Flessen droogrek – beste droogrek babyfles

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een flessen droogrek is heel erg praktisch. Het is namelijk de ideale manier om babyflessen na het schoonmaken te laten drogen. Hiermee voorkom je vieze luchtjes en schimmelvorming. Wat is het beste droogrek babyfles? Er is zoveel verkrijgbaar, het is best lastig om een keuze te maken. Het gaat namelijk niet alleen om de prijs maar ook om de kwaliteit.

Het gebruik van een flessen droogrek

Voordat je kijkt naar het beste droogrek voor babyflessen moet je eerst weten of je dit wel nodig hebt. Een babyfles spoel je na elk gebruik uit. Hiermee verwijder je melkresten. Dat dit belangrijk is dat begrijp je wel: melk gaat uiteindelijk bederven. Dit zorgt voor schimmel- en bacteriegroei.

Vroeger werden babyflessen op een theedoek gezet. Zo konden ze uitlekken en drogen. Nadeel van een theedoek is dat je de babyfles bijna helemaal afsluit van de buitenlucht. Hierdoor duurt het lang voordat de fles van binnen droog is. Bovendien kunnen zich bacteriën in de fles opstapelen. Gebruik daarom altijd een droogrek voor babyflessen.

Beste flessen droogrek

Een flessen droogrek kost tussen de € 15 en € 30. Afhankelijk van het model zit er ook een fopspeen houder bij. Dit laatste is zeker aan te raden omdat je zo ook fopspenen schoonmaakt en aan de buitenlucht laten drogen.

Kijk ook even goed naar het aantal babyflessen dat op het droogrek past. Wanneer je kijkt naar het beste droogrek babyfles zul je merken dat een aantal modellen heel goed verkoopt. Bijvoorbeeld de Philips Avent of de Dr. Browns. Dit heeft natuurlijk met de kwaliteit te maken.

Flessen droogrek van Ever Home

Het merk Ever Home ken je van de budget babyproducten van een goede kwaliteit. Dit droogrek heeft een speciaal ontwerp voor meerdere babyflessen en speentjes. Dankzij de lekbak wordt al het vocht opgevangen. Bovendien is er vrije luchtstroom mogelijk. Hierdoor laat je babyflessen hygiënisch drogen.

Dit flessen droogrek biedt ruimte aan meerdere flessen en verschillende fopspenen of speentjes. Opvallend is dat veel ouders dit droogrek voor babyflesjes kopen. De beoordelingen zijn dan ook zeer goed.

Bekijk Ever Home droogrek

Dr. Brown’s Droogrek

Dit beste flessen droogrek mag je eigenlijk niet missen. Het biedt namelijk ruimte aan meerdere babyflessen, doppen, ventielsystemen en speentjes. Dit product is zeer makkelijk in elkaar te zetten maar ook weer te demonteren. Het groot oppervlak is een absoluut pluspunt. Geschikt voor alle merken babyflessen.

Iets duurder geprijsd dan het model van Philips maar wel van een hele goede kwaliteit. Ondanks zijn oppervlak neemt dit flessen droogrek op het aanrecht weinig ruimte in beslag. Een absolute aanrader dus.

Naar Dr. Brown’s Droogrek

Munchkin De luxe droogrek voor flessen

Dit flessen droogrek is vooral voordelig geprijsd. Het ontwerp is eenvoudig maar toch effectief. Wanneer je naar het ontwerp kijkt doet dit nog het meest aan rechtopstaande luciferstokjes denken, op zich wel grappig. Bedoeld voor meerdere zuigflesjes en speentjes. Het droogrek is vrij van BPA.

Tip: er passen ook bekers op. Het Munchkin flessenrek biedt ruimte aan maximaal 8 flesjes, een flesborstel, spenen en afsluitschijfjes. Dit product wordt ook goed verkocht waarbij gebruikers vooral tevreden zijn over de voordelige koop. Tip: op dit afdruiprek kan wel wat water blijven staan. Maak het rek regelmatig goed schoon.

Bekijk Munchkin De luxe droogrek

Baby Flessen Droogrek mét flessenborstel

Het beste flessen droogrek wanneer het op design aankomt. Je laat flessen aan beide kanten drogen. Ruimtebesparend en er passen maar liefst 31 flessen en accessoires op. Bovendien heeft dit flessen rek vier bestekvakken, handig voor babybestek.

Een stijlvol en kwalitatief goed droogrek voor de babyfles. Inclusief afwasbare flessenborstel waardoor alles goed schoon wordt. Kost iets meer dan voorgaande modellen maar dan heb je ook wat.

Naar babyflessen droogrek

Alle fles droogrekken op een rij

Een droogrek babyfles, wat is er eigenlijk verkrijgbaar? Wanneer je goed kijkt dan is het aanbod niet zo heel groot.

Bekijk aanbod droogrek babyflessen

Naast online bestellen kun je ook voor een flessen droogrek van de HEMA, Blokker, Kruidvat of Action gaan. Houd er rekening mee dat je hier afhankelijk bent van het aanbod. Meerdere ouders zeggen dat ze een rit naar de HEMA of Blokker maken en dat ze daar geen droogrek voor babyflessen blijken te hebben. Dit komt omdat dit soort producten niet heel veel verkocht wordt.

Een flessen droogrek van de Kruidvat zal je zelden tegenkomen. Overigens is Kruidvat wel een goede winkel met betrekking tot luiers, babyvoeding, flesjes en baby verzorgingsproducten. Een flessen droogrek van de Action is niet aan te raden. Veel producten van de Action zijn uit China of andere Aziatische landen afkomstig. De kwaliteit is hierdoor matig.

Droogrek babyfles schoonmaken

Een droogrek voor de babyfles voorkomt dat alles gaat stinken of schimmelen. Wist je dat je het flessen droogrek zelf ook regelmatig schoon moet maken? Gooi in ieder geval altijd het opgevangen water uit het lekbakje weg. Wanneer je dit laat staan gaat het echt heel vies ruiken. Maak alles ook goed schoon en droog.

Sommige droogrekken kunnen in de vaatwasser. Let dan wel even op of dit ook echt mogelijk is. Dit moet altijd in de beschrijving of op de verpakking staan. Overigens kun je het ook heel goed met een schoon doekje of een sponsje schoonmaken. Hierna afdrogen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Flessen droogrek – beste droogrek babyfles
Schuiven naar boven