Beste muziekdoosje voor baby

Bijgewerkt: 28 november 2022

Een muziekdoosje laat je baby lekker in slaap vallen. Het speelt rustgevende melodietjes af. Het beste muziekdoosje voor baby heeft een vrolijk design met opvallende kleurtjes. Je baby kijkt hier graag naar, luistert naar de mooie klanken en valt tevreden in slaap.

Betekenis van een muziekdoosje

Tegenwoordig ziet een muziekdoosje er heel anders uit: het werkt mechanisch en heeft een apart of opvallend design. Van oorsprong moet je een muziekdoosje opwinden. Nadat de veer is opgewonden klinkt er een melodietje. Dat melodietje stopt dus ook weer vanzelf.

Je hebt elektronische muziekdoosjes, die werken op batterijen. Dit soort apparaatjes kan oneindig lang muziek afspelen. En die wat je met een veer opwindt.

Beste muziekdoosje baby

Op het gebied van muziekdoosjes is er best veel keuze. Je hebt ze in de vorm van een schaap, maan, walvis, Nijntje en nog veel meer. De vraag is wat je zelf leuk vindt en wat de aandacht van je kindje trekt.

Op zoek naar het beste muziekdoosje voor je baby? Hieronder vind je enkele leuke ideeën. Bekijk die ideeën, vergelijk producten met elkaar en maak een keuze.

Happy Horse

Ben je op zoek naar het beste muziekdoosje voor je baby dan moet je zeker eens bij het merk Happy Horse kijken. De kwaliteit is hier altijd top, het design zeer aansprekend. Kies uit leuke muziekknuffels in de vorm van een beertje, schaap of iets anders. Er zijn ook setjes verkrijgbaar waarbij je een muziekdoos knuffel en een rammelaar krijgt.

De Happy Horse muziekdoosjes zijn iets duurder geprijsd dan andere merken maar daar is de kwaliteit ook naar. Bovendien kun je van dit merk nog veel meer leuke knuffels en ander speelgoed verzamelen.

Naar Happy Horse muziekknuffels

Little Dutch muziekdoosje

Een van die leuke muziekdoosjes is die van het merk Little Dutch. Je hebt keuze uit verschillende modellen waaronder de gans, walvis, schaap of een van de andere vrolijke ontwerpen.

Little Dutch is een kwalitatief goed merk. De dierenfiguren zijn van stevig materiaal. Hang het muziekdoosje boven de babybox of het bedje, of neem hem mee waarbij je hem aan de kinderwagen bevestigt. In sommige gevallen komt het voor dat de muziek te schel klinkt. Waarschijnlijk heeft dit met een verkeerde productie in het verleden te maken.

Bekijk Little Dutch muziekdoosjes

Maan (planeet)

Heb je al eens aan bijzondere decoratie op de babykamer gedacht? Bijvoorbeeld het thema zon, maan en sterren (of planeten). Daar hoort natuurlijk het beste muziekdoosje in de vorm van een maan bij.

De meeste van deze maan muziekdoosjes kun je ophangen, ideaal om je kindje lekker in te laten slapen. Je hebt ook het staande muziekdoosje dat leuk is voor op de commode, een wandplank of het bureau. Het staande muziekdoosje is vooral geschikt voor wat oudere kinderen (vanaf twee jaar oud).        

Verschil tussen een muziekdoosje en muziekmobiel

Sommige ouders kiezen voor een muziekdoosje terwijl anderen voor de muziek mobiel gaan. Waar moet je voor kiezen en wat is het verschil tussen deze twee? Een muziekdoosje is compact en kun je bijna overal ophangen. Juist door die compacte afmeting is hij ook makkelijk mee te nemen. Ideaal wanneer je een dagje weg gaat of je kindje gaat uit logeren.

Een muziek mobiel hang je boven het bedje of de babybox. De muziekmobiel bestaat uit verschillende figuurtjes en (uiteraard) een of meerdere melodietjes. In veel gevallen draait de muziekmobiel rond waardoor je baby deze beweging volgt. De muziekmobiel is meer om te spelen terwijl het muziekdoosje bedoeld is om rustig te worden en lekker te gaan slapen.

Zelf een muziekdoosje voor baby haken

Ben je een beetje creatief aangelegd? Zelf een muziekdoosje voor je baby haken is hartstikke leuk. Ga aan de slag en haak een leuke knuffel of een grappig figuurtje. Vervolgens heb je nog een los trekmechaniek of draaimechaniek inclusief melodietjes nodig. Die zijn gewoon los verkrijgbaar. De prijs hiervoor bedraagt rond de € 15, soms iets meer of minder.

Bekijk muziekdoosje los mechanisme

Zoek even goed tussen de producten want er staan ook gewone muziekdoosjes tussen. Maar die met een los mechanisme is zeker verkrijgbaar.

Het kalmerend effect van muziek op baby’s

Hoe kan het toch dat muziekdoosjes zo populair zijn? Dit komt omdat muziek een kalmerend effect heeft. Niet alleen op baby’s maar ook op kinderen, jeugdigen en volwassenen. Bovendien is naar muziek luisteren goed voor de spraak- en taalontwikkeling. Ook leert baby ritme herkennen.

Je baby naar muziek laten luisteren heeft dus verschillende voordelen. Buiten het feit dat een muziekdoosje er ook nog eens hartstikke leuk uitziet. Tip: bewaar baby’s eerste muziekdoosje voor later. Leuk als herinnering. Geef het muziekdoosje bijvoorbeeld bij het huwelijk of de geboorte van je eerste kleinkind cadeau. Mocht het muziekdoosje kapot zijn, dan kun je dit vaak eenvoudig laten repareren.

                                   

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste muziekdoosje voor baby
Schuiven naar boven