Eenvoudig verhuizen met Oomen (Leiden en Den Haag)

Bijgewerkt: 23 januari 2024

Verhuizen is een spannende gebeurtenis, maar het brengt ook veel stress met zich mee. Hoe pak je alles op een slimme manier in, ga je duurzaam met verpakkingsmateriaal om en krijg je alles heelhuids op de nieuwe locatie? Oomen verhuizers heeft een aantal verhuistips waardoor het nooit mis kan gaan.

Verhuisbedrijf inschakelen

Kan je slecht tegen verhuisstress, of heb je weinig tijd voor een verhuizing? Verhuisbedrijf Leiden staat voor jou klaar. Ideaal voor iedereen die in of rondom Leiden verhuist. Of het nu om een zakelijke- of particuliere verhuizing gaat: alles wordt tot in de puntjes verzorgd.

Waarom een verhuisbedrijf inschakelen? Het scheelt je veel zorgen, stress en tijd. Je inboedel wordt netjes verhuisd, zonder beschadigingen. Mocht er toch een ongelukje gebeuren dan is het verhuisbedrijf hiervoor verzekerd. Je loopt dus nooit financiële schade op! Uiteraard kun je ervan uitgaan dat het verhuisbedrijf professioneel en goed georganiseerd met je spullen of inboedel omgaat.

Maak een planning

Het is wel zo handig om vooraf een goede planning te maken. Noteer de datum van verhuizing, maar ook andere belangrijke gebeurtenissen. Bijvoorbeeld wanneer je het verhuisbusje ophaalt, of op welk tijdstip het verhuisbedrijf voor de deur staat. Mocht je in de omgeving van Den Haag verhuizen: verhuisbedrijf Den Haag is altijd stipt op tijd.

Krijg je hulp van vrienden of familie? Laat weten waar je hulp bij nodig hebt, en op welke momenten. Sommigen helpen je met het inpakken van de spullen, anderen met het verhuizen zelf. Een laatste groep zal je helpen met het uitpakken van de spullen, en misschien ook wel het inrichten van je nieuwe woning of kantoor.

Oomen adviseert: maak gebruik van een checklist

Op de verhuisdag zelf kunnen er een aantal dingen misgaan. Dit zie je vooral bij mensen die zelf de verhuizing regelen. Je hebt bijvoorbeeld een busje bij een vriend geregeld, maar op de verhuisdag zelf blijkt die vriend met zijn bus op vakantie te zijn. Of je hebt geen parkeervergunning aangevraagd. Dit laatste is heel onhandig wanneer je midden in de stad verhuist, of ergens anders waar betaald parkeren van toepassing is.

Neem op de dag van de verhuizing de meterstanden op. Niet alleen in de oude maar ook in de nieuwe woning (of het kantoor). Regel op tijd een nieuwe internetprovider. Waarschijnlijk wil je op de eerste dag in het nieuwe pand gebruik maken van internet.

In je checklist staan alle belangrijke zaken die je op of rondom de verhuisdag regelt:

  • Vervoer en brandstof
  • Verpakkingsmaterialen
  • Internet- en televisie
  • Energie en water
  • Contracten oversluiten
  • Adreswijzigingen doorgeven

Verhuisdozen: kopen of lenen?

Wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt krijg je verhuisdozen te leen. Gebruik deze voor het inpakken van kleine en kwetsbare spullen. Verpak breekbare goederen eerst in krantenpapier of stoffen. Doe breekbare spullen bij elkaar in een doos en zet op de verhuisdoos duidelijk ‘breekbaar’. Zo weet iedereen dat voorzichtigheid belangrijk is.

Wanneer je de verhuizing zelf regelt, kun je verhuisdozen kopen, huren of lenen. Kopen is handig wanneer je vaker verhuist, of stevige dozen voor opslag nodig hebt. Huren is goedkoper wanneer je eenmalig verhuist en de dozen helemaal niet meer gebruikt. Misschien kun je wel verhuisdozen van iemand lenen.

Bananendozen zijn ook erg populair als verhuisdozen. Helaas zijn bananendozen niet zo makkelijk verkrijgbaar. Vraag enkele weken van tevoren of plaatselijke supermarkten wat bananendozen apart willen houden.

Maak foto’s van elektrische aansluitingen en bouwpakketten

Waar hoort dit onderdeel, en klopt de elektrische aansluiting zo wel? Maak foto’s van oorspronkelijke aansluitingen en meubels. Markeer eventueel onderdelen van meubilair en zoek naar de originele bouwtekeningen. Zo zet je straks alles makkelijk in elkaar, en kloppen elektrische aansluitingen.

Enkele tips tijdens de verhuizing

Een van de meest gemaakte fouten is de wasmachine, vaatwasser en koelkast tijdens de verhuizing kantelen, waarbij het water op je vloer of in de verhuisbus terechtkomt. Laat water eerst uit apparaten stromen. Dit doe je door leidingen los te koppelen en het water in een emmer te laten lopen.

Haal je lampen of andere elektrische aansluitingen los? Doe dit altijd op een veilige manier. Schakel eventueel de stroom uit. Houd er ook rekening mee dat lampen zelf snel kapot kunnen gaan, draai deze uit de fittingen en verpak ze in zachte materialen.

Bewaar belangrijke documenten apart

Voordat je het weet raakt iets tijdens de verhuizing kwijt. Dit gebeurt zelden wanneer je een professioneel verhuisbedrijf inschakelt. Mocht je het zelf doen: bewaar belangrijke documenten altijd apart. Vooral documenten die je dezelfde dag nog nodig hebt. Denk hierbij aan verzekeringspapieren, zorgpasjes en belangrijke formulieren.

Vraag een verhuisvergoeding aan je werkgever

Moet je vanwege je werk verhuizen? Dan hoef je die verhuizing niet zelf te betalen. Je hebt in dit geval recht op een verhuisvergoeding, uitbetaald door de werkgever. Regel dit vooraf, zodat je niet alles voor hoeft te schieten.

Kinderen en huisdieren

In alle chaos zou je bijna je kinderen en huisdieren vergeten. Breng ze naar de opvang of laat oudere kinderen meehelpen met verhuizen.

Dit artikel is in samenwerking met Oomen Verhuizers tot stand gekomen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Eenvoudig verhuizen met Oomen (Leiden en Den Haag)
Schuiven naar boven