Best betaalde enquetes

Bijgewerkt: 6 februari 2022

Geld verdienen met het invullen van enquêtes, dit kan aardig wat opleveren. Dan moet je wel voor de best betaalde enquêtes gaan. Bij sommige websites verdien je slechts een cent per ingevulde vragenlijst, in andere gevallen kan het oplopen tot wel € 7. Benieuwd waar je moet wezen? Dit zijn de best betaalde enquêtes sites.

Hoeveel geld kun je verdienen met enquêtes?

Een enquête noem je ook wel een vragenlijst. Meestal is het invullen hiervan op vrijwillige basis en ontvang je er geen vergoeding voor. Bedrijven willen hier wel voor betalen. Het geeft ze namelijk meer inzicht in de denkwijze en idealen van de potentiële klant.

De vraag is hoeveel geld je kunt verdienen met enquêtes. Per ingevulde enquête ontvang je 1 cent tot wel 7 euro. Reken je niet gelijk rijk want dit laatste komt heel weinig voor. Per ingevulde vragenlijst ontvang je gemiddeld 1 euro. Wanneer je er 10 per dag invult komt dit toch al op € 10 neer. Oftewel € 300 per maand. Een aardige bijverdienste.

Bereid je goed voor, werken vanaf een laptop is altijd prettiger. Kijk eens naar de nieuwste laptops tegen leuke prijzen.

Naar laptops

Best betaalde enquêtes review

Het is belangrijk om de best betaalde enquêtes sites eruit te halen. Maar let op, ga niet alleen voor de hoogste uitbetalingen. Het is net zo belangrijk om voor een betrouwbare site te kiezen. Het is in het verleden voorgekomen dat een website zijn gebruikers niet uitbetaalde. Dan is al dat werk voor niets geweest.

In de best betaalde enquêtes review zie je welke websites betrouwbaar zijn en goed betalen.

1. Opinieland

Een van de meest bekende en enquêtesites is Opinieland. En ook een van de grotere in Nederland. Bij Opinieland krijg je netjes betaald, mits je ook eerlijk bent geweest. Want liegen over je leeftijd of situatie is niet toegestaan.

Opinieland is aangesloten bij de MOA, waardoor het allemaal wat beter gereguleerd is. Op Trustpilot wordt dit bedrijf beoordeeld met een gemiddelde van 3,8 van de 5 sterren, wat voor een enquêtesite best goed is. Betrouwbaar zijn ze dus wel, maar is het ook de best betaalde enquête website? De vergoedingen zijn ook aardig.

2. PanelWizard

De tweede in de best betaalde enquêtes review is voor PanelWizard. Dit is een ISO gecertificeerd bedrijf, waardoor het achteraf geen reclame mag versturen. Je wordt dus zeker niet lastig gevallen. Bij dit bedrijf verdien je tot € 10 per enquête, maar ook nu weer moet je rekening mee houden dat dit heel weinig voorkomt. Meestal ligt de uitbetaling tussen de € 0,25 en € 1 per vragenlijst. Voor korte lijsten ontvang je € 0,10, het invullen kost nog geen 5 minuten.

Op Trustpilot wordt PanelWizard iets minder goed beoordeeld, namelijk 3,5 van de 5 sterren. Gebruikers klagen vooral over het lage aantal beschikbare vragenlijsten. Toch is het leuk om je bij deze site aan te melden, in combinatie met andere bestbetaalde enquêtes. Zo bouw je maandelijks toch wat op. Dit bedrijf betaalt twee keer per jaar uit.

3. Toluna

Ook weer een bekende naam: Toluna. Helaas komt deze minder goed door de review. Op Trustpilot ontvangt het bedrijf 2,8 sterren, wat vrij laag is. Is dit te verklaren? Gebruikers storen zich aan het feit dat ze niet worden toegelaten tot vragenlijsten of dat er fouten optreden. Maar ook dat de uitbetaling moeizaam verloopt. Op zich reageert Toluna erg netjes op alle klachten (wel in het Engels).

Ondanks het geklaag van gebruikers scoort Toluna toch goed in het overzicht best betaalde enquêtesites. Het zal geen € 100 per maand zijn maar een fractie hiervan. Meld je aan bij meerdere van dit soort sites en je inkomsten lopen op. Let op: niet aangesloten bij de MOA.

4. GFK Netherlands

Een groot bedrijf is GFK, oftewel GfK Netherlands BV. Ze zijn aangesloten bij de MOA dus voldoen aan bepaalde richtlijnen. Het bedrijf scoort 3,3 van de 5 sterren. Sommigen vinden het jammer dat je geen geld krijgt maar tegoedbonnen. Ook vindt niet iedereen het prettig dat je telkens mails krijgt over het invullen van enquêtes.

Betalen ze goed uit? Hier zijn weinig klachten over. Wanneer je niet krijgt uitbetaald ligt het vaak aan jezelf, bijvoorbeeld doordat je niet eerlijk bent geweest. Over het algemeen worden de verdiensten snel uitbetaald. Let op: je punten zijn inwisselbaar voor cadeaubonnen bij bekende webshops.

5. Euroclix

Dit is een oude rot in het vak want ze bestaan al heel lang. Aangesloten bij MOA en hierdoor een stuk veiliger en betrouwbaarder. Bij Euroclix geld verdienen werkt vrij makkelijk, per ingevulde enquête ontvang je gemiddeld € 0,80. Dit kan oplopen tot € 5, maar hier moet je even niet van uitgaan.

Wordt beoordeeld met 2,9 sterren, wat niet zo bijster goed is. Een van de meest voorkomende klachten is te weinig vragenlijsten, waardoor je lang moet wachten voordat je weer wat verdient. Maar er zijn uiteraard ook mensen die wel voldoende vragenlijsten ontvangen. Dit is afhankelijk van het aanbod van marktonderzoeksbureaus en je profiel.

Betaalt wel netjes uit, dat moet gezegd worden. Je verdient door deel te nemen aan onderzoeken, het lezen van e-mailtjes of meedoen aan bepaalde acties.

6. Beenq

Dit bedrijf is niet terug te vinden bij de MOA dus het kan dat je hinderlijke reclamemailtjes ontvangt. Deze enquêtewebsite wordt beoordeeld met 3,1 sterren (Trustpilot), maar het aantal reviews is laag (minder dan 30 in 2022). De site van Beenq meldt dat je tot € 4 per keer kunt verdienen. Waarbij je laat uitbetalen vanaf € 10. Je ontvangt dan een Amazon Cadeaubon Of PayPal Tegoed.

Bij problemen zijn ze altijd bereid om te helpen. Bijvoorbeeld wanneer je niet kunt inloggen of wanneer je vragen hebt over de betaling. In dat opzicht is Beenq klantvriendelijk. Let op: bij uitbetaling krijg je een mail in het Engels. Dit is dus geen spam of phising.

Levert het invullen van enquêtes je veel zweet op? Gelukkig kun je hier iets aan doen.

Bekijk deodorants

7. Blauw Research

Niet iedereen kent deze naam, behoren ze dan ook wel tot de best betaalde enquêtes? Blauw Research is een Nederlands bedrijf dat aangesloten is bij de MOA. Het bedrijf is niet zo heel groot dus het aanbod aan enquêtes ook niet enorm. Maar het is zeker interessant om hier eens een poging te wagen. Kleine bedrijfjes betalen soms beter uit, hoewel niet bekend is wat de verdiensten bij Blauw Research zijn.

8. LifePoints

Deze website is verbeterd (was voorheen MySurvey), waardoor je nu beter betaald krijgt. Niet in geld maar in PayPal tegoed of cadeaubonnen. Om je hier aan te melden moet je minimaal 16 jaar oud zijn. Ben je jonger dan word je geweigerd. Lieg niet over je leeftijd anders raak je de verdiensten kwijt.

LifePoints behoort zeker tot de best betaalde enquêtes. Op Trustpilot scoren ze goed met maar liefst 4 sterren. Een zeer goede prestatie! Uitbetalingen zijn altijd correct en er is voldoende aanbod met betrekking tot vragenlijsten.

9. Beste betaalde enquêtes

De laatste in dit overzicht is de website Beste betaalde enquêtes. Dat is dus de naam van de website! Deze website komt regelmatig voorbij omdat ze in Google adverteren, en hierdoor bovenaan staan. Hier werd eerder door de NOS voor gewaarschuwd: wees voorzichtig met bedrijven die dit soort reclame maken. Is Beste betaalde enquêtes betrouwbaar? Je moet weten dat het hier niet om een enquêtesite gaat. Ze doen niks anders dan je laten inschrijven voor enquêtebedrijven.

Deze website wordt beheerd door een bedrijf uit Engeland. Ze krijgen betaald voor het aanbrengen van nieuwe leden. Maar jij krijgt via deze website helemaal niks betaald. Wanneer jij je hier aanmeldt dan worden je gegevens doorgestuurd naar andere websites. Houd even rekening met je privacy, want deze website valt niet onder de Nederlandse wetgeving.

Beste betaalde enquêtes staat in dit overzicht omdat veel mensen de naam al eens voorbij hebben zien komen (uit advertenties). Dan weet je dus dat het hier om een tussenpersoon gaat, niet om een enquêtewebsite zelf.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Best betaalde enquetes
Schuiven naar boven