Beste babyfles 2022

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Of je nu flesvoeding of borstvoeding geeft: een zuigfles is onmisbaar. Een babyfles is in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Waar moet je op letten? Ontdek de beste babyfles. Bekijk welke als beste uit de test komt. Met praktische kooptips en meer informatie over de uitstroomsnelheid van de speen.

Babyfles: waar je op moet letten

Er zijn zoveel verschillende soorten babyflessen, dat het niet makkelijk kiezen is. Belangrijk is dat het flesje op het drinkgedrag van jouw baby aansluit. Langzame of snelle drinker, let goed op de uitstroomsnelheid van de speen. Je hebt de keuze uit erg langzaam, langzaam, normaal en snel. Daarnaast is er ook de variabele uitstroomsnelheid.

Bekijk of het flesje geschikt is voor de leeftijd van baby. Sommige babyflesje zijn geschikt vanaf 0 maanden, terwijl andere pas vanaf 6 maanden te gebruiken zijn.

Niet alle zuigflessen zijn vaatwasserbestendig. Heb je een vaatwasser, kies dan zeker voor een model dat in de vaatwasser kan. Heeft baby veel last van darmkrampjes, dan kun je het beste kiezen voor een anti koliek zuigfles.

Beste babyfles 2022

Je ziet dat er veel verschillende vormen en maten zuigflessen zijn. Daarbij heb je de keuze uit merken als Avent, Difrax, Medela en nog veel meer. Hieronder vind je 7 x de beste babyfles. Het gaat hier om zuigflessen die goede reviews ontvangen en tot de best verkochte producten horen. Inclusief uitgebreide omschrijving, zodat je direct ziet of de babyfles geschikt is voor jou en je kindje.

1. Dr. Brown’s standaardfles 250ml

 • Leeftijd: 0 – 6 maanden
 • Uitstroomsnelheid: erg langzaam
 • Anti koliek
 • Vaatwasserbestendig

Dr. Brown’s is een bekend merk op het gebied van zuigflessen, fopspenen en drinkbekers. Het is het enige merk dat flessen met een gepatenteerd ventielsysteem op de markt brengt. Deze standaard babyfles heeft een inhoud van 250 ml.

Dankzij de langzame en constante stroom drinkt baby erg rustig en heeft het minder last van darmkrampjes. Het merk verklaart dat deze zuigfles een optimaal behoud van vitamine C en andere vitaminen garandeert. Deze Dr Brown’s standaardfles is inclusief speen fase 1 en een handig reinigingsborsteltje.

Ouders vinden de Dr. Brown’s babyfles erg praktisch en comfortabel. Het ventielsysteem doet wat het belooft en voorkomt of vermindert darmkrampjes. Dit product ontvangt 4,2 van 5 sterren en behoort hiermee tot de beste babyfles.

Bekijk de Dr. Brown’s standaardfles

2. Philips Avent anti-colic

 • Leeftijd: 0 – 12 maanden
 • Uitstroomsnelheid: onbekend
 • Anti koliek
 • Vaatwasserbestendig

De Philips Avent anti-colic babyflessen verminderen darmkrampjes of reflux. Dit allemaal dankzij het airfree ventiel. Het speciale ontwerp zorgt ervoor dat de speen vol melk blijft, zonder dat jouw lucht bij komt. Zo is het zelfs mogelijk om baby half zittend of rechtop te voeden. Deze startersset bestaat uit 4 babyflesjes (2 x 125 ml, 2 x 260 ml), een fles- en speen borstel, een transparante fopspeen en een airfree ventiel.

Het airfree ventiel past niet op de normale Philips Avent Natural flesjes. Desondanks zijn ouders zeer tevreden over de Philips Avent anti-colic flessen en beoordelen deze met 4,5 uit 5 sterren.

Meer over de Philips Avent anti-colic

3. Medela moedermelkflesje

 • Leeftijd: 0 – 36 maanden
 • Uitstroomsnelheid: erg langzaam
 • Vaatwasserbestendig

Het merk Medela doet er alles aan om borstvoeding voor moeders mogelijk te maken. Het Medela moedermelkflesjes van 150 ml is hier een handige aanvulling op. Deze flesjes zijn zeer geschikt voor het afkolven, opslaan en zelfs invriezen van moedermelk. D

e babyfles is onbreekbaar en vaatwasser- en magnetronbestendig. Voordeel is dat dit flesje met alle borstkolven en spenen van Medela werkt. De set bestaat uit 3x moedermelkflesjes van 150 ml en 3x ring deksel met inleg.

Wat vinden anderen van dit product? Pluspunten zijn de duurzaamheid, het design en vooral handig in gebruik. Ouders zijn ook tevreden over de goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit product ontvangt dan ook 4,5 van de 5-sterren.

Ontdek het Medela moedermelkflesje

4. Dr. Brown’s brede halsfles

 • Leeftijd: 0-36 maanden
 • Uitstroomsnelheid: erg langzaam
 • Anti koliek
 • Vaatwasserbestendig

We zagen bovenaan in het rijtje beste babyfles al het merk Dr. Brown’s voorbijkomen. Dit keer een fles met brede hals en inhoud van 270 ml. Te gebruiken met of zonder ventilatiesysteem. Een fles met brede hals is zeer geschikt wanneer je wilt overstappen van borstvoeding naar flesvoeding. Inclusief fase 1 speen, reinigingsborstel en dop.

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren. Nadeel is dat deze fles na verloop van tijd soms kan gaan lekken.

Bekijk de Dr. Brown’s brede halsfles

5. Philips Avent Natural SCF653/17

 • Leeftijd: 1-12 maanden
 • Uitstroomsnelheid: langzaam
 • Anti koliek
 • Vaatwasserbestendig

Nog een fles van het merk Philips Avent. De Natural babyfles is een zeer populair model met langzame toevoer. Hierdoor is het geschikt voor baby’s vanaf 1 maand oud. De speen bootst de vorm van de borst na, waardoor deze babyflesjes zeer goed te combineren zijn met borstvoeding. Dankzij het dubbel ventiel vermindert het darmkrampjes en reflux. Inclusief deksel en flesspeen.

Deze Avent Naturel babyfles is dankzij de brede hals goed schoon te maken. Dit is dan ook gelijk een groot pluspunt. Verder zijn gebruikers tevreden over het comfortabel en fraai design en de goede prijs kwaliteit verhouding. Avent mag Tevreden zijn met een beoordeling van 4,7 uit 5 sterren.

Meer over de Philips Avent Natural SCF653/17

6. Difrax anti koliek fles

 • Leeftijd: 0-36 maanden
 • Uitstroomsnelheid: erg langzaam
 • Anti koliek
 • Vaatwasserbestendig

Een babyfles in S-vorm. Dit model zorgt ervoor dat dat de speen altijd gevuld is met melk of pap. Bovendien kan de wat oudere baby de fles gemakkelijk zelf vasthouden. Het anti colic systeem vermindert darmkrampjes. Ideaal voor baby’s die hier toch al sneller last van hebben.

Bij het geven van pap is het belangrijk om te controleren of het luchtgaatje open is. Op deze papfles passen verschillende flesspenen van het merk Difrax. Hierdoor kun je ook voor een andere uitstroomsnelheid kiezen. Inclusief speen.

De bijgeleverde speen heeft een groot gaatje en is dus alleen geschikt voor het geven van pap. Sommige kinderen verslikken zich met deze speen. Kies in dit geval voor een speen met kleiner gaatje. Pluspunt is het handvat aan de fles, waardoor je kindje zelf leert drinken. Beoordeeld met 4,6 sterren.

Maak kennis met de Difrax fles

7. Tommee Tippee Closer to Nature flessen

 • Leeftijd: 0 – 6 maanden
 • Uitstroomsnelheid: erg langzaam
 • Vaatwasserbestendig

De Tommee Tippee babyflessen hebben een unieke vorm. Hierdoor ligt deze prettig in de hand, maar kan baby hem ook goed zelf vasthouden. De speciale speen zorgt voor een perfecte combinatie tussen borstvoeding en flesvoeding. De Tommee Tippee babyflessen set bestaat uit 2 x Closer to Nature flessen van 340 ml en 2x Nature-Easivent spenen. Je ontvangen er ook 2 sluitringen en 2 afsluitdopen bij.

Voordelig geprijsde zuigfles met een beoordeling van 4,6 van de 5 sterren. Hoort zeker in het rijtje beste babyfles thuis.

Bekijk Tommee Tippee Closer to Nature fles

Dit waren de beste babyflessen. Kies uit een van deze babyflesjes, of ga voor een ander merk of model.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste babyfles 2022
Schuiven naar boven