Beste duikmasker of snorkelmasker

Bijgewerkt: 7 juni 2022

Met een duikmasker zie je perfect onder water. Dit masker is dan ook onmisbaar tijdens het duiken of snorkelen. Op zoek naar het beste duikmasker van 2022? De Gadgy wordt als beste verkocht, maar er is natuurlijk nog veel meer verkrijgbaar. Bekijk modellen van hoogwaardig materiaal, uiteraard tegen een goede prijs.

Gadgy Duikmasker

De nummer 1 van Nederland en België en hiermee het beste duikmasker: de Gadgy. Dit masker is voorzien van een ingebouwde snorkel, en ook nog eens een cameraschroef. Dit maakt het mogelijk om een onderwatercamera te bevestigen. Film de mooiste momenten onder water waarbij je toch de handen vrij hebt.

Dit snorkelmasker sluit zich automatisch zodra je onder water komt. Blijf rustig ademen zonder dat je gebruik hoeft te maken van een mondstuk. Ideaal voor iedereen die het snorkelen nog wat spannend vindt of voor het hoogste gebruiksgemak gaat.

Het Gadgy Duikmasker is geschikt voor kinderen en volwassenen. Vervaardigd van medisch materiaal  en hierdoor vrij van irritaties. Met een zicht van 180° en het automatisch sluitend ventiel is dit model een uitstekende koop. Verkrijgbaar voor ongeveer € 22, inclusief praktische opbergtas.

Bekijk Gadgy Duikmasker

Jinan Snorkelmasker

Dit model behoort met zijn brede kijkvenster en het zelfsluitend ventiel ook tot het beste duikmasker. Het materiaal bestaat uit polycarbonaat (pvc), erg onderhoudsvriendelijk. De voering levert geen huidirritaties op.

Het Jinan Snorkelmasker is voorzien van een antiwatersysteem waardoor er geen water in de ademslang terechtkomt. Er is een apart kanaal voor de in- en uitademing. Dit model is tevens voorzien van antimist en zal door de adem niet beslaan. Hierdoor houd je altijd perfect zicht op de onderwaterwereld.

Ga je voor fotografie of video-opnames onder water? Neem je camera gerust mee en bevestig hem op het duikmasker. Dit masker is in verschillende maten verkrijgbaar, voor ongeveer € 29.

Naar Jinan Snorkelmasker

Campingwise full face Duikmasker

Het duikmasker van Campingwise is vergelijkbaar met die van Gadgy, ook qua ontwerp. Ook bij dit merk is er keuze uit kindermodellen of duikmaskers voor volwassenen. Die voor kinderen is ook nog eens in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Het venster van het masker beslaat niet dankzij het gescheiden in- en uitademingsysteem. Door de elastische banden heeft dit masker altijd een goede pasvorm. Uiteraard is bevestiging van een camera mogelijk.

Het Campingwise full face duikmasker van hoge kwaliteit wordt geleverd inclusief handige draagtas. Net als voorgaande merken wordt ook dit merk goed beoordeeld door gebruikers. Die zijn er enthousiast over, en dat is natuurlijk een groot pluspunt. De duikmaskers van dit merk kosten ongeveer € 24.

Bekijk Campingwise full face Duikmasker

Wat is een goed duikmasker?

Het beste duikmasker uit de test is Gadgy, gevolgd door Jinan. Maar wat is een goed duikmasker nu eigenlijk? Deze bestaat uit de volgende eigenschappen:

  • Breed kijkvenster
  • Apart in- en uitademingsysteem
  • Antimist
  • Zelfsluitend ventiel
  • Huidvriendelijk materiaal

Let op want een duikmasker is weer iets anders dan een standaard duikbril. Een gemiddelde duikbril bedekt alleen de ogen, een duikmasker het gehele gezicht. Bovendien kun je middels de geïntegreerde snorkel makkelijk ademhalen. Onderwater duiken is geen probleem want er loopt geen water in de adembuis.

Waarom je niet onder water kunt kijken

Mensen kunnen onder water slecht zien. Normaal gesproken wordt het licht dat op het hoornvlies valt gebogen. Hierdoor komt het samen op het netvlies. Onder water wordt het licht op een andere manier gebroken. Het kan niet buigen en valt hierdoor niet netjes samen op het netvlies, waardoor je onder water erg wazig ziet.

Met een duikbril of duikmasker los je dit probleem op. De ogen bevinden zich in gewone lucht waardoor de werking van het hoornvlies normaal is. Dankzij een duikbril zie je onder water scherp. Omdat de duikbril uit vlak glas bestaat en geen lenzen heeft, heeft deze ook geen hinder van het water. Het ideale hulpmiddel wanneer je graag onder water kijkt. Bijvoorbeeld voor het aanschouwen van de mooiste vissen en waterplanten.

Hoe draag je een duikmasker of duikbril?

Een full face duikmasker heeft geen mondstuk, hierdoor is hij eenvoudig te dragen. Doe altijd eerst het hoofd achterover en druk de duikbril vervolgens strak op het gezicht. De onderrand til je een beetje op waarbij je lucht via de neus in de duikbril blaast.

Bij het opzetten van de duikbril is het belangrijk dat er geen haren tussen het gezicht en de rand van de bril zitten. Mocht er wel iets tussen zitten dan zorgt dit voor lekkage. Daarom is het aan te raden om lang haar in een paardenstaart of knotje te dragen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste duikmasker of snorkelmasker
Schuiven naar boven