Beste dvd speler (2023) – Consumentenbond en ervaringen

Bijgewerkt: 26 september 2023

De beste dvd speler is geschikt voor het afspelen van cd, dvd en (3D/ 4k) Blu-ray. Hoewel dvd-spelers steeds meer naar de achtergrond verdwijnen, is er best nog wel vraag naar. Vooral wanneer deze voorzien zijn van Wifi of Bluetooth is een dvd-speler interessant. Bekijk de test van de Consumentenbond en welke apparaten een absolute aanrader zijn.

Het gebruik van een dvd speler

Met een dvd-speler speel je dvd, cd of Blu-ray af. Een aantal modellen zijn voorzien van externe harde schijf. Je hebt de keuze uit verschillende aansluitingen waaronder HDMI, optisch, USB, ethernet en nog veel meer. Daarnaast zijn er extra opties verkrijgbaar zoals wifi en Bluetooth, maar ook koppeling met smart tv.

Dvd spelers zijn niet hetzelfde als een tv Mediabox of HD recorder. Met een dvd-speler kun je alleen video en muziek afspelen, maar niet opnemen.

Beste dvd speler 2023

Wat is nu de beste dvd-speler? De Consumentenbond test regelmatig verschillende apparatuur. Helaas is er geen recente test op het gebied van dvd-spelers. Daarom moet je uitgaan van gebruikerservaringen en best verkochte producten. Hieronder een kort overzicht van een aantal populaire dvd spelers.

1. Sony DVP-SR760H – DVD-speler

Een mooie dvd speler van het merk Sony, voorzien van HDMI aansluiting en usb connectiviteit. Hierdoor kun je de speler eenvoudig koppelen met je tv of USB opslagapparaat. Deze dvd-speler ondersteunt dvd, cd, svcd, mp3 en ook jpeg (afbeeldingen).

Hij ondersteunt geen 3D en heeft ook geen versterker, maar dit kom je zelden bij dvd-spelers tegen. Deze speler is eenvoudig, maar wel zeer voordelig geprijsd.


2. Panasonic DP- UB424EGK

Let op: het betreft hier een Ultra HD Blu-ray speler. Deze beste dvd-speler ondersteund 3D en 4k Blu-ray maar ook cd en dvd. Dit apparaat heeft twee type aansluitingen: HDMI en optisch. Er is geen scart aansluiting aanwezig en je hebt ook geen streaming optie. Het decoder formaat is Dolby Digital, dat voor een uitstekende weergave zorgt.

Panasonic brengt met dit apparaat het beste van twee werelden samen. Geniet van een ultieme beeldkwaliteit met een zeer goede geluidskwaliteit. Dankzij 4k vod ondersteuning kijk je ook in Smart. Een prijzig apparaat maar wel het beste van het beste.


3. Panasonic DMP-BDT280EF Blu-Ray speler

Behoefte aan een dvd speler met wifi? Dan zit je met deze Panasonic Blu-ray speler altijd goed. Dankzij wifi ondersteuning bekijk je Netflix, zelfs wanneer je geen smart-tv hebt. Deze speler ondersteund verschillende beeldformaten waaronder dvd, Blu-ray, cd en nog veel meer Spaans verschillende videoformaten en audioformaten zijn mogelijk, zodat je nagenoeg alles afspeelt.

Het mooie aan deze speler is de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Je ervaart een haarscherp beeld. Bovendien krijg je er ook nog eens een handige afstandsbediening bij. Enige nadeel kan de weinige aansluitpunten zijn (USB aan de voorzijde). Oh ja: deze speler ondersteunt 3D playback functie, het is maar dat je het weet.

Bekijk de Panasonic DMP-BDT280EF

4. Philips TAEP200

Ook deze hoort zeker in het rijtje beste dvd speler thuis. Een uitgebreide dvd speler voorCD, (S)VCD, DVD, DVD+R, DVD-R, DVD+RW, DVD-RW of DVD+R DL. Het gaat hier om een 12-bits Video DAC speler die digitaal aar analoog op ee bijzondere manier converteert. Hierdoor blijft elk detail van de beeldkwaliteit behouden. 

De Philips dvd-speler toont geen vervelende zwarte balken boven en onder aan het beeld. Er zijn optische uitgangen zoals HDMI en USB aanwezig. Het decoderformaat is ARSA: het geluid is perfect en het beeld ziet er haarscherp uit. Tip: dankzij de USB-ingang speel je mp3 audio op je dvd-speler af. Lekker voordelig apparaat, daar is niet zoveel te zeggen. Is meer dan 200 keer beoordeeld en ontvangt 4,5 van de 5 sterren.

Naar de Philips TAEP200

5. Sony DVP-SR370 – DVD-speler met SCART

De laatste in het overzicht beste dvd spelers. Deze Sony speler heeft een scart aansluiting (geen HDMI). Je kunt versneld of vertraagd afspelen en hierdoor een beetje met het beeld/ geluid experimenteren.

De dvd speler onthoudt van maximaal 6 disks tot waar je bent gebleven. Voordeel is de compacte afmeting, waardoor dit model zeer geschikt is voor de keuken of slaapkamer. Houd er wel even rekening mee dat er alleen een scart aansluiting aanwezig is.

Gebruikers zijn tevreden over deze Sony speler. Het is een voordelige koop, je krijgt een goede kwaliteit en hij is ook nog eens eenvoudig in gebruik. Dit apparaat is namelijk door iedereen gemakkelijk te bedienen én je krijgt er een afstandsbediening bij. Met meer dan 105 beoordelingen komt dit apparaat uit op 4,4 van de vijf sterren.


Tips om een DVD speler uit te kiezen

  1. “Grootte doet ertoe, behalve bij dvd-spelers.” – Een dvd-speler is niet de plek om indruk te maken met een gigantische kast die op een buitenaards ruimteschip lijkt. Kies een klein formaat dat in je kast past.
  2. “Vermijd de ‘Racketmaker 3000’.” – Luister, je wilt geen dvd-speler die klinkt als een oorverdovende opname van een kettingzaagconcert.
  3. “Houd van je dvd’s, maar niet te veel.” – Kijk, we begrijpen dat je die verzameling van oude dvd’s koestert, maar je hoeft niet de hoofdprijs te betalen voor een dvd-speler die beweert je films te veranderen in 3D-hologrammen. Kies er een die betrouwbaar is en goede beeldkwaliteit biedt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste dvd speler (2023) – Consumentenbond en ervaringen
Schuiven naar boven