Beste koffiezetapparaat die je aan kunt schaffen

Bijgewerkt: 22 januari 2022

Een nieuw koffiezetapparaat kopen. Wanneer je op internet kijkt kom je heel wat tegen. Zo heb je de koffiemachine, volautomaat, piston en nog veel meer. Wat is nu het beste koffiezetapparaat voor bonen, cups of barista? Ik vind dat altijd zo lastig om een keuze te maken. Daarom heb ik 5X het beste koffiezetapparaat op een rij zet. De top vijf is samengesteld aan de hand van beste verkopen van dit moment en gebruikerservaringen.

Het verschil tussen bonen, cups, filter, barista

Er wordt heel vaak gezocht naar een koffiezetapparaat voor bonen of filter. Maar ook cups of barista. Wat is nu het verschil tussen dit allemaal?

  • Bonen: voorzien van een ingebouwde bonenmaler
  • Filter: werkt met gemalen koffie
  • Cups: je zet koffie met behulp van speciale cups
  • Barista: koffiemachine voor de koffiespecialist (halfautomaat of volautomaat)

Wanneer je het over een koffiezetapparaat hebt dan wordt in veel gevallen een filter koffiemachine bedoeld. Een koffiezetapparaat dat met koffiepads of cups werkt wordt vaak een Senseo, espresso of Nespresso genoemd.

Wat is het beste koffiezetapparaat?

Ik geef toe: ik ben niet een grote koffiedrinker. Ik hou meer van thee. Toch wordt er binnen onze familie heel veel koffie gedronken. Vroeger had ik een koffiezetapparaat met filter (gemalen koffie). Tegenwoordig staat er een Senseoapparaat op het aanrecht.

Ben je toe aan een nieuwe koffiemachine? Benieuwd wat het beste koffiezetapparaat is? Speciaal voor jou heb ik naar de beste koffiemachines van nu gezocht. Hartstikke modern en met zeer goede prestaties. Je wil tenslotte dagelijks van een vers kopje koffie genieten.

1. Philips LatteGo 2200 Serie EP2230/10

Dit model behoort zeker tot het beste koffiezetapparaat van nu. Alleen al het design misstaat niet in de moderne of de klassieke keuken. Met de Philips LatteGo maak je, zoals de naam al doet vermoeden, de lekkerste latte’s. Er zit dan ook een melkopschuimer ingebouwd (met melkreservoir). Je maakt verschillende soorten koffies zoals normale koffie, cappuccino of espresso.

Dit model is voorzien van drie programma’s en een instelbare maalgraad. Je zet twee kopjes per keer. Het waterreservoir heeft een inhoud van 1,8 l, dat is best royaal. Na gebruik schakelt dit koffiezetapparaat automatisch uit. Meer dan 80 gebruikers hebben dit model beoordeeld en geven het een score van 4,3 sterren (van in totaal 5).

Bekijk Philips LatteGo

2. Philips Cafe Gaia HD7546/20

Dat ik een voorkeur heb voor het merk Philips heeft niks te maken met het feit dat je deze naam weer voorbij ziet komen. Dit beste koffiezetapparaat van Philips verkoopt namelijk ontzettend goed. Een klassiek model dat met filter en gemalen koffie werkt. Heel eenvoudig in gebruik, je zet er ook nog eens meerdere koppen koffie tegelijk mee.

De thermoskan houdt de koffie tot 2 uur warm. Wil je af en toe een of twee kopjes koffie zetten? Dan is dit koffiezetapparaat minder geschikt. Wat je nog moet weten: hij heeft een automatische uitschakelfunctie en een druppelstop. Ook zie je aan het waterniveau of je moet bijvullen. Een goed koffiezetapparaat dat meer dan 300 keer is beoordeeld en een score van 4,5 sterren ontvangt.

Naar Philips Cafe Gaia

3. De’Longhi Magnifica S ECAM 22.110SB

Dit is een koffiezetapparaat voor de echte koffieliefhebber. Het betreft hier een vol automatische espressomachine, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Dankzij het Compact Reliabel Fresh systeem heb je altijd versgemalen koffie. Inclusief melkopschuimer in de vorm van een stoompijpje.  Maak je favoriete latte, café lungo of espresso en geniet. Met 1 maling kun je één of twee kopjes koffie maken.

Dit model heeft een verstelbaar watervolume en een bonenreservoir. Je kunt er ook gewoon heet water mee zetten (handig voor thee). Het waterreservoir is voorzien van een inhoud van 1,8 l. Hij schakelt automatisch uit en heeft een stand-by functie. Alles bedien je via de knoppen op het apparaat. Pluspunt: voorzien van automatisch ontkalkingssysteem en anti calciumfilter.

Dat dit het beste koffiezetapparaat van nu is zie je vooral aan de hoge verkoopcijfers terug. Is dan ook meer dan 740 keer beoordeeld met een score van 4,6 sterren.

Bekijk De’Longhi Magnifica

4. Siemens EQ6 Plus TE655203RW

Van het merk Siemens een espressomachine. Dit is een luxe editie met een constante zettemperatuur. Je zet er ook nog eens twee cappuccino’s tegelijk mee. Voor jou en je partner/vriendin/collega of wie dan ook. Samen genieten is altijd leuker dan alleen, vind je ook niet? Goed, even terug naar deze espressomachine.

Voorzien van automatisch ontkalker, melkopschuimer, 12 programma’s, instelbare maalgraad en bonenreservoir. Hij heeft ook een geheugen voor koffieprofielen. Natuurlijk ook geschikt voor het serveren van heet water. De inhoud van het waterreservoir bedraagt 1,7 l en er passen 300 g aan koffiebonen in.

Bijzonder is de Intelligent Heater inside. Deze functie zorgt ervoor dat er altijd weer de espressosmaak naar boven komt. Wordt iets minder goed verkocht maar heeft waarschijnlijk ook met de prijs te maken, dit model is namelijk duurder dan voorgaande koffiezetapparaten. Toch is dit een uitstekende keuze (wanneer je het geld ervoor hebt). Hij wordt in ieder geval beoordeeld met 4,7 sterren. Topkwaliteit!

Naar Siemens EQ6 Plus

5. Philips 2200 serie EP2220/10

Als laatste in het overzicht beste koffiezetapparaat kies ik voor deze Philips espressomachine. Ook weer verkrijgbaar in verschillende kleuren/tinten en met goede specificaties. Dit model werkt met een touchdisplay, dat is heel erg handig. Je zet een of twee kopjes koffie tegelijk. Voorzien van melkopschuimer zodat je de lekkerste koffie zet. Het apparaat geeft aan wanneer het moet ontkalken, zo vergeet je dit nooit meer.

Uitgerust met vier programma’s, een bonenreservoir, stoompijpje, waterreservoir van 1,8 l en automatische uitschakeling. Een koffiezetapparaat met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding, geschikt voor het maken van café lungo en espresso. Meer dan 100 gebruikers hebben een beoordeling gegeven en komen op een gemiddelde van 4,3 sterren uit.

Nu ik aan het einde van dit artikel over het beste koffiezetapparaat ben gekomen, heb ik toch wel trek gekregen in een vers kopje koffie. Wat mij er gelijk aan herinnert dat ik ook eens voor een nieuw koffiezetapparaat moet kijken. Die van mij is alweer acht jaar oud, dat kan echt niet meer!

Koffiezetapparaat beste koop

Weet je dat er ook zoiets is als het koffiezetapparaat beste koop? Het gaat hier dan niet om een koffiezetapparaat best getest maar een model met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Van bovenstaande overzicht vind ik de meeste koffiezetapparaten tot de beste koop behoren. Maar wanneer het koffiezetapparaat meer dan € 350 kost dan wordt het misschien wel wat te duur voor je.

Een koffiezetapparaat beste getest is altijd goed, hierbij wordt niet naar de prijs gekeken. Ik vind het eigenlijk veel belangrijker om naar gebruikerservaringen te kijken. Zo weet je tenminste hoe anderen over het koffiezetapparaat denken nadat ze het een tijd gebruikt hebben. Aan de hand hiervan concludeer ik al snel of het hier om het beste koffiezetapparaat gaat. Succes met uitkiezen!

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste koffiezetapparaat die je aan kunt schaffen
Schuiven naar boven