Slimme apparaten voor je kat

Bijgewerkt: 10 januari 2024


Is jouw stoere kat vaak op pad, achter muizen of vogels aan? Of misschien wel met andere katten in de buurt in de weer en wil je graag weten waar jouw geliefde huisdier uithangt? Dan is de Apple AirTag voor jou de oplossing!

Poezen doen niets liever dan heerlijk buiten rondlopen, jagen op kleine dieren zoals vogeltjes en muizen. Hun territorium is daarbij veel meer dan enkel jouw achtertuin of balkon. Ze gaan de hele buurt door! Die uitstapjes kunnen soms best lang duren. Maak jij je ongerust waar je geliefde vriend uithangt? Dat hoeft nu niet meer. Met de Apple AirTag kun je voortaan precies de avonturen van jouw kat volgen. Gewoon op je Iphone.

De Apple AirTag

Oorspronkelijk was dit handige hulpmiddel uitgevonden om kwijtgeraakte bagage terug te kunnen . Al snel kwamen er echter meer toepassingen bij. Eén daarvan is het traceren van honden en katten. Op die manier volgen bezorgde baasjes en bazinnetjes van trouwe viervoeters en stoere tijgers gemakkelijk hun huisdier. Dat scheelt zorgen en stress als het dier een keer langer wegblijft dan je had verwacht.


Zo werkt de Apple AirTag voor katten

Met de Apple AirTag voor katten is het gemakkelijk om je huisdier te volgen. Als jouw kat niet verder dan 100 meter bij je vandaan is, maakt de AirTag van Apple gebruik van bluetooth technologie.

De tracker, die je bevestigt aan de speciale kattenhalsband voor de Apple AirTag, maakt via de Find My applicatie contact met jouw iPhone. De tracker, niet groter dan een munt, past in de uitsparing van de halsband. Het heeft een ingebouwde microfoon en laat een subtiel maar duidelijk geluidje horen, die je op je smartphone opvangt.

Ook als katten of honden met een AirTag halsband zich buiten het bereik van bluetooth bevinden kun je de locatie bepalen. Dit gebeurt dan met behulp van het iPhone Find My netwerk.

Huisdier weggelopen? Via de Lost-Mode snel weer gevonden!

Als je denkt dat je kat of hond is weggelopen is de AirTag heel handig om je huisdier zo snel mogelijk weer veilig thuis te krijgen. Binnen het iPhone Find My netwerk maak je een melding van een weggelopen huisdier.

De melding is gecodeerd en beveiligd. Je privacy is dus gewaarborgd, maar kan wel worden opgepikt door apparaten binnen het bereik van het Find My netwerk van jouw iPhone.

De kans dat je jouw kat of hond snel terugvindt wordt daardoor dus veel groter, want zodra jouw hond of kat wordt gevonden ontvang je een melding op jouw iPhone. Ook kun je de tag die jouw huisdier draagt op afstand blokkeren. Zo voorkom je dat de AirTag aan een andere Apple ID wordt gekoppeld. Je kunt zelfs jouw telefoonnummer en e-mail achterlaten.

Met de Apple AirTag laat je jouw kat heerlijk buiten ronddwalen zonder dat jij je zorgen hoeft te maken. Je weet immers altijd waar je huisdier is. En dat is wel zo geruststellend!

Dit artikel is in samenwerking met Best Smart Device tot stand gekomen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Slimme apparaten voor je kat
Schuiven naar boven