost.

Naar Honeyy modellen

Medima Pharma

  • Stereogeluid
  • Prijsindicatie: € 25

Misschien niet de beste doppler voor thuis maar wel het goedkoopste model, de Medima Pharma. Voor ongeveer € 25 haal je dit apparaat in huis. Luister waar en wanneer je wil naar de hartslag van de ongeboren baby. Hiervoor is het gebruik van ultrasound contactgel aan te raden. Middels oordopjes of een koptelefoon luister je naar de stereo geluiden, maar je kunt deze geluiden niet op de computer opnemen.

Ideaal ter geruststelling of om zelf of samen met je partner naar de hartslag van het ongeboren kind te luisteren. Hierdoor is een bezoek aan de verloskundige niet meer nodig. Uiteraard is de verloskundige nog steeds onmisbaar voor de regelmatige zwangerschapscontroles, sla deze dan ook zeker niet over.

De Medima Pharma is eenvoudig van design en heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Bekijk Medima Pharma doppler

Wat is het beste doppler?

Jarenlang was de Angelsound de beste doppler voor thuis. Het was ook vrijwel het enige verkrijgbare merk. Tegenwoordig zijn er veel verschillende merken bijgekomen, en ook nog eens van een uitstekende kwaliteit. Toch blijft Luvion een van de beste keuzes. Daarnaast is de Honeyy een goede, met een vergelijkbare prijs-kwaliteitverhouding.

Voorkom de aanschaf van een doppler bij een Aziatische of Chinese webshop. Deze artikelen zijn niet voorzien van een Europees keurmerk. Let op met de CE- markering op Chinese artikelen. In deze situatie betekent CE namelijk China Export en is geen CE- markering volgens de Europese Economische Ruimte.

Met of zonder gel gebruiken

Vaak wordt aangeraden om dit apparaat in combinatie met speciale gel toe te passen. Kan je een doppler gebruiken zonder gel? Ja, in veel gevallen wel. Eventueel kun je de gel vervangen voor massageolie, babyolie of bodylotion.

Kan een doppler kwaad?

Een doppler is veilig in gebruik. In 30 jaar tijd zijn er geen schadelijke effecten voor de foetus gevonden. Ondanks dit wordt het aangeraden om niet vaker dan een van week gedurende maximaal 2 minuten naar de hartslag te luisteren.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste doppler voor thuis – hartje beluisteren
Schuiven naar boven