Beste flessenwarmer – flesvoeding en babyvoeding opwarmen

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een flessenwarmer is hartstikke praktisch. In een handomdraai warm je flesvoeding of babyvoeding op. De moderne apparaten zijn ook geschikt voor het ontdooien van voeding en voor sterilisatie. Vaak is de beste flessenwarmer van een bekend merk zoals Avent of Luvion. Er zijn uiteraard nog veel meer merken verkrijgbaar. Hieronder het overzicht beste flesverwarmers inclusief de richtprijs.

De verschillende merken

Ga je op zoek naar een flessenwarmer dan heb je keuze uit verschillende merken en modellen. Let hier goed op want er is veel verschil met betrekking tot prijs en kwaliteit. Voor een slim apparaat dat via de smartphone werkt ben je rond de € 200 kwijt. Een digitale flessen warmer van een bekend merk kost tussen de € 25 en € 60.

Dan heb je ook nog merkloze modellen. Kwalitatief kunnen deze minder zijn, maar ze zijn ook goedkoper.

Alecto flessenwarmer

Veel ouders zijn bekend met het merk Avent, maar Alecto is ook een kwalitatief goed merk. De snelle digitale flessenwarmer verkoopt namelijk ontzettend goed. Hij kan niet alleen opwarmen maar ook ontdooien en steriliseren. Deze modellen zijn geschikt voor babyflessen van de merken Philips (Avent), Medela, Difrax en veel andere flessen. Zelfs merkloze flessen passen moeiteloos in dit apparaat.

Met een gemiddeld vermogen van 500 W zijn de flessenwarmers van Alecto energiezuinig. Dit doet niet onder voor de prestaties want binnen enkele minuten heeft de melk of het babyhapje de juiste temperatuur. Alles wordt gelijkmatig verwarmd waardoor er geen koude of hete gedeeltes zijn. Pluspunt is de steriliseerfunctie, want dit scheelt veel tijd.

Voor een digitale flesverwarmer van Alecto ben je tussen de € 25 en € 95 kwijt. Je hebt ook de dubbele warmer, hierin kunnen twee flesjes tegelijk. Ideaal met een tweeling in huis, maar ook zeer geschikt voor de kinderopvang.

Bekijk Alecto warmers

Philips Avent

Natuurlijk mag het bekende merk Philips Avent niet ontbreken in het overzicht beste flessenwarmer.  De kwaliteit van dit merk is altijd perfect. Helaas is de keuze niet zo heel groot, Alecto heeft toch meerdere modellen op de markt uitgebracht. Toch is Philips een goede keuze. Voor ongeveer € 40 koop je een elektrische flessenwarmer die geschikt is voor alle Avent flessen, maar er passen ook andere merken in.

Potjes babyvoeding warm je ook heel makkelijk en geleidelijk op. Heb je bevroren melk of babyvoeding? Maak dan gebruik van de ontdooistand. Het ontdooien van babyvoeding is veiliger in een flessenwarmer dan in een magnetron. Je hoeft alleen maar de juiste stand in te stellen en het apparaat doet de rest.

Bediening is supereenvoudig. Er zitten niet te veel functies waardoor iedereen met het apparaat om kan gaan, dus ook de oppas of gezinsleden.

Naar Philips Avent flessenwarmers

Overige verkrijgbare merken

Er zijn nog een aantal bekende en minder bekende merken die voorbijkomen. Zo komen de merken Dr Browns en Luvion ook als beste flessenwarmer in aanmerking. De goedkoopste duo flessenwarmer kost ongeveer € 25 maar het gaat dan om een merkloo apparaat. Heb je een duo flesverwarmer nodig, kies dan voor Alecto. Dit werk heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Een hoge prijs wil niet alles zeggen

De duurste flesverwarmer kost iets meer dan € 200. Het gaat hier om een model dat flesvoeding binnen 8 seconden opwarmt. Hierbij is de melk goed gemixt zodat er geen luchtbelletjes, klontertjes of oververhitting ontstaat. Je hoeft maar eenmalig de temperatuur en de hoeveelheid in te stellen. Vervolgens bedien je hem met een druk op de knop, elke keer weer.

Dit apparaat werkt samen met een smartphone app. Stel de juiste temperatuur in aan zet het apparaat vanaf je smartphone aan. Op zich lijkt dit de beste flessenwarmer maar de praktijk zegt wat anders. Veel gebruikers ervaren dat melkpoeder regelmatig blijft vastzitten waardoor hij verstopt raakt. Maar ook dat het apparaat helemaal niet zo gebruiksvriendelijk is.

Conclusie: een dure flessenwarmer hoeft dus niet direct de beste keuze te zijn. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat het apparaat gebruiksvriendelijk is en doet wat het belooft.

Waar op letten bij flessenwarmer?

Flesvoeding heeft een ideale temperatuur van 37 °C. Bovengenoemde flessenwarmer bereiken moeiteloos die temperatuur. Bij aanschaf dat je ook op de volgende zaken:

Makkelijk schoon te maken: natuurlijk moet het apparaat eenvoudig te reinigen zijn. In veel gevallen is dit ook zo, je hoeft de buitenkant alleen maar met een vochtig doekje schoon te maken.

Gebruiksvriendelijk: het is belangrijk dat er niet teveel functies op een flessenwarmer zitten. Hierdoor raak je alleen maar in de war, bovendien gebruik je die functies nauwelijks. Kies dus voor een eenvoudig model.

Prijs: een goede prijs voor een flessenwarmer ligt tussen de € 25 en € 60. Het is onzin om meer te betalen, je ontvangt dan allerlei toeters en bellen die je helemaal niet nodig hebt. Vermijd hele goedkope producten of controleer vooraf de kwaliteit. Bestel ook niks uit Aziatische webshops, deze apparaten zijn niet goedgekeurd voor de Europese markt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste flessenwarmer – flesvoeding en babyvoeding opwarmen
Schuiven naar boven