Gekke kerstballen: hier ga je mee scoren

Bijgewerkt: 25 november 2022

Hoe grappig is dat, gekke kerstballen in je kerstboom. Maar ook leuk om cadeau te geven. Doe eens gek en koop dit jaar de meest bijzondere kerstversiering. Gekke kerstballen zijn in allerlei vormen en maten verkrijgbaar. Het mooie is dat ze niet eens zo duur zijn. Laat je kerstboom stralen, bekijk de leukste ideeën.

Kerstballen in de vorm van ijsjes

Een van die gekke kerstballen heeft de vorm van een ijsje. Dit is iets dat sinds het jaar 2020 steeds meer voorbijkomt. Het zijn voornamelijk winkels of horecazaken die hiervoor kiezen. Consumenten zijn hier nog een beetje voorzichtig mee. Ben jij de eerste die zijn hele kerstboom met deze gekke kerstballen vol durft te hangen?

Je hebt keuze uit roze ijsjes, regenboog ijsjes of een van de andere kleuren. Je hebt de hoorntjes of magnums, net wat je lekker uit vindt zien. Probeer die verleiding maar eens te weerstaan. Deze kersthangers zijn wat duurder dan de normale kerstballen maar dan haal je ook wat bijzonders in huis.

Donut kersthangers

Krijg je lekkere trek van de ijsjes? Dan moet je zeker eens naar de donut kersthangers kijken. Ook weer van die gekke kerstballen voor in je kerstboom of je hangt ze aan de muur. Aan jou de keuze. De donut kerstballen zijn leuk voor jezelf of om cadeau te geven. Je hebt hier verschillende modellen en afmetingen in.

Houd er rekening mee dat ook deze niet goedkoop zijn. Dit komt omdat bijzondere en gekke kerstballen niet zo standaard zijn en dus ook niet zo snel verkopen. Bovendien vragen de bijzondere vormen om hogere productiekosten.

Naar donut kersthangers

Gekke kerstballen: hang eens een flesje in je kerstboom

Hou je wel van een lekker glaasje wijn, champagne of iets anders? Hang deze miniflesjes in je kerstboom. Deze gekke kerstballen zijn van glas en zien er realistisch uit. Je hebt keuze uit de mini champagnefles, ginfles, limoncello fles of iets anders.

Wanneer je via de link bij de producten uitkomt dan is het wel even zoeken naar mini flesjes. Ze staan namelijk verborgen tussen de andere producten. Gelukkig herken je ze direct.

Bekijk mini flesjes

Kerstballen met dieren

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft een of meerdere huisdieren. Ben je een dierenliefhebber, dan moet je zeker eens naar deze bijzondere en mooie kerstballen kijken. Je hebt kerstballen met opdruk van een kat, hond, paar, konijn of ander dier. Wat dat aangaat is er meer dan voldoende keuze.

Of het ook gekke kerstballen zijn? Nee maar wel ontzettend lief. Als dierenliefhebber moet je deze zeker in je kerstboom hangen. Kies voor een diersoort dat bij je past. Het is zelfs mogelijk om een kerstbal met naam van je huisdier te laten maken.

Naar dieren kerstballen

Disney kerstversiering

Als laatste nog leuke en gekke kerstballen met het thema Disney. Bijvoorbeeld Rapunzel, Princess, Frozen, Assepoester, Mickey Mouse of een andere Disney figuur. Voor Disney fans is dit een absolute aanrader.

De Disney kerstballen zijn van kunststof of glas. Je koopt ze apart of per set van drie of vier stuks. De prijs varieert van een tientje tot € 50 (per set). Je hebt ook de kerstballen Disney set van vilt. Hiermee maak je zelf de mooiste kerstballen. Een leuke knutselset voor jong en oud.

Bekijk Disney kerstballen

Overige gekke kerstballen

Je kut het natuurlijk zo gek maken als je zelf wil. Je hebt kerstdecoratie in verschillende kleuren waaronder rood, groen, blauw of geel. Maar ook zwart of wit. Het is heel leuk om je boom helemaal in een en dezelfde kleur te versieren. Het jaar daarop kies je weer voor een andere kleur. Zo blijft elke kerstperiode een verrassing.

Er zijn complete kerstbal pakketten verkrijgbaar waarbij alles dezelfde kleur of tint heeft. Zo hoef je niet alles zelf bij elkaar te rapen. Ze maken het tegenwoordig wel erg makkelijk. En het mooie is: je bestelt gewoon alles online. Zo heb je nog meer keuze en hoef je de deur niet uit.

Plastic of glazen kerstballen bestellen?

Vroeger had je alleen glazen kerstballen. Bovendien zagen ze er allemaal hetzelfde (en saai) uit. Gekke kerstballen zijn in plastic of glas verkrijgbaar. Het is eigenlijk best wel lastig om te bepalen of je glazen of plastic kerstballen moet bestellen. Daarom hieronder de voor- en nadelen van beide materialen.

Plastic of kunststof kerstballen kunnen amper kapot gaan. Ideaal wanneer je kleine kinderen of huisdieren in huis hebt. Bovendien zijn deze ballen of kerstdecoratie licht van gewicht. Hierdoor gaat de boom niet doorhangen, iets dat vooral bij een goedkope kunst kerstboom wel belangrijk is.

Glazen kerstballen zijn erg kwetsbaar. Een keer vallen en ze zijn kapot. Aan de andere kant hebben deze ballen een zeer mooie uitstraling. Houd je van authentieke kerstversiering? Ga dan voor glazen kerstballen. Berg ze na de kerst wel goed op, verpak elke glazen kerstbal apart in een papiertje.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Gekke kerstballen: hier ga je mee scoren
Schuiven naar boven