Welke ijzertabletten zijn het beste? Ontdek het!

Bijgewerkt: 19 maart 2022

IJzertekort? Welke ijzertabletten zijn het beste? De beste ijzertabletten zijn vaak van bekende merken zoals Lucovitaal of Centrum. Let erop dat er een verschil is tussen ijzertabletten of multivitaminen. In dit laatste geval gaat het om meerdere voedingsstoffen (vitaminen en mineralen) waaronder ook ijzer. Bekijk de beste ijzertabletten 2022.

Waarom je ijzer nodig hebt

Bij ijzer denk je gelijk aan metaal, dit kan je lichaam toch niet nodig hebben? Dat klopt, maar ijzer is ook een mineraal. IJzer is vooral belangrijk voor de vorming van hemoglobine, dit maakt onderdeel uit van de rode bloedcellen. Want het zijn de rode bloedcellen die zuurstof door ons lichaam vervoeren.

Daarnaast zorgt ijzer dat het afweersysteem goed werkt en dat de cellen voorzien worden van energie. Bij een ijzertekort ontstaan er verschillende symptomen waaronder vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid en bleekheid. Bij een ernstig ijzertekort krijg je mogelijk last van futloos haar, broze nagels en hartkloppingen.

De beste ijzertabletten 2022

Welke ijzertabletten zijn het beste? Hier is geen eenvoudig antwoord op. Een fabrikant moet op de verpakking vermelden hoeveel van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan ijzer in één tablet zit.

Kijk je naar kwaliteit dan is er geen verschil tussen merken onderling: ijzer is ijzer. Wel kan een fabrikant gebruikmaken van afwijkende grondstoffen of hulpstoffen. Ook hebben mensen vaker een beter gevoel bij een bekend merk ijzertabletten.

Wil je weten welke ijzertabletten het beste zijn? Hieronder het overzicht beste ijzertabletten. Hierbij is uitgegaan van de best verkochte merken van dit moment.

1. Lucovitaal Sterk IJzer Complex

Het merk Lucovitaal is best een bekende op het gebied van vitaminen, mineralen en ondersteuning voor het lichaam. Van dit merk is er ook het sterk ijzer complex voedingssupplement.

Deze ijzertabletten bevatten een extra hoge dosering. Dit ondersteunt het immuunsysteem en is ideaal wanneer jij je vermoeid of futloos voelt.  Dit voedingssupplement bevat ook zink en vitamine C, zeer goed voor het immuunsysteem en gezonde huid, haar en nagels.

Deze beste ijzertabletten voor een evenwichtig en gezond lichaam worden goed verkocht. Een verpakking bevat 60 tabletten waarbij je dagelijks een tablet inneemt. Lees voor gebruik de aanwijzing op de verpakking.

Bekijk Lucovitaal Sterk IJzer Complex

2. Orthica Ijzer-25-Complex

Heb je extra behoefte aan mineralen, bijvoorbeeld omdat jij je vermoeid voelt? Dan is de Orthica Ijzer-25-Complex misschien iets voor jou. Dit product is voorzien van ijzer, koper en vitamine C. Maar het bevat ook jodium, vitamine B 11 (foliumzuur), vitamine B12 maar ook andere B vitaminen. De beste ijzertabletten bij vermoeidheid, zwangerschap, tijdens de overgang maar ook in tijden van stress.

Dit voedingssupplement is bedoeld voor volwassenen, mannen en vrouwen. Je kunt het goed combineren met een multivitamine of gezonde voeding. Lees ook nu weer de aanwijzing op de verpakking.

Naar Orthica Ijzer-25-Complex

3. NOW IJzer Complex

Welke ijzertabletten zijn het beste en geven je gelijk voldoende voorraad? Dat zijn de NOW ijzertabletten waarbij een verpakking maar liefst 100 tabletten bevat. Zo heb je gelijk genoeg voorraad in huis. Dit voedingssupplement bevat ijzer dat bijdraagt aan een goede energie. Ter ondersteuning van een gezonde levensstijl en behoud van een goede gezondheid. Let erop dat een voedingssupplement een gevarieerde voeding nooit kan vervangen.

Een keer per dag een tablet is voldoende. Bewaar dit product droog en koel maar niet in de koeling. Geproduceerd in Nederland (Venlo).

Bekijk NOW IJzer Complex

4. AOV 570 IJzer Bisglycinaat

Vega capsules met ijzer worden goed door het lichaam wordt opgenomen. Doordat er geen gebruik is gemaakt van dierlijke producten zijn deze capsules zeer geschikt voor vegetariërs en veganisten. Deze beste ijzercapsules bevatten 15 mg ijzer per capsule, waarbij ook nog eens vitamine C. Dit is belangrijk omdat vitamine C de opname van ijzer in het lichaam bevordert.

Een verpakking bevat 90 capsules. Het is de bedoeling dat je dagelijks een capsule inneemt waarbij je de aanbevolen dosering niet overschrijdt. Droog en op kamertemperatuur bewaren.

Naar AOV 570 IJzer Bisglycinaat

5. Body & Fit IJzer & vitamine C

Het merk Body & Fit staat bekend om zijn producten die de gezondheid ondersteunen en stimuleren. Van dit merk dan ook de beste ijzertabletten die goed verkopen. Niet de allergoedkoopste maar wel van een perfecte kwaliteit. Een inhoud bevat 30 tabletten met ijzer en vitamine C. Dagelijks een tablet is voldoende. Een verpakking is dus goed voor een maand aan ijzeraanvulling voor het lichaam.

Een enkele ijzertablet bevat 20 mg ijzer en 20 mg vitamine C. Dit is meer dan bij het voorgaande product. Is dan ook zeker een aanrader op het gebied van de beste ijzertabletten van dit moment.

Bekijk Body & Fit IJzer & vitamine C

Over het innemen van ijzertabletten of ijzercapsules

Hierboven zag je een kort overzicht van beste ijzertabletten of beste ijzercapsules. Dit wil echter niet zeggen dat andere merken niet voldoen: voedingssupplementen moeten zich aan bepaalde kwaliteitseisen houden. Voor welk merk je ook kiest, IJzer ondersteunt het immuunsysteem en de gezondheid.

Gebruik ijzertabletten niet bij bepaalde ziekten, zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft. Tenzij dit op de verpakking vermeld staat (bijvoorbeeld goed tijdens de zwangerschap). Overleg anders eerst met een arts.

Vermoed je een (ernstig) ijzertekort? Laat dit door de huisarts controleren. Geven baby’s en kinderen ook niet zomaar ijzertabletten maar kies voor speciale kinder multivitaminen of voedingssupplementen voor (jonge) kinderen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Welke ijzertabletten zijn het beste? Ontdek het!
Schuiven naar boven