Beste e-scooter slot, de scootersloten

Bijgewerkt: 25 september 2022

Zorg dat je elektrische scooter altijd goed op slot staat. Deze voertuigen zijn namelijk erg gewild en worden regelmatig gestolen. Een e-scooter slot is veilig, betrouwbaar en nagenoeg onbreekbaar. Enkele merken behoren tot de beste scootersloten, dus die moet je zeker eens bekijken.

Kryptonite Evolution Mini

Dit model is vervaardigd van 13 mm gehard staal, met een beugel van een hoge kwaliteit. Kryptonite is zeker geen onbekende wanneer het op fietssloten en scooterssloten aankomt. Deze solide sloten zijn niet alleen licht van gewicht maar ook van een prima kwaliteit, veilig en betrouwbaar.

De compacte Evolution Mini is voorzien van een flexibele kabel. Dit maakt het mogelijk om het wiel van de scooter aan een paal of fietsenrek vast te maken. Bovendien is het compacte model makkelijk mee te nemen, bijvoorbeeld in het opbergvak van de scooter of in de rugzak. Het enige nadeel is dat hij te klein is om volledig door het wiel of het frame te passen.

Kryptonite Evolution Mini – bekijk de voorraad

VINZ Makalu Motorslot

Wanneer je op zoek bent naar iets in het lage prijssegment dan is dit het beste e-scooter slot. Het beschikt over een Art-4 certificering en is hiermee veilig en betrouwbaar. De ketting van 120 cm wikkel je eenvoudig om het wiel of een paal. De schakels zijn 10,5 mm dik en niet eenvoudig door te knippen.

De cilinder is voorzien van een anti-picking en een anti-boor bescherming. Iemand die de e-scooter ongevraagd wil meenemen zal dus heel wat werk moeten verrichten, voordat het slot openspringt. Dit slot is gericht op motoren, maar ook geschikt voor (elektrische) scooters en brommers.

VINZ Makalu Motorslot – check de prijs

Stahlex scooterslot

Zowel voor scooters, motoren als fietsen is er het slot van Stahlex. Ook zeker geen onbekende, maar wel in de lagere prijsklasse. Voor ongeveer € 18 heb je al een prima slot (niet ART- gecertificeerd). Omdat de veiligheid van dit slot minder is, is het aan te raden om hem als tweede e-scooterslot te gebruiken. Met een dubbele beveiliging houd je criminelen op afstand.

Mocht je toch behoefte hebben aan meer veiligheid, ga dan voor het Stahlex kettingslot van gehard staal (ongeveer € 38). Dit model is voorzien van ART3-certificering zodat je dieven geen kans geeft.

Stahlex scootersloten – overzicht

Een beugelslot of kettingslot

Wanneer je op zoek bent naar een solide slot voor de e-scooter, dan kun je het beste een kettingslot nemen. Beugelsloten zijn minder praktisch en niet de meest robuuste keuze. Bovendien is een kettingslot eenvoudiger mee te nemen en past hij perfect in het opbergvak van de elektrische scooter. Ook in de rugzak neemt hij weinig ruimte in beslag.

Maximale of minimale beveiliging

De elektrische scooter is erg kostbaar en hierdoor bij criminelen een gewild object. Het komt regelmatig voor dat e-scooters worden gestolen. Natuurlijk kan een goede verzekering een hoop ellende besparen, maar je wil niet met lege handen achterblijven. Daarom ga je voor een maximale beveiliging van je favoriete voertuig.

Een vouwslot is hier zeker niet de beste keuze in. Toegeven, je kunt hem heel compact opvouwen maar je neemt wel een groter risico. Liever investeer je in een goed scootersslot, zodat je achteraf niet met de ellende achterblijft.

Een goedgekeurd kettingslot

Het advies luidt om altijd gebruik te maken van een goedgekeurd kettingslot. Met twee sloten ga je voor een dubbele beveiliging, maar een enkel slot is ook al goed. Zorg dat het voor- of achterwiel altijd aan een object vaststaat. Dit object moet niet eenvoudig los te maken zijn, dus geen verplaatsbaar fietsenrek en ook geen laag paaltje.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste e-scooter slot, de scootersloten
Schuiven naar boven