Beste kartonlijm, de ideale lijm voor karton

Bijgewerkt: 25 september 2022

Wanneer je creatief bezig bent, of dit nu voor werk of hobby is, moet je soms karton of papier lijmen. Dit kan op verschillende materialen. Voor de doe-het-zelver hebben we onderzoek gedaan naar de beste kartonlijm. Dit is een lijm met een goede hechtsterke en een korte uithardingstijd.

MMOBIEL 110 ML E-6000

Deze multifunctionele industriële lijm is geschikt voor karton, papier, kunststof, metaal, glas, hout, rubber en nog veel meer. Het is zelfs geschikt voor leder, keramiek en pvc. Het is een transparante lijm die geen zichtbare resten achterlaat.

Het voordeel van dit product is dat het beter presteert dan veel andere lijmen. Het biedt namelijk een hogere hechting, zelfs op poreuze ondergronden. Universeel in gebruik en daarom volgens ons de beste kartonlijm.

Over de prijs valt wel wat uit te leggen. Wanneer je ziet dat een tube van 110 ml nog geen € 10 kost, dan is dit een hele goede koop. Maar let op met de kleine tubes. Voor 15 ml betaal je gemiddeld € 7 waardoor je naar verhouding duurder uit bent. Bedenk van tevoren hoeveel lijm je nodig gaat hebben en of het wel verstandig is om een grote tube aan te schaffen.

MMOBIEL 110 ML E-6000 – bestel

Meiboom Universele Contactlijm

Werkt je niet graag met een tubetje of potje lijm? Dan kunnen we de universele contactlijm van Meiboom aanbevelen. Dit is een transparante professionele spuitlijm voor werkmatig- of hobbymatig gebruik. Een bus bevat 500 ml kwalitatieve kartonlijm. Naast het lijmen van karton is dit product ook geschikt voor isolatiematerialen, plastic, hout, metaal en polyether. Je kunt er zelfs tapijten mee verlijmen.

We hebben zorgvuldig naar deze lijm gekeken. Het heeft goede hechteigenschappen, is transparant van kleur en hittebestendig tot 60 °C. Het is CFK-vrij en verspreidt weinig geur. De lijm op zich is sneldrogend, en dat is ook een goede eigenschap. Verkrijgbaar per stuk of een verpakking van drie bussen.

Meiboom Universele Contactlijm – bekijk voorraad

Collall fotolijm

Voor het verlijmen van karton vonden we de Collall fotolijm ook een goede keuze. Het is niet alleen geschikt voor het lijmen van foto’s en karton maar ook voor andere soorten papier. Het is zeer geschikt om foto’s in een album te plakken, maar ook om zelf ansichtkaarten te maken of te knutselen met papier en karton.

De lijm droogt snel en is krimpvrij. Het is aan te bevelen om de tube tijdens het gebruik rechtop in een glas of beker te zetten, zodat er geen materiaal op de tafel lekt. Bij lijm in kleding is het aan te raden om gebruik te maken van een lijmverwijderaar of aceton. We hebben deze tubetjes gezien voor € 20 per 12 stuks. Maar ook voor € 9 voor vier tubes, of € 4 per stuk. De conclusie: hoe meer tubetjes je bestelt, hoe voordeliger de prijs.

Collall fotolijm – controleer de prijs

Karton lijmen met lijmpistool, een spray of tube

Hoe je karton lijmt is heel persoonlijk, maar ook een beetje afhankelijk van de afmetingen van het karton of de ondergrond. Karton lijmen met een lijmpistool bespaart een hoop werk, maar kan ook duurder zijn. Het is het dus zeker niet verkeerd om de verschillende mogelijkheden te bekijken.

Het gebruik van een spray is ideaal voor het lijmen van grote oppervlakken. Terwijl je met een tube juist kleine oppervlakken lijmt.

Waarom je bestetop5.nl kunt vertrouwen

In de zoektocht naar beste lijm voor karton hebben we grondig onderzoek gedaan naar de verschillende merken en opties. We keken naar de hechtkracht, de droogtijd, inhoud van de verpakking en de prijs. Hierbij hebben we verschillende winkels en webshops bezocht. Onze onderzoeken worden altijd zorgvuldig uitgevoerd waarbij we voor de beste prijs-kwaliteitverhouding gaan.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste kartonlijm, de ideale lijm voor karton
Schuiven naar boven