Beste flexibele tuinslang – ga voor kwaliteit

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Een tuinslang van flexibel materiaal is hartstikke praktisch. Hij neemt weinig ruimte in beslag terwijl je hem wel flink kan uittrekken. Ook handig wanneer je een hoekje om moet. Ga dan wel voor de beste flexibele tuinslang. Dit komt omdat dit soort tuinslangen van buigzaam kunststof zijn en hierdoor minder sterk.

Welke tuinslang is het beste?

Je hebt de flexibele en de normale tuinslang. Welke van deze twee is het beste? Dit hangt voornamelijk van je doelstelling af. Het voordeel van een flexibele slang is dat je hem ver kunt uittrekken. Maar ook ontstaan er geen knikken wanneer je een hoek ontmoet. Ideaal wanneer je een grote tuin of behoorlijk erf hebt.

Kijk je naar kwaliteit dan is de normale tuinslang beter. Dit komt omdat het materiaal sterker is, niet snel scheurt en hierdoor dus een langere levensduur heeft. Juist vanwege de zwakke punten is het belangrijk om voor de beste flexibele tuinslang te gaan.

De Gardena flexibele slang

Ga je voor de beste kwaliteit dan kies je voor de Gardena textielslang, deze wordt als flexibele tuinslang verkocht. Het materiaal is van duurzaam textiel. Dit maakt hem zeer goed wendbaar zonder dat er knikken of draaien ontstaan. Het water blijft dus altijd op eenzelfde snelheid lopen.

De Gardena is dus zeer flexibel en makkelijk op te bergen. De kwaliteit is hoog, zoals je van dit merk gewend bent. De reviews zijn ook goed want gebruikers zijn vooral tevreden over de hoge kwaliteit en het gebruiksgemak.

Houd er rekening mee dat deze slang niet ver uit rekbaar is maar wel heel makkelijk bochten en hoeken kan maken. Kies de juiste lengte. Een model van 15 m kost rond de € 45.

Bekijk Gardena textielslangen

MD-Goods uittrekbare tuinslang

Op zoek naar de beste flexibele tuinslang die ook nog eens uittrekbaar is? Het merk MD-Goods zorgt hiervoor. Deze slang kan tot wel drie keer langer worden. Koop je een model van 5 m dan is hij dus uitrekbaar tot wel 15 m. Hierdoor is hij hartstikke compact en past zelfs in de kleinste hoekjes, tuinhuisjes of aan de gevel.

Het voordeel van de beste flexibele tuinslang van MD-Goods is dat je hem voor alles inzet. Bijvoorbeeld het besproeien van het gazon of de planten, het wassen van de ramen of de auto. Maar ook het afspoelen van de oprit of het terras. Kortom: deze alleskunner is onmisbaar. Ook dankzij de verschillende sproeistanden, waardoor je veel meer mogelijkheden hebt.

De prijs valt echt wel mee, verkrijgbaar vanaf ongeveer € 23. De betere modellen zijn wat duurder maar dan haal je ook het beste in huis. Of in de tuin, want daar zal hij ongetwijfeld voor bedoeld zijn.

Naar MD-Goods rekbare tuinslangen

Overige flexibele tuinslangen

Wees voorzichtig met de aankoop van de eerste de beste flexibele tuinslang. Goedkope merken zijn niet altijd de beste keuze. Kijk daarom goed naar de reviews die bij het product staan. Het komt regelmatig voor dat een goedkope slang wat sneller scheurt. Dit komt omdat een flexibele tuinslang van ander materiaal is gemaakt. Dit is veel kwetsbaarder, houd hier rekening mee. Hieronder zie je een aantal modellen voorbijkomen, inclusief prijs.

Bekijk flexibele tuinslangen

De goedkoopste flexibele tuinslang kost ongeveer € 10, deze heeft een lengte van 15 m. De iets duurdere modellen kosten tussen de € 12 en € 15 voor een lengte van 10 m. Helaas ontvangen deze goedkope producten geen goede beoordelingen.

Beter is het om een of twee tientjes meer te betalen waardoor je gelijk de beste flexibele tuinslang aanschaft. Maar wanneer je een beperkt budget hebt, dan zit je soms aan deze goedkope modellen vast. Behandel de goedkope tuinslang dan met voorzichtigheid. Trek er niet te hard aan en laat er ‘s winters geen water in staan. Al helemaal niet bij vriesweer, want dat kan het materiaal beschadigen.

Kopen in een webshop of bij een winkel

Het maakt niet zoveel uit waar je de tuinslang koopt, zolang hij maar van een goede kwaliteit is. Wel maakt het verschil met betrekking tot je recht op ruilen of terugbrengen. Koop je bijvoorbeeld een flexibele tuinslang bij de Action, Gamma, Praxis of Hornbach? Dan moet je rekening houden met de voorwaarden met betrekking tot retour en terug betalen. Dit verschilt per winkel. Let op want dit is geen recht van de consument, de winkel bepaalt zelf of je iets mag ruilen of terugbrengen.

Wanneer je iets via een webshop bestelt heb je het voordeel dat je de deur niet uit hoeft. Alles wordt netjes thuisbezorgd, en soms ook nog eens zonder extra kosten. Verder heb je recht op de werkelijke bedenktermijn van minimaal 14 dagen. Veel webshops maken hier 30 dagen van. Wanneer je het product terugstuurt mag de webshop hier geen vragen over stellen. Sterker nog: binnen de zichttermijn is de webshop verplicht om je het geld terug te geven. Dat geldt dus ook voor een flexibele tuinslang waar je achteraf niet zo tevreden over bent.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste flexibele tuinslang – ga voor kwaliteit
Schuiven naar boven