De beste pizzasnijder

Bijgewerkt: 28 november 2022

Hoe snijd jij je pizza? Sommigen doen dit met een mes, anderen met een pizzasnijder. Er zijn zelfs mensen die de pizza met een schaar doorknippen.  Met de beste pizzasnijder creëer je moeiteloos 6, 8 of misschien wel 10 pizzapunten. Het probleem is dat er teveel verkrijgbaar is. De hele goedkope modellen zijn snel bot terwijl de allerduurste snijders niet direct beter zijn. Kijk maar eens waar je bij aankoop op moet letten.

De werking van een pizzasnijder

Toen pizza’s nog maar net waren ‘uitgevonden’ sneden mensen ze met een mes in zes of acht pizzapunten. Dat moest sneller en makkelijker, zo moet iemand gedacht hebben. Daarom kwam de pizzasnijder op de markt. Speciaal bedoeld voor pizza’s maar je kunt er ook andere stukken deeg mee snijden.

Een pizzasnijder werkt heel eenvoudig. Het bestaat uit een handvat en een wiel met scherpe rand. Je hoeft alleen maar het wiel over de pizza te rollen en hij wordt vanzelf doorgesneden.

Bekijk ook: beste pizzaschep

Dit is de beste pizzasnijder

Je hebt pizzasnijders vanaf ongeveer € 5 maar dit zijn niet de allerbeste modellen. De praktijk wijst uit dat deze snijders snel bot zijn. Ook kunnen ze, afhankelijk van het materiaal, gaan roesten.

Het is zonde wanneer je binnen afzienbare tijd een nieuwe pizzasnijder moet kopen. Daarom ga je natuurlijk voor de beste pizzasnijder. Die hoeft helemaal niet duur te zijn, je hebt al een kwalitatieve snijder vanaf € 8. Voor meer dan € 10 haal je natuurlijk de allerbeste in huis. Hieronder vind je een overzicht van een aantal kwalitatieve merken.

Brabantia pizzasnijders

Een zeer goed merk op het gebied van keukengerei is Brabantia. Ze brengen verschillende huishoudelijke producten op de markt. Wanneer je een Brabantia pizzasnijder koopt dan zit je altijd goed. Niet alleen vanwege de kwaliteit maar ook wanneer je naar de prijs kijkt. Voor een pizzasnijder van dit merk betaal je € 10 tot € 13.

De Brabantia Profile deegsnijder/pizzames wordt zeer goed beoordeeld. Deze RVS snijder is gemaakt van de beste materialen. Hij is veilig in gebruik, beschikt over een groot snijwiel en is ook nog eens vaatwasmachinebestendig. Gebruikers zijn tevreden over de goede prijs-kwaliteitverhouding, het gebruiksgemak en het mooie design.

Van ditzelfde merk zijn ook een aantal andere pizzasnijders verkrijgbaar. Ook weer van die uitstekende kwaliteit.

Bekijk Brabantia pizzasnijders

Jamie Oliver pizzames

Het merk Jamie Oliver staat voor topkwaliteit. De pizzasnijder van dit merk is van roestvrijstalen en zeer scherp. Het snijden van pizza’s wordt een stuk makkelijker. Het RVS-materiaal is vaatwasserbestendig. Het design mag er ook wel wezen want hier is veel aandacht aan geschonken.

Houd er rekening mee dat het keukengerei van Jamie Oliver wel duurder geprijsd is. Voor de beste pizzasnijder van Jamie Oliver betaal je vanaf € 17. Een aantal modellen is nog duurder. Maar dan haal je ook het beste in huis.

Naar Jamie Oliver pizzames

Pizzasnijder Boska

Een ander merk dat tot de beste pizzasnijder behoort is Boska. Een beetje vergelijkbaar met Brabantia: een perfecte prijs-kwaliteitverhouding. Het design is vernieuwend en fris. Voordeel van deze pizzasnijders is dat ze niet wiebelen. Het roestvrijstalen materiaal gaat ontzettend lang mee. Welk model je van dit merk ook koopt, hij mag in de vaatwasser.

Met de prijs zit het ook wel goed. Voor een eenvoudig model betaal je rond de € 10. Die met eiken houten handvat kost rond de € 20. Houd er rekening mee dat prijzen iets af kunnen wijken.

Bekijk pizzasnijders Boska

Pizzasnijder fiets

Zoek je de beste pizzasnijder die ook nog eens een leuk design heeft? Dan kom je bij de pizzasnijder fiets uit. Je fietste letterlijk over de pizza heen waarbij er mooie pizzapunten ontstaan. Deze pizzasnijder heeft namelijk het design van een fiets, waarbij er één of twee snijwielen aanwezig zijn.

Op zich is de pizzasnijder fiets leuk, vooral wanneer je hem cadeau geeft aan een echte pizzaliefhebber. Aan de andere kant zijn deze pizzasnijders niet van de allerhoogste kwaliteit. Houd er dus rekening mee dat hij vaak binnen één tot drie jaar vervangen moet worden. Al helemaal wanneer je het ding wekelijks gebruikt.

Naar fiets pizzasnijders

Hoe dan ook, het model ‘fiets’ is wel iets dat iedere pizzafan in huis zou moeten hebben.

Een goedkoop model: de voor- en nadelen

Je kunt ook een pizzasnijder bij de Action, HEMA, IKEA, Xenos of ergens anders kopen. Voldoende keuze, maar waar moet je opletten? Ga zeker niet voor de allergoedkoopste snijder. Die van de Action of Xenos bijvoorbeeld, ze gaan toch iets minder lang mee. De beste pizzasnijder is van een bekend en kwalitatief merk.

In de vaatwasser of met de hand afwassen

Let bij aanschaf van een pizzasnijder goed of deze in de vaatwasser mag. Het zou zonde zijn wanneer je een vaatwasser hebt en de snijder mag er niet in. Moet je hem met de hand afwassen? Draai het snijwiel tijdens het afwassen een paar keer rond. Zo weet je zeker dat alle pizzarestjes verdwijnen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De beste pizzasnijder
Schuiven naar boven