Hottub met bubbels (bubbelssysteem) – tips & advies

Bijgewerkt: 22 januari 2022

Traditioneel is een hottub een houten ton met warm water. Dit water wordt middels een externe houtkachel verwarmd. Tegenwoordig heb je ook hottubs van kunststof of opblaasbaar, deze worden weer op een andere manier warm gehouden. Dit soort modellen zijn makkelijk op- en weer af te breken en ook nog eens een stuk goedkoper. Ben je op zoek naar een hottub met bubbels? Een bubbelsysteem zorgt voor die extra ontspanning. Bekijk welk model je moet hebben en lees wat nuttige tips. Je gaat namelijk een grote investering doen, hier moet je goed over nadenken.

Dit is de beste hottub met bubbels

Eerst maar even wat modellen tonen die momenteel verkrijgbaar zijn. Wat is de beste hottub met bubbels? De best verkochte modellen van dit moment zijn:

BluMill Avenli Jacuzzi London

Dit is de goedkoopste van de drie. Van het bekende merk BlueMill dat altijd voor een hoge kwaliteit staat. Deze opblaasbare hottub staat in een handomdraai. Geschikt voor vier personen en voorzien van ingebouwde pomp. De bubbeltjes bedien je middels de afstandsbediening. Hij heeft een maximaal instelbare temperatuur van 42 °C.

Bekijk BluMill Avenli Jacuzzi

Lay-Z-Spa Jacuzzi – opblaasbaar, met de bekerhouder en thermometer

Het is juist de duurste van de drie maar wel met een doorsnede van maar liefst 196 cm (4-6 personen). Uitgerust met een krachtige filter om aan een digitaal bedieningspaneel. Geniet van massage, warm water tot 40 °C en schoon water.

Naar Lay-Z Spa

Intex – PureSpa Bubbel Massage set 

Dit is een rond model, geschikt voor 4 personen. Ook bij deze ligt de maximum watertemperatuur op 40 °C. Hij beschikt over een massagefunctie met bubbels. Is ook nog eens voorzien van geavanceerde vorstbescherming en kan tot een temperatuur van 4 graden Celsius buiten blijven staan.

Bekijk Intex – PureSpa

Hottub met bubbels: enkele aankooptips

Ga je voor een hottub met bubbels? Een goede keus want je hebt dan echt luxe in je achtertuin. Let wel op want er komen steeds meer verschillende soorten hottubs bij. Hierdoor zie je ook wat zeer goedkope en slechte merken op de markt verschijnen. Het lijkt interessant om voor een lage prijs te gaan maar dat is het niet altijd. Een slechte kwaliteit betekent namelijk dat je er niet lang plezier van hebt.

Bekijk de beste aankooptips met betrekking tot een hottub met bubbels.

Externe of interne kachel/verwarming

Een hottub kopen, waar op letten? Het is belangrijk om te kijken naar het verwarmingssysteem. De houten hottub is verkrijgbaar met externe of interne kachel. Is deze extern dan heb je meer ruimte in de hottub zelf. Een interne kachel verbruikt minder energie waardoor het water warmer blijft.

Ga je voor een opblaasbare hottub, iets waar steeds meer mensen voor kiezen, dan hoef je niet naar het verwarmingssysteem te kijken. Deze is altijd ingebouwd en zit niet in de weg. Natuurlijk speelt wel de mate van opwarming een rol. De meeste hottubs verwarmen het water met een snelheid van 1,2 tot 1,8 graden Celsius per uur.

Het materiaal van de hottub

Originele hottubs bestaan uit hout. Dit is een natuurproduct dat natuurlijk wel wat onderhoud nodig heeft. Naast houten hottubs zijn er ook veel met een binnenkant van acryl of polypropyleen. Voordeel hiervan is dat het een lange levensduur heeft en makkelijk schoon te houden is.

De opblaasbare hottub moet kan een goede kwaliteit zijn. Bekijk of het materiaal uit stevig meerlaags PVC bestaat. De betere merken hebben dit versterkt met Rhineo Tech.

Let op de afmeting en aantal personen

Ben je met twee personen, dan volstaat het om een vierpersoons hottub te kopen. Maar wat doe je wanneer je uit een gezin van vier personen bestaat? Dan kies je voor een zespersoons hottub. Het kan namelijk altijd voorkomen je bezoekers krijgt die er ook eens in willen. Bovendien heb je met een grotere hottub ook wat meer bewegingsvrijheid.

Een hottub met een afmeting van 185 x 185 cm (vierkant) of een doorsnede van 190 cm (rond) is goed voor 6 personen. Alle kleinere modellen zijn bedoeld voor 3-5 personen.

Kan een hottub binnen staan?

Misschien heb je een te kleine tuin en wil je de hottub liever binnen plaatsen. Ook met het oog op de winterperiode kan dit praktisch zijn. Kan een hottub binnen? Ja dat kan maar dan moet je hier wel een geschikte ruimte voor hebben. Het water in een hottub is maximaal 40 °C warm. Hierdoor komt er veel damp (stoom) vrij. Plaats je de hottub binnen in een gesloten ruimte dan wordt alles ontzettend warm en vooral vochtig. Dit is natuurlijk slecht voor muren, plafond, vloeren en het meubilair.

Wil je echt een hottub binnen plaatsen, kies dan voor een ruimte die bij voorkeur geheel betegeld is. Daarnaast moet je deze ruimte goed kunnen ventileren of luchten.

Voor- en nadelen hottub

Wil je ook nog wat voor- en nadelen van weten? Hieronder vind je zowel voordelen als nadelen overzichtelijk op een rij.

Voordelen hottub:

  • Ontspannend
  • Vermindert stress en angst
  • Goed bij reuma, artrose of spierpijn
  • Kan meestal buiten blijven staan
  • Onderhoudsvriendelijk

Nadelen hottub:

  • Neemt ruimte in beslag
  • Een houten hottub kan gaan rotten
  • Moet altijd vlak staan
  • Maandelijkse energiekosten

Kan een opblaasbare hottub in de winter buiten blijven staan?

Een houten hottub kan aan dagen van het jaar buiten blijven staan. Hoe zit het met een opblaasbaar model? Veel merken zijn van een goede kwaliteit en kunnen ook in de winter buiten blijven staan. Dit hangt wel een beetje van de buitentemperatuur af. Het beste kun je de opblaasbare jacuzzi opbergen wanneer de temperatuur onder de 5 °C uitkomt. Gaat het vriezen, dan moet je een opblaasbare hottub zeker opbergen. Bij een houten hottub hoeft dit niet, maar is het wel verstandig om het water eruit te halen. Tenzij je hem elke dag warm weet te houden.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Hottub met bubbels (bubbelssysteem) – tips & advies
Schuiven naar boven