Draad en naald gebruiken, geslacht baby bepalen

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Het geslacht van de baby voorspellen: een jongetje of een meisje? Er zijn meerdere methoden om het geslacht tijdens de zwangerschap of voor de toekomstige baby te voorspellen. Het gaat hier om zogenaamde bakerpraatjes. Dit zijn onwaarheden die berusten op bijgeloof en afkomstig zijn uit de 19e en 20e eeuw.

Het geslacht van de baby bepalen middels draad en naald is een veelgebruikte methode. Hoe dit werkt en of de uitkomst ook klopt, dat lees je hieronder.

Het principe van naald en draad

Draad en naald tijdens de zwangerschap: bedoeld om het geslacht van de baby te bepalen. Deze methode is al eeuwenlang oud. We kennen deze methode niet alleen in Europa maar ook in andere landen. Naast de draad en naaldmethode heb je nog tientallen andere bakerpraatjes.

Tip: zelf het hartje van je baby beluisteren. Dat doe je gewoon thuis met de Angelsound. Die moet je in huis hebben.

Bekijk Angelsound

Geslacht baby bepalen en bakerpraatjes

Een bakerpraatje is niets anders dan geklets, geneuzel, oude wijvenpraat of een onjuiste bewering. Deze praatjes of beweringen komen oorspronkelijk van de bakers af. Dit waren een soort kraamverzorgsters tot aan de 20e eeuw. Een baker was vaak een ervaren vrouw die zelf ook kinderen had. Ze was ongeschoold, de eerste bakercursussen begonnen pas in het jaar 1900.

In het jaar 1911 kwamen de echte cursussen tot kraamverzorgster, de baker verdween toen snel naar de achtergrond. De bakerpraatjes zijn wel rond te blijven circuleren.

De baker was enkele dagen voor de geboorte van de baby in het huis van de zwangere vrouw aanwezig. De baker baseerde haar advies op bijgeloof. Aan de hand van verschillende methoden bepaalde ze het geslacht van de ongeboren baby. Het gebruik van naald en draad was hier één van.

Betrouwbaarheid naald en draad methode

Hoe betrouwbaar is het om met draad en naald het geslacht te voorspellen? Het gaat hier om een zogenaamd bakerpraatjes en de methode berust op bijgeloof. Toch blijft het leuk om het geslacht van het ongeboren kind te voorspellen.

Of de uitslag ook klopt, dat is heel wisselend. Je hebt 50% kans dat de naald en draad het goed heeft en 50% kans dat het er helemaal naast zit.

Zelf naald en draad gebruiken

Het is niet moeilijk om deze methode zelf toe te passen. Het is toepasbaar zowel zwangere ons niet zwangere vrouwen. Want ook het geslacht van een toekomstige baby kun je met naald en draad voorspellen.

Wil je weten wat het geslacht van je (toekomstige) baby is? Volg onderstaande stappen. Zorg dat je een naald met een ruim oog en naaigaren van ongeveer 50-100 cm lengte hebt.

Hebben: de baby geslacht kraskaart

Stappenplan draad en naald (geslacht baby voorspellen)

Krijg de draad door het oog van de naald. Lukt het niet direct, maak dan de punt van de draad een beetje vochtig, dan glijdt hij makkelijker door het oog van de naald.

Wrijf de naald een paar keer langs de zijkant van je eigen hand. Als je deze methode bij iemand anders toe, wrijf de naald dan langs de zijkant van de desbetreffende persoon.

Houd het uiteinde van de draad vast waarbij de naald boven de hand bungelt. Soms wordt er naald juist boven de zwangere buik gehouden. Dit is niet de bedoeling: bergen de zwangere buik moet je juist een trouwring aan een draadje gebruiken.

Let goed op de bewegingen die de naald maakt. Draait hij rondjes of gaat hij heen en weer? Dit is de voorspelde uur uitslag:

  • Naald draait rondjes: een meisje
  • Naald beweegt heen en weer: een jongen

Hangt naald stil en begint hij opnieuw te bewegen? Dan wordt het geslacht van de volgende baby bepaald.

Probeer de hand stil te houden

Waardoor beweegt de naald? Wordt het geslacht van de (toekomstige) baby echt door magische krachten voorspeld? Feit is dat je de hand vaak niet volledig stil kunt houden wanneer je hem hoog houdt. Zelfs de kleinste beweging met je hand is merkbaar aan de naald.

Met het blote oog zie je niet dat de hand die de naald vasthoudt iets beweegt. Maar deze minuscule bewegingen zetten de naald wel in beweging. Probeer je hand stil te houden, hoewel het in de praktijk vrij lastig is.

Zorg wanneer je de hand volledig stil houdt spelen luchtstromingen ook een rol. Een naald weegt niet veel en wordt door een luchtstroom makkelijk in beweging gezet.

Methode met potlood en pols

Een variant op de naald en draad is de draad door de naald te rijgen en de naald door het gommetje van een potlood te steken. Vervolgens houd je het potlood bij de draad vast. Breng nu het potlood boven de pols.

Wanneer het potlood dwars over de pols heen en weer beweegt, dan wordt het een jongetje. Wanneer het potlood in de lengterichting zwaait, dus van hand een elleboog, dan wordt het een meisje.

Het maakt in principe niet uit wel welke methode je gebruikt. Het blijft belangrijk om de hand zo schoon mogelijk te houden.  Komt je voorspelling uit? Blijf er altijd rekening mee houden dat het hier om een bakerpraatjes gaat. Alleen een echo kan meer zekerheid bieden.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Draad en naald gebruiken, geslacht baby bepalen
Schuiven naar boven