Beste tuinaarde (2022) – beste koop

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Met de beste tuinaarde voor planten, moestuin of gras geef je de planten de perfecte basis aan verzorging. Zoals je ziet heb je dus verschillende soorten tuinaarde. Niet alleen voor planten of de moestuin maar ook voor bamboe of cactussen. Daarnaast is het ook belangrijk om naar de kwaliteit te kijken. Daarom dit overzicht beste tuinaarde 2022.

Tuinaarde, hoe diep?

Voordat we overgaan naar het overzicht beste tuinaarde eerst eens even kijken hoe tuinaarde wordt gemaakt. Vaak ontstaat dit uit een mengeling van tuinturf en 1-3 soorten compost. Maar er kan ook alleen zwarte grond in verwerkt zijn. Wanneer je de tuin wilt voorzien van tuinaarde dan moet dit tussen de 10 en 25 cm diep zijn. Wanneer er al zwarte grond aanwezig is dan kun je de tuin ook wat opvullen of een klein laagje oude aarde weghalen.

Tuinaarde is ook zeer geschikt voor het vullen van bloembakken, de bordes of plantenbakken. Sommige mensen gebruiken tuinaarde ook voor binnenplanten, hoewel hier potgrond voor kamerplanten meer geschikt voor is.

Beste tuinaarde 2022

Je gaat toch ook voor de beste tuinaarde van dit moment? Dat is mooi, want bloemen en planten verdienen het allerbeste. In tuinaarde zitten namelijk belangrijke voedingsstoffen waardoor planten goed en gezond groeien. Bekijk het overzicht beste tuinaarde / tuinaarde beste koop. Niet beoordeeld door de consumentenbond want we vinden gebruikerservaringen veel en veel belangrijker.

1. Florentus Bemeste Tuinaarde 40 liter

Laten we beginnen met de beste tuinaarde van dit moment, namelijk bemesten aarde van het merk Florentus. Je gebruikt deze tuinaarde voor aanleg van de tuin, border of bloembak. Maar ook voor het egaliseren, onderhouden of ophogen hiervan. Dit product bevat mest wat voor goede voedingsstoffen voor planten en bloemen zorgt.

Een verpakking heeft een inhoud van 40 l. Om te achterhalen hoeveel liter tuinaarde je nodig hebt vind je onderaan dit artikel nog een handige rekensom. De tuinaarde van ProFit is geschikt voor verschillende soorten planten waaronder ook de bloementuin of moestuin.

Bekijk Florentus Bemeste Tuinaarde

2. Uw Groene Vakwinkel tuinaarde 2X 25 liter

Van het merk Uw Groene Vakwinkel twee verpakkingen van elk 25 l tuinaarde. In totaal ontvang je dus 50 l aan kwalitatief goede aarde. Zeer geschikt voor het ophogen of egaliseren van de tuin, border of het gazon. Maar natuurlijk ook geschikt voor plantenbakken en bloembakken. Gebruik tuinaarde liever niet voor kamerplanten, daar is andere potgrond meer geschikt voor.

Bevat geen mest, iets dat geen probleem is wanneer je deze tuinaarde gebruikt voor het ophogen of egaliseren van de tuin. Maar wanneer je deze tuinaarde in plantenbakken of bloembakken gebruikt dan is het wel belangrijk dat de planten voorzien worden van belangrijke voedingsstoffen. Regelmatig bijmesten is dan ook aan te raden.

Naar Uw Groene Vakwinkel tuinaarde

3. Florentus Turfstrooisel 50 liter

Turfstrooisel is een bodemverbeteraar. Het bevat een hoog gehalte organische stof dat het bodemleven ver reikt. Hierdoor komen er meststoffen vrij die planten beter op kunnen nemen. Bovendien zorgt turfstrooisel ervoor dat vocht langer wordt vastgehouden. Dan is er nog een pluspunt: turf heeft een lage pH waarde. Dit is ideaal voor zuurminnende planten zoals de azalea en rododendron.

Het is aan te raden om turfstrooisel jaarlijks in een kleine laag aan te brengen. Doe dit rondom de planten en bloemen en hark het dan nog eventjes door. Zo blijft het turfstrooisel goed liggen. Wil je planten voor de winterperiode beschermen tegen vorst? Breng dan een laag van ongeveer 10 cm aan. In het voorjaar hebben de planten gelijk hun nodige voeding te pakken.

Bekijk Florentus Turfstrooisel

4. DCM Potgrond Universeel 40 liter

 De beste tuinaarde is vaak ook universele potgrond. Want potgrond is geschikt voor tuinplanten maar ook voor de moestuin of kamerplanten. Je kunt universele potgrond dus voor binnen en buiten gebruiken. Ideaal voor het ophogen van bloembakken of plantenbakken, bloempotten, bordes en nog veel meer.

Deze tuinaarde/potgrond is voorzien van mest, wat de planten of bloemen gedurende 100 dagen voorziet in hun voedingsbehoefte. Een verpakking bevat 40 l, dat voor een hele tuin misschien niet zoveel is. Maar voor het bijvullen van wat bloempotten of plantenbakken is dit voldoende.

Naar DCM potgrond universeel

5. Plagron lightmix met perliet – 50 liter

Deze laatste in het overzicht beste tuinaarde is best wel een aanrader. Hij is namelijk voorzien van toegevoegde perliet, een toeslagstof die vaker in tuinaarde of potgrond voorkomt. Wat is het voordeel van perliet? Dit is een anorganische stof die voor een zeer luchtig geheel zorgt. Hierdoor ontstaat er een betere drainage van het water. Ideaal voor planten die graag met hun wortels in vochtige grond of in het water staan.

De Plagron tuinaarde met er niet bevat de beste veensoorten en zorgt voor een goede luchtigheid en een prima zuurstofniveau. Een hoge kwaliteit tuinaarde voor planten die hier specifiek om vragen. Bekijk vooraf of deze tuinaarde ook geschikt is voor dit type planten die in jouw tuin staan.

Bekijk Plagron lightmix met perliet

Hoeveel liter tuinaarde nodig?

Je wilt tuinaarde kopen maar heb een vraag: hoeveel liter tuinaarde nodig? Het is belangrijk om eerst de oppervlakte te berekenen en te bekijken met hoeveel centimeter je de tuin of border wil ophogen/vullen. Stel dat je een stuk van 4 X 5 meter wil doen en deze 6 cm op wil verhogen. 4 X 5 m is 20 m2. Dit vermenigvuldig je met 60 (6 cm X 10).

De som ziet er dan zo uit: 20 m2 X 60 = 1200 liter.

Maar voor het compleet vullen van een bloembak is er een andere rekensom. Je gaat een flinke bak van 40 X 40 cm en een hoogte van 50 cm vullen. De rekensom is dan: 40 X 40 X 50 = 80.000. Deze som deel je door 800 waardoor je op 100 liter uitkomt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste tuinaarde (2022) – beste koop
Schuiven naar boven