Beste led strips van 2022

Bijgewerkt: 21 januari 2022

Heb je al eens aan bijzondere verlichting in de vorm van led strips gedacht? Dit soort smalle strips plaats je onder keukenkastjes, langs plinten, de trap of het plafond. Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden in de woonkamer, keuken, slaapkamer of misschien wel op kantoor. Met de beste led strips van 2022 creëer je een sfeervolle ruimte.

Waar kan je led strips kopen?

De beste led strips koop je gewoon online. Hieronder vind je een overzicht van alle beschikbare producten. Bij elke ledstrip staat informatie over de lengte, de kleuren, functionaliteiten en natuurlijk de prijs.

Bekijk led strips

Wil je meer weten over de werking of het gebruik van de beste led strips? Hieronder vind je de juiste informatie.

Wit of gekleurd

De allereerste led strips hadden een witte kleur. Toch zag dit er al mooi uit, vooral omdat de lampjes klein zijn. Ze zijn nauwelijks zichtbaar want dankzij de techniek lijkt het alsof er één lange lichtbundel aanwezig is. Moderne led strips zijn voorzien van gekleurde ledlampjes. Wat overigens niet betekent dat je ze altijd in een bepaalde kleur moet tonen, je hebt namelijk keuze tussen wit of de vele verschillende kleuren.

Afstandsbediening of vanaf je smartphone

Sommige led strips worden geleverd met afstandsbediening. Andere modellen zijn te bedienen vanaf je smartphone of tablet. Hiervoor koppel je de ledstrip aan het wifinetwerk. Vervolgens download je de app en maak je connectie met de ledstrip. Waar je ook voor kiest, bediening vanaf afstand is altijd praktisch. Je zet de verlichting aan of uit, kiest eventueel voor het dimmen van verlichting en bepaalt de kleur.

Naar led strips met afstandsbediening

Ervaar je problemen bij bediening vanaf de smartphone of tablet? Controleer eerst of de app wel verbinding maakt met de led strip. Is dit niet het geval dan moet je opnieuw connectie maken. Soms helpt het om de app te verwijderen en weer opnieuw te installeren.

Hoe moet je led strips ophangen?

Je gaat voor een van de beste led strips waarbij je zeker niet te veel betaalt. Komt de strip buiten te hangen? Kies dan specifiek voor een led strip voor buiten. Deze is namelijk waterdicht, dat is wel zo veilig.

Hoe moet je led strips ophangen? Dit hangt ten eerste van de ondergrond af. Zorg dat deze schoon, droog en vetvrij is. Voordat je de strip ophangt controleer je eerst de werking hiervan. Nu komt het erop aan: meet welke lengte je nodig hebt. Je mag de ledstrip gewoon op maat knippen, hierdoor gaat hij niet kapot.

Aan de achterkant van de strip zit een plaktape. Verwijder het beschermfolie zodat de kleeflaag tevoorschijn komt. Vervolgens plak je de led strip op de juiste plek en drukt hem stevig aan.

Een led strip voor buiten hang je alleen op wanneer het droog weer is, niet wanneer het regent. Hang hem ook niet bij vorst op, de kans dat de kleeflaag loslaat is dan groter. Het beste kies je voor een dag waarop de temperatuur boven de 15 °C is. Wanneer de led strip eenmaal stevig hangt zal hij niet zomaar loslaten, ook niet wanneer het erg warm is, het regent of wanneer het vriest.

Wat moet je doen als je led strip niet plakt?

Het wil wel eens voorkomen dat zelfs de beste led strips niet plakken. Wat moet je dan doen? Je kunt hem los halen en de ondergrond opnieuw droogje en vetvrij maken. Voeg wat lijm toe en drukt de ledstrip opnieuw aan. In de meeste gevallen helpt dit voldoende.

Een bocht maken

Zelfs met de beste led strips kan het lastig zijn om een bocht te maken. Het is hierbij vooral belangrijk dat de hoek niet al te haaks is. Bij een zeer haakse hoek kan er namelijk een vervelende knik ontstaan. Deze knik zorgt ervoor dat de verlichting mogelijk niet goed werkt.

Moet je een bocht met de ledstrip maken, zorg er dan voor dat deze geen grote knik vertoont. Soms moet je wat creatiever zijn en de strip in een flauwe bocht laten lopen.

Kun je led strips koppelen?

Bij elke led strip zie je exact de lengte. Soms kom je er pas later achter dat hij langer moet zijn. Kun je led strips koppelen? Ja dat kan, hier heb je een koppelstuk voor nodig. Bovendien heb je ook een adapter nodig waarop je de transformator aansluit.

Dit kan soms erg ingewikkeld zijn. Daarom is het beter om direct de juiste lengte aan te schaffen. Hierboven zie je de beste led strips van 2022 voorbijkomen. Bij elk product zie je ook staan hoe lang de strip is. Tip: koop liever een wat grotere ledstrip, die kun je later altijd inkorten. Want een led strip knippen, dat is altijd mogelijk.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste led strips van 2022
Schuiven naar boven