Enquêtes invullen voor de lol

Bijgewerkt: 4 april 2022

Waarom zou je enquêtes invullen voor de lol? Een slimmerik verdient hier geld aan. Per ingevulde enquête ontvang je tussen de € 0,50 en € 2. Hiermee realiseer je twee dingen: een hoop lol (plezier) en een lekker zakcentje. Waar kun je voor de lol enquêtes invullen? Dit kan op een van onderstaande websites.

Passief inkomen

een stapsgewijze handleiding van beginners tot experts 10 bewezen methoden voor financiele vrijheid Verdien $ 10.000 per maand en reis de wereld rond.


Bekijk boek

Je vrije tijd goed besteden

Wat doe je met je vrije tijd? Daar is wel wat op te verzinnen, bijvoorbeeld enquêtes invullen voor de lol. Dit soort enquêtes worden door onderzoeksbureaus verstuurd. Soms doe je vrijwillig mee maar in veel gevallen krijg je hiervoor betaald. Dat is wel nodig want bijna niemand wil alleen enquêtes voor de lol invullen zonder dat hier een vergoeding tegenover staat.

Besteed je vrije tijd dus goed. Per ingevulde enquête ben je tussen de 15 en 30 minuten kwijt. Het levert je niet heel veel op, zo ongeveer € 1 per enquête. Het minimale is € 0,10 en het maximale € 7. Moet er wel bij gezegd worden dat je zelden aan dit maximumbedrag zit. Meestal krijg je tussen de € 0,50 en € 2 per enquête.

Onderzoeken waarvoor je betaald wordt

Je wil geld verdienen en het liefst honderden euro’s per maand. Met enquêtes invullen voor de lol ga je zeker niet rijk worden. De meeste mensen verdienen hier maandelijks tussen de € 10 en € 100 mee. Voor die € 100 moet je best wel veel enquêtes invullen, gemiddeld tussen de 50 en 60. Toch is het altijd interessant om aan dit soort onderzoeken mee te doen.

Ten eerste help je bedrijven met het invullen van een enquête. Ze krijgen bijvoorbeeld meer inzicht in het consumentengedrag, de doelgroep of belangrijke zaken zoals gezondheid of onderwijs. Aan de hand van dit onderzoek kan het bedrijf een product of dienst verder ontwikkelen. Als dank voor je deelname ontvang je een kleine vergoeding.

Ga je voor een passief inkomen waarbij je niet afhankelijk bent van een werkgever? Lees over passief inkomen en bouw je eigen welvaart op.

Bekijk boeken passief inkomen

Pluspunt: je leert ervan

Saaie vragenlijsten zijn zeker niet leuk. Wanneer je enquêtes invult voor de lol dan ga je gericht op zoek naar leuke vragenlijsten. Dit is tegenwoordig niet meer zo moeilijk. Onderzoekers zijn er namelijk achter dat ze hun surveys moeten plezieren. Hierdoor zijn de enquêtes zeer afwisselend.

Nagenoeg elke enquête is voorzien van multimedia, afgewisseld met verschillende vragen. Aan de hand van audio, een filmpje of een foto geef je antwoord. Hier en daar krijg je alleen een vraag voorgelegt en moet je je antwoord toelichten. Dit is overigens niet verplicht hoor, veel van dit soort vragen betreft meerkeuzevragen.

Het leuke aan het invullen van enquêtes is dat je er ook iets van leert. Je krijgt een kijkje in de nieuwste onderzoeken, producten of diensten. Hierop loop je met betrekking tot je kennis vooruit op anderen.

Enquêtes invullen voor de lol niet altijd betrouwbaar

Let op want wanneer je alleen voor je plezier enquêtes invult kom je al snel op onbetaalde websites uit. Je krijgt dus niets voor je deelname aan het onderzoek. Aan de andere kant kost het je wel de nodige tijd.

Vind je het gewoon leuk om enquêtes in te vullen dan is het echt aan te raden om je bij een betrouwbare website aan te melden. Je krijgt niet alleen de leukste enquêtes voor je neus, ook bouw je langzaam een spaarpotje op. Dit kan in een jaar tijd meer dan € 500 bedragen.

Dit zijn betrouwbare enquêtes sites

Nu is het natuurlijk de vraag wat een betrouwbare enquêtessite is. Hier zijn er in Nederland en België gelukkig voldoende van. Bijvoorbeeld Opinionbar, een website die bijna nergens genoemd wordt. Terwijl dit een zeer goed betalende enquêtessite is. Bovendien ontvang je maandelijks meerdere verzoeken waardoor je maandinkomsten mooi op kunnen lopen.

Dan heb je ook nog Opinielad, Panelclix of Beenq. Of Panelwizard en I-Say. Dit zijn tevens goed betalende enquêtessites. Kijk ook eens bij Toluna, een groot platform dat in zowel België als Nederland actief is.

Lees ook: Enquête invullen voor geld

Geld of cadeaubonnen

Bij veel enquêtessites verzamel je punten. Deze punten zijn later inwisselbaar voor geld. Er zijn ook website die direct geld in je account storten. Dan heb je nog de site die met cadeaubonnen werken. Je spaart bijvoorbeeld voor een bol.com cadeaubon. Ook kan het dat je PayPal tegoed krijgt. Je ziet, de vergoeding is overal anders. Het is aan te raden om hier vooraf naar te kijken en te bepalen of dit ook bij je wensen aansluit.

Leuke enquêtes om zelf te maken

Vinden jij en je vrienden, familie of collega’s het gewoon leuk om enquêtes in te vullen? Je kunt leuke enquêtes ook zelf maken. Gewoon voor de lol of om een onderzoek te verrichten. Zelf een enquête opstellen kan via verschillende websites, bijvoorbeeld SurveyMonkey.

Hoeveel vragen in een enquête? Of je nu enquêtes invult voor je plezier of er zelf een maakt, hij mag niet te lang zijn. De meeste respondenten hebben het na een paar minuten wel gezien. Helaas duren veel enquêtes veel langer, ergens tussen de 15 en 30 minuten. Er zijn zelfs enquêtes waarmee je een uur lang bezig bent.

Hoeveel vragen in een enquête wanneer je deze zelf maakt? Houd dan 20-25 vragen aan, dit is meer dan voldoende.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Enquêtes invullen voor de lol
Schuiven naar boven