Beste druppel koffiezetapparaat (koffiemachine)

Bijgewerkt: 23 november 2022

Wie verlangt er niet terug naar de ouderwetse manier van koffie zetten. Even niks te maken hebben met koffiecups of Senseo pads maar gewoon de beste koffie drinken die er is. Een druppel koffiezetapparaat is geschikt voor filterkoffie. Druppelsgewijs loopt het hete water over de gemalen koffie, waarbij het heerlijke aroma vrijkomt. We hebben de meest bijzondere filter koffiemachines op een rij gezet.

Philips Cafe Gaia HD7546/20

De eerste papieren koffiefilter werd in 1908 ontworpen. In 1972 kwam het allereerste druppel koffiezetapparaat op de markt. Inmiddels zijn er veel merken en modellen verkrijgbaar. De Philips Cafe Gaia HD7546/20 is een modern filterkoffie apparaat met een goede thermoskan. Hierdoor blijft de vers gezette koffie tot wel twee uur warm. De kan is van onbreekbaar roestvrijstalen en voorzien van een slimme vergrendeling. Zo blijft de warmte en het aroma behouden.

Geen probleem met koffiezetten want er is een waterniveauaanduiding aanwezig. De druppelstop voorkomt dat hij door blijft lopen. Met de automatische uitschakeling bespaar je ook weer energie. Dit is een basic koffiemachine die ons doet terugdenken aan vroegere tijden, waarbij het moderne design van het apparaat ons aanspreekt.

Philips is altijd van een topkwaliteit, dat geldt ook voor andere apparaten van dit merk. Dit koffiezetapparaat is gezien voor een prijs van ongeveer € 69. Kies uit een zwarte of witte versie.

Philips Cafe Gaia HD7546/20 – bestellen

KitchenBrothers Koffiezetapparaat

Wanneer je naar het beste druppel koffiezetapparaat zoekt dat een mooie vormgeving heeft, dan kunnen we de KitchenBrothers aanbevelen. Dit apparaat heeft een glazen thermoskan en een herbruikbaar nylon filter. Dit bespaart ontzettend veel geld want je hoeft geen papieren filters aan te schaffen. Wanneer je het prettiger vindt om papieren koffiefilters te gebruiken kan dit natuurlijk wel.

Hij is voorzien van een timerfunctie waardoor je instelt wanneer de koffie klaar moet zijn. ‘s Morgens wakker worden met de geur van verse koffie, wie wil dat nu niet! Je zet tot 12 koppen in nog geen 8 minuten tijd, voldoende voor het hele gezin of het bezoek. Dit apparaat is uitgerust met een warmhoudplaat waardoor de warme drank tot 40 minuten goed op temperatuur blijft.

Maak gebruik van versgemalen koffiebonen of filterkoffie en geniet van het heerlijke aroma dat hierbij vrijkomt. Het water wordt continu op een temperatuur van 92 °C gehouden. Gezien de functionaliteiten, het klassieke design en de prijs-kwaliteitverhouding is dit een goede koop. Klanten hebben dit filterapparaat beoordeeld met 4,2 van maximaal 5 sterren.

KitchenBrothers Koffiezetapparaat – bekijk de prijs

Philips Senseo Switch HD6592/60

Onder onze schrijvers zitten veel koffieliefhebbers. Die doen onderzoek naar de beste koffiemachines, de lekkerste koffiebonen en nieuwe ontwikkelingen. Je kunt er gerust vanuit gaan dat er grondig is gezocht naar de allerbeste druppel koffiezetapparaaten.

Het verlangen naar filterkoffie is groot, maar af en toe hebben we ook behoefte aan de smaak en het gebruiksgemak van Senseo koffie. De Philips Senseo Switch is een geniale uitvinding. Dit is een 2-in-1 koffiezetapparaat waarmee je het ene moment ouderwetse filterkoffie zet, en het andere moment maak je gebruik van een koffiepad. Het switchen tussen deze twee functionaliteiten gaat heel eenvoudig. Met slechts één druk op de knop bepaal je of je een enkel kopje koffie of een gehele kan klaarmaakt.

Om energie te besparen schakelt het apparaat zich na het koffiezetten automatisch uit. De roestvrijstalen kan is ontworpen om de koffie urenlang goed op temperatuur te houden, maar ook om het aroma vast te houden en pas vrij te geven wanneer je van de koffie geniet. Wanneer je twijfelt tussen filterkoffie of Senseo, dan kunnen we dit apparaat met een prijs van ongeveer € 98 aanbevelen. Het leuke is dat hij ook nog eens in drie verschillende kleuren verkrijgbaar is.

Philips Senseo Switch HD6592/60 – bestellen

De thuisbarista: zelf de lekkerste koffie zetten

Een druppel koffiezetapparaat is het oudste model op het gebied van koffiemachines. Van hieruit zijn de ontwikkelingen snel gegaan en zijn tegenwoordig de meest geavanceerdere volautomatische koffiemachines op de markt. Als thuisbarista is het helemaal niet verkeerd om je te richten op de originele manier van koffie zetten. Een druppelapparaat vormt de basis voor verschillende soorten koffie.

In de loop der jaren hebben we veel verschillende koffiezetapparaten aangeschaft. We zijn nog steeds ontzettend te spreken over de druppel machine en zullen hem nooit aan de kant schuiven.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste druppel koffiezetapparaat (koffiemachine)
Schuiven naar boven