Waarom IKEA geen lange bedden heeft

Bij IKEA koop je de leukste meubels. Van tafel tot bed en van bankstel tot tv-kast. Opvallend is dat je met betrekking tot bedden de oneindige keuze hebt. Waarom heeft IKEA geen lange bedden? Simpelweg dat dit niet in assortiment zit. Toch is het mogelijk om tegen een goede prijs aan een lang bed te komen.

Nog 6 dagen

Bol.com heeft het populairste speelgoed op een rij gezet.

Dit is een lang bed

Een bed heeft een standaardlengte van 200 cm. Het maakt hierbij niet uit of het een éénpersoons- of tweepersoons bed betreft. Die standaardlengte blijft in Nederland en België hetzelfde. Een klein bed heeft een lengte van 190 cm. Dit is alleen geschikt voor mensen die korter zijn dan 1,65 meter.

Bij een lang bed moet je denken aan een lengte van 220 cm. Dit is niet standaard en hierdoor wat lastiger verkrijgbaar. Lange bedden zijn bedoeld voor mensen met een lichaamslengte vanaf 1,85 m. Ben je korter dan 1,85 m, dan pas je nog wel in een bed van 200 cm. Je moet dan alleen te ver richting het voeteinde gaan liggen.

Waarom heeft IKEA geen lange bedden?

Er is mij wel eens gevraagd waarom IKEA geen lange bedden heeft. Zoals je eerder al hebt kunnen lezen zijn dit type bedden niet standaard en wat moeilijker verkrijgbaar. IKEA heeft veel standaard maten in het assortiment. Bedden met een lengte van 220 cm worden weinig verkocht, dat is een feit. Dan is het voor IKEA heel lastig om deze tegen een voordelige prijs aan te bieden.

Nog een reden is dat de productie van lange matrassen best veel geld kost. Hierdoor zou je voor een matras duur uit zijn, en dat is niet waar IKEA om bekend staat.

Nederlanders zijn de langste mensen op aarde

In de 20e eeuw is de gemiddelde lichaamslengte wereldwijd toegenomen. Wat je misschien nog niet wist is dat Nederlanders tot de langste mensen behoren. In 2020 waren Nederlandse mannen gemiddeld 180,8 cm lang.

Met een lengte van 180 cm (of meer) is een lang bed wel zo prettig. Daarom vind je hieronder enkele bedden met de perfecte afmeting.

Lang bed kopen

Even ter verduidelijking: wanneer je korter dan 1,80 m hoef je echt geen lang bed te kopen. Maar wanneer je voor een tweepersoonsbed gaat en je partner is groter, dan is dit wel weer handig. Een lang bed kopen? Hieronder vind je enkele modellen.

Bekijk 2-persoonsbedden (200 x 220 cm)

Hierboven vind je de grote tweepersoons bedden. Moet er wel bij gezegd worden dat een groot tweepersoonsbed 180 cm breed is. Een afmeting van 200 x 220 cm noem je ook wel een lits jumeux bed.

Wil je een lang bed kopen met een breedte van 120 cm, dan vind je die hieronder.

Naar 120 x 220 cm bedden

Een éénpersoons lang bed is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 200. Voor een extra groot tweepersoonsbed betaal je vanaf ongeveer € 400. Afhankelijk van het model zit hier het matras al bij.

Speciale kussens

Je ziet, voor een lang bed hoef je niet direct naar IKEA. Wist je trouwens dat er ook speciale kussens voor lange bedden zijn? Je komt dan bij de grote hoofdkussens uit. Je hebt kussens met een afmeting van 70 x 80 centimeter of 60 x 90 centimeter. Wees een beetje voorzichtig met de aanschaf van dit soort grote kussens. Een standaard kussensloop past hier niet overheen. Bedenk dus van tevoren of een extra groot hoofdkussen wel zo handig is.

Extra lang bed van 240 cm

Het komt best voor dat mensen langer zijn dan 2 meter. In dit geval is een bed van 220 cm lengte net wat te kort. Een bed van 240 cm lengte zou geschikter zijn. Bedenk dat dit soort bedden zeker niet standaard verkrijgbaar is.

Een bed op maat laten maken is geen goedkoop grapje. Reken op een bedrag van € 500 of meer. Dat is dan zonder matras, want die zal nog duurder uitvallen. Het is niet mogelijk om een extra lang bed vanuit het buitenland te bestellen. Lange bedden kom je eigenlijk alleen in Nederland tegen.

Twijfelaar bed: dit moet je weten

Zoek je een twijfelaar bed met een lengte van 220 cm? Eerst even iets over de twijfelaar. Vaak wordt gedacht dat 140 x 200 centimeter een twijfelaar is. Dit klopt gedeeltelijk. Bij een twijfelaar draait het om de breedte van het bed. 160 cm is een standaard tweepersoons bed. Een bed van 70 tot en met 100 cm breed valt onder het eenpersoons bed.

Een twijfelaar is altijd 120 of 140 cm breed. Je zit dan tussen het eenpersoons- en tweepersoons bed in. Twijfelaars zijn ideaal voor personen die liever wat ruimer liggen (1-persoonsbed). Maar ook voor studenten of voor partners met een kleine slaapkamer.

De lengte van het twijfelaar bed doet er niet toe. Standaard zal de lengte 200 cm bedragen maar je hebt ook zeker het twijfelaar bij het van 140 x 220 cm. Of 120 x 220 cm, dat is uiteraard ook mogelijk.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial