Beste fitnessbank voor thuis

Bijgewerkt: 27 januari 2022

Een fitnessbank of trainingsbak (bench) gebruik je voor verschillende oefeningen. Ideaal wanneer je met zware gewichten traint, zodat je niet op de grond hoeft te liggen. Boven biedt deze bank je veel meer trainingsmogelijkheden. Ga voor de beste fitnessbank, geschikt voor thuis of in je privé fitnesszaal.

Belangrijke aandachtspunten

Je gaat niet voor de eerste de beste fitnessbank. Het is belangrijk om bij aankoop goed te letten op het maximaal belastbaar gewicht. Dit gaat niet alleen over je eigen lichaamsgewicht maar ook de gewichten die je gebruikt.

Het is een feit dat een vaste fitnessbank meer belastbaar is. Een verstelbaar model heeft scharnierpunten en hierdoor een minder hoge belasting. Toch kan een verstelbaar model een betere keuze zijn, bijvoorbeeld wanneer er niet teveel verschillende personen op trainen. Verder kijk je natuurlijk naar de afmeting, zorg dat hij nooit korter dan 1,22 m is.

De beste fitnessbanken

Weet je niet wat je moet kopen? Hieronder vind je driemaal de beste fitnessbank. Bij elk model staat duidelijk beschreven welke functies hij heeft, de prijs en hoe het met de kwaliteit zit.

Fitnessbank Tunturi

Een goedlopend model is de fitnessbank van het merk Tunturi. Voordeel van dit merk is dat het een hoge kwaliteit levert, maar wel tegen een betaalbare prijs. Zo betaal je voor de beste fitnessbank van dit merk tussen de € 150 en € 180.

De meeste modellen zijn verstelbaar en belastbaar tot ongeveer 150 kg. Dit is inclusief gewichten, tel dus je lichaamsgewicht en de gebruikte gewichten bij elkaar op. Dan weet je ook of deze bank geschikt is voor jou. De betere modellen zijn belastbaar tot 200 kg, zeer geschikt voor de gevorderde krachtertrainers.

De lengte van deze banken ligt boven de 125 cm, dus dat is altijd goed. Ideaal als halterbank, buikspierbank of voor andere oefeningen.

Bekijk Tunturi fitnessbanken

Trainingbank van VirtuFit

Ook weer de beste fitnessbank is die van het merk, VirtuFit namelijk goed en betaalbaar. Deze modellen zijn wat zwaarder belastbaar, ergens tussen de 220 en 250 kg. Met de trainingsbank van VirtuFit ga je voor een volledige krachttraining, waarbij je extra variaties aanbrengt. De kleinere modellen hebben een lengte van 111 cm, niet aan te raden. Maar de betere fitnessbanken van dit merk zijn 170 of 180 cm lang. Hiervoor betaal je tussen de € 180 en € 200.

Wil je het sporten serieus aanpakken, dan ben je met dit merk goed uit. De fitnessbanken met rugleuning zijn voorzien van een stalen frame en krasvrije coating. Op de luxere modellen zijn 5 cm dikke kussens op zowel de zitting, rugleuning en het preacher pad aangebracht. Dit zorgt voor een goede ondersteuning en een comfortabele houding. Deze modellen zijn een absolute aanrader.

Naar VirtuFit trainingsbanken

Tokuyi fitnessbank

Zoek je vooral een betaalbare maar wel de beste fitnessbank dan kom je bij het merk Tokuyi terecht. Verkrijgbaar vanaf ongeveer € 130, oplopend tot € 200. De goedkopere modellen zijn opvouwbaar, waardoor je ze eenvoudig aan de kant zet. Ideaal wanneer je maar beperkte ruimte hebt. De opvouwbare modellen zijn toch nog belastbaar tot 150 kg. Een aantal modellen is belastbaar tot 100 kg.

De Tokuyi bied je alles voor een complete workout. Met een royale lengte kom je goed uit. Een aantal modellen is kleiner, alleen geschikt voor zittende houdingen. Dit merk heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding, daar valt weinig aan toe te voegen.

Bekijk Tokuyi fitnessbanken

Welke oefeningen op fitnessbank?

Je kunt aardig wat oefeningen op een fitnessbank uitvoeren. Hieronder zie je welke oefeningen geschikt zijn:

  • Abdominal Reverse Curl (buikspieren, hamstrings)
  • Decline bench crunches (buikspieren)
  • Bench swiss (buikspieren)
  • Flat bench knee-ups (hamstrings, hip flexors)
  • Bench Flutter Kicks (hamstrings, hip flexors)
  • Dumbell rows (rugspieren, schouderspieren, biceps)
  • Plyo-box jumps (bilspieren, beenspieren)
  • Dumbbell Reverse Fly (rugspieren, armspieren)

Er zijn natuurlijk nog veel meer oefeningen mogelijk, maar bovenstaande kun je sowieso op een trainingsbank uitvoeren. Een trainingbank of fitnessbank is vooral populair voor het trainen van de buikspieren en de rug spieren.

Wat betekent gebruikersgewicht?

Wanneer je een fitnessbank aanschaft zie je altijd iets over het gebruikersgewicht staan. Dit is het maximale gewicht waarmee je de bank kunt belasten. Niet alleen het lichaamsgewicht van de gebruiker maar ook het gewicht van het trainingsmateriaal. Het is dus belangrijk dat je alles bij elkaar optelt.

Belast je de bank zwaarder dan het maximale gebruikersgewicht? Het is niet zo dat de bank direct in elkaar zakt, meestal zit er nog wel een marge op. Maar wanneer je de fitnessbank te vaak zo zwaar belast dan heeft dit uiteindelijk gevolgen voor de levensduur. Die wordt een stuk korter. Daarom is het goed om bij aanschaf even naar het gebruikersgewicht te kijken. Hierboven heb je er al het een en ander over kunnen lezen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste fitnessbank voor thuis
Schuiven naar boven