Beste Siemens wasmachine – modellen getest

Bijgewerkt: 3 april 2022

Is Siemens een goede wasmachine? Een veelgestelde vraag. Ja, dit merk staat hoog in kwaliteit. De consumentenbond gaf Siemens eerder een 8,3 als cijfer. Met een keuze uit verschillende modellen is het wel even zoeken naar een geschikt exemplaar. De beste Siemens wasmachine komt als beste koop uit de test.

Siemens IQ700-serie

  • Met SensoFresh
  • Inhoud: 8 t/m 10 kg
  • Prijsindicatie: vanaf € 795

Een van de beste Siemens wasmachine is de IQ700, verkrijgbaar in verschillende varianten. Het gaat hier om een serie hoge kwaliteit elektronica. Dus niet alleen wasmachines maar ook ovens en andere huishoudelijke apparaten.

De wasmachines uit deze serie hebben een vulgewicht variërend van 8 kg tot 10 kg. Hiermee zijn deze modellen geschikt voor grotere gezinnen. Of voor huishoudens die ontzettend veel of groot wasgoed hebben.

Verwijdert effectief geuren uit kleding en maak er een stralend schone was van. De Siemens IQ700-serie staat bekend om de hoge waskracht. Ook centrifugeren gaat met veel power, namelijk 1600 rpm. Uiteraard zijn deze modellen voorzien van energieklasse A+++ of het nieuwe energielabel A t/m C (afhankelijk van het model).

Bekijk Siemens IQ700-serie

De IQ800 serie

  • Met intelligentDosing
  • Inhoud: 9 of 10 kg
  • Prijsindicatie: vanaf € 1049

Het is vaak lastig om de beste Siemens wasmachine te vinden. Al helemaal wanneer je naar verschillende series kijkt, want wat zijn nu de verschillen tussen deze series? De Siemens IQ 800 serie is een echte aanrader. Beide series zijn voorzien van intelligente functies. De IQ800 wasmachine beschikt over intelligentDosing. Dit betekent een automatische wasmiddeldosering, waardoor de was frisser en schoner uit de wasmachine komt.

Ook is bediening via de app mogelijk, de modellen uit deze serie beschikken namelijk over wifi. De Siemens WM14VGHCFG is een gewild model en de WM14VEH7NL is populair in Nederland. Deze twee modellen hebben een trommel met een inhoud van maar liefst 9 kg. Verder centrifugeren beide modellen met 1400 rpm en een geluidsniveau van 69 dB.

Deze wasmachines zijn wat duurder geprijsd dan andere series, maar wel van een topkwaliteit. Vanwege de vele extra functies houd je voldoende tijd over voor leukere dingen.

Naar Siemens IQ800- serie

Beste Siemens wasmachine volgens de consumentenbond

In 2021 is de Siemens WM14UU00NL als beste koop uit de test gekomen (consumentenbond). Maar is een test door de consumentenbond wel zo betrouwbaar? Over die betrouwbaarheid valt niet te twisten, maar de actualiteit is een stuk minder. Vroeger werden er weinig nieuwe wasmachines geproduceerd. Een test door de consumentenbond was dan ook lange tijd actueel. Maar tegenwoordig komen er bijna elke maand nieuwe wasmachines op de markt. Tegen de tijd dat de consumentenbond een test heeft gepubliceerd, zijn er alweer nieuwe en betere modellen verkrijgbaar.

Laat je dus niet alleen door een test door de consumentenbond leiden. Kijk vooral naar de functionaliteiten en of het model bij je situatie past.

Bekijk overzicht Siemens wasmachines

Siemens en Bosch: de relatie die deze twee hebben

Vaak wordt gedacht dat Siemens van Bosch is, of andersom. Nee, het gaat hier om twee afzonderlijke en zelfstandige merken. Wel is het zo dat Siemens en Bosch ontzettend lang hebben samengewerkt. Daarom zie je bij sommige producten ook de naam Siemens/Bosch staan. Het gaat dan om een product dat dankzij deze samenwerking ontwikkeld is.

Problemen met de wasmachine

Zelfs wanneer je de beste wasmachine van Siemens koopt, kunnen er vroeg of laat problemen ontstaan. Hieronder de meest voorkomende problemen en oplossingen.

De wasmachine centrifugeert niet

De kleding komt drijfnat uit de wasmachine. Dit is een teken dat de machine niet gecentrifugeerd heeft. Soms is het probleem op te lossen door opnieuw te centrifugeren. De Siemens wasmachine centrifugeert niet wanneer de belading niet in balans is. Maak het deurtje open en herschik het wasgoed. Soms is het beter om wat wasgoed eruit te halen.

In andere gevallen is het filter verstopt of is de wasmachineslang geknikt of geblokkeerd.

Siemens wasmachinedeur gaat niet open

Het is heel vervelend wanneer de deur van de wasmachine niet opengaat of losgaat. Meestal wordt dit veroorzaakt door het kinderslot. Nadat het wasprogramma is beëindigd wacht je minimaal een minuut met het openen van het deurtje. Een andere methode is het deactiveren van het kinderslot.

Soms gaat de deur niet open omdat er nog water in de trommel zit. Laat de wasmachine centrifugeren of het water afpompen. Verder wil het resetten van de machine vaak helpen. Zie hieronder.

Siemens wasmachine resetten

Door de wasmachine te resetten los je veel problemen op. Dit doe je door de machine geheel uit te zetten. Wacht 5 seconden en zet hem opnieuw aan.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste Siemens wasmachine – modellen getest
Schuiven naar boven