Fidget toys: bijzonder speelgoed kopen

Bijgewerkt: 22 januari 2022

Op TikTok en andere platformen is het ontzettend populair: fidget toys. Dit heet ook wel fidgets en is in verschillende vormen verkrijgbaar. Het gaat hier om speeltjes die je zelf maakt of koopt en waar je mee kunt friemelen. Onder jongeren is dit hartstikke populair. Op zoek naar de leukste fidgets toys? Ga mee met deze rage, hier vind je een overzicht van de beste producten.

Van zelf maken tot fidget toys kopen

Begin 2021 doken de eerste fidgets toys op. Toen nog zelfgemaakt, te zien op onder andere YouTube en TikTok. Tegenwoordig koop je kant-en-klare fidgets toys gewoon online. Bijvoorbeeld bij AliExpress, of in een Nederlandse webshop. Dit laatste is iets beter want de kwaliteit is hoger waarbij je ook nog eens recht hebt op garantie.

Hoe dan ook, de vraag is waarom je fidget toys zou kopen. Ten eerste omdat het ontspannend werkt. Druk op knopjes, draai het speeltje in de hand of knijp erin. Wat je ermee kan is afhankelijk van het product. Het gaat voornamelijk om het friemelen, dit zorgt voor afleiding en ontspanning. Ten tweede omdat het een echte rage is. Daarnaast is het ook nog eens leuk om unieke fidget toys te verzamelen. Je weet maar nooit wat een verzameling later waard is.

Goed om te weten: fidget toys worden veel ingezet bij kinderen en volwassenen met een aandachtsstoornis (zoals ADHD), autisme of hooggevoeligheid.

Fidget toys kopen

Zelf maken is leuk maar fidgets toys kopen is natuurlijk een stuk makkelijker. Je hoeft niet zelf met plakband, papier, eierendozen, afwasmiddel of pillendoosjes aan de slag. Fidget toys scheelt dus een hoop tijd maar ook vooral een hoop rommel. Bovendien zijn dit soort speeltjes zo goedkoop, daar kun je ze niet zelf voor maken.

Hieronder vind je de leukste fidget toys en wat ze ongeveer kosten.

Fidget spinner

Een goed voorbeeld van fidget toys is de fidget spinner. Dit speeltje werd ooit door een moeder van een autistisch kind ontworpen. Al snel werd het speeltje razend populair. De fidget spinner verdween even van de radar maar is weer helemaal terug van weggeweest. Hij werkt antistress maar het is ook leuk om de verschillende modellen en kleuren te verzamelen.

Bekijk fidget spinners

Poppits

Dan heb je nog poppits, ook populair onder de fidgets toys. Dit speelgoed kom je op basisscholen tegen, maar ook thuis is het populair. Pop-it fidgets hebben de populariteit aan TikTok te danken. Wat kun je er precies mee? Het is de bedoeling om zoveel mogelijk bubbels te poppen, dit spel speel je dus met een tegenstander. Degene die als laatste een bubbel popt is niet de winnaar maar de verliezer. Door het bord om te draaien begint het spel opnieuw.

Dit spel is in verschillende vormen en kleuren verkrijgbaar. Vaak wordt gekozen voor de regenboog variant, die ziet er het leukste uit. Voor dit spel betaal je tussen de € 4 en € 15, afhankelijk van hoe groot hij is en hoeveel spelletjes je erbij krijgt.

Naar pop-its

Overige fidget toys

Je hebt fidget toys waar je in je eentje aan friemelt maar ook spelletjes die je samen met anderen speelt. Hier is ontzettend veel keuze in. Koop een figet cube om in te knijpen (tegen stress), een fidget bean of Mochi Squishy. Je hebt ook complete pakketten met verschillende speeltjes. Leuk voor jezelf of om cadeau te doen.

Bekijk alle fidgets toys

Het verzamelen van dit soort speeltjes

Het is niet alleen een trend om jezelf hiermee bezig te houden maar ook om de verschillende speeltjes te verzamelen. Zo ontstaan complete verzamelingen die erg geliefd zijn. Het is niet te zeggen of deze in de toekomst geld waard zijn, maar in ieder geval wel leuk om te hebben. En wie weet, wanneer je het maar lang genoeg bewaart en anderen juist alles weggooien kan jouw verzameling juist heel uniek zijn.

Wat is de populairste Fidget Toy?

Het is niet te zeggen wat de populairste fidget toy is. Dit komt omdat verschillende speeltjes goed verkopen. Wat wel opvalt is dat het bubbeltjes plastic het erg goed doet. Vaak wordt dit als verpakkingsmateriaal gebruikt dus waarschijnlijk krijg je het vanzelf in huis (wanneer je iets online bestelt). Het doorbreken van deze bubbeltjes werkt ontzettend rustgevend.

De pop-it fidget is een spel dat op een vergelijkbare manier werkt, alleen doe je dit met z’n tweeën (of meerdere personen). Omdat het spel zo leuk is en voor afleiding en ontspanning zorgt, zou je kunnen zeggen dat dit een van de populairste fidgets speeltjes is.

Het nut van dit soort speelgoed

Blijft de vraag over wat het exacte nut van fidget toys is. Bij mensen met ADHD, ADD, autisme of hooggevoeligheid is gebleken dat ze zich dankzij fidgets beter kunnen concentreren. Het heeft dus een therapeutisch effect. Buiten het feit dat het ook gewoon leuk is om te doen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Fidget toys: bijzonder speelgoed kopen
Schuiven naar boven