Maak je huis futureproof voor jouw electronica

Bijgewerkt: 15 november 2023

Verbouwingen in het vooruitzicht? Of wil je gewoon je huis futureproof maken voor je elektronisch apparatuur? Deze tips helpen je om het optimale uit je elektronica te halen.

Een huis volledig futureproof maken kan behoorlijk wat geld kosten. Smart home systemen raken steeds meer ingeburgerd maar blijven een aanzienlijke investering. Met enkele tips geef je jouw woning handige upgrades, zonder een fortuin uit te moeten geven.

Stopcontacten

Eén van de zaken die niet gigantisch veel hoeft te kosten maar je leven wel een stuk gemakkelijker maakt zijn de juist stopcontacten. Afhankelijk van de plaats waar je het stopcontact plaatst, kun je opteren voor niet-klassieke stopcontacten.

Slimme stopcontacten

Slimme stopcontacten kunnen uit zichzelf aan- of uitschakelen. Afhankelijk van welk model je kiest schakel je de stroomtoevoer aan- of uit via een app en/of via een knop op de stekker. Daarnaast is het ook handig om energieverbruik van toestellen te meten.

Deze functies zijn extra handig voor mensen met zonnepanelen. Zo kun je via het stopcontact de energieproductie meten. Door de voorgeprogrammeerde solare mode van bijvoorbeeld Niko, kun je zorg je dat je de zonne-energie die je zelf opwekt, meer gaat gebruiken.

Stopcontacten met USB

Een stopcontact met USB uitgang. Het mag simpel lijken maar is bijzonder handig. Zo gebruik je deze stopcontacten in de keuken, woonkamer, slaapkamer of garage om je smartphone of andere elektronische apparaten (bluetooth speakers, fietslichten, tablets) snel en gemakkelijk via USB op te laden.

Nu zowat alle elektronische apparaten overschakelen naar USB-C kies je dan ook voor een stopcontact met USB uitgang. Zo ben je helemaal klaar voor de toekomst.

Stopcontacten met UTP

Een must-have voor in je home-office is een stopcontact met UTP kabel. Internet via een kabel is namelijk vele malen stabieler dan via draadloze Wi-Fi signalen. Dat verschil merk je vooral wanneer je gaat streamen, videocalls maakt of om te gamen.

Voor de beste prijzen en om te besparen op je investeringen, in een future-proof huis, koop je alle stopcontacten bij Gigatek. Gigatek is dé voordelige webshop voor kwalitatief hoogwaardige producten voor alle elektronische componenten in je huis. Ze verkopen zowel aan particulieren als aan professionals.

Slimme Thermostaat

Je huis opwarmen (of in de zomer verkoelen) kan behoorlijk wat energie verbruiken. Een slimme thermostaat helpt om dat energieverbruik te verminderen. Zo kun je regels instellen in de app waarbij de verwarming verlaagd wordt of helemaal uitgeschakeld wordt wanneer er niemand thuis is. Of ’s nachts wanneer iedereen in huis slaapt. Elke ochtend word je wakker met een aangename temperatuur in huis, en dat zonder onnodig veel energieverbruik.

Beveiligingssystemen

Je verwacht het misschien niet maar beveiligingssystemen zijn handig voor meer dan enkel beveiliging. Zo is een deurbel met camera een goed middel om inbrekers af te schrikken. Ook zie je wie er aan de deur staat wanneer je niet thuis bent. Dat laatste is een onderschatte functie om bijvoorbeeld te laten weten aan de koerier waar hij/zij je pakketje veilig kan achterlaten.

Geen zin in maandelijkse kosten voor je beveiligingssyteem? Kies dan voor een slimme deurbel met camera zonder abonnement.

Geïntegreerde entertainment systemen

De kosten voor een geïntegreerd entertainment systeem kunnen behoorlijk oplopen, maar is wel een leuke toevoeging aan een huis van de toekomst.

Muziek streamen via Spotify in het hele huis of enkel in de kamer waar je aanwezig bent via één druk op een knop in je app, dat kan met een degelijk geïntegreerd entertainment systeem. Sommige systemen hebben een display paneel dat je in huis ophangt. Hiermee regel je het volledige entertainment systeem. Anderen doen dit juist via een app op je smartphone, of combineren beide mogelijkheden.

Dit artikel is in samenwerking met gigatek.be tot stand gekomen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Maak je huis futureproof voor jouw electronica
Schuiven naar boven